Društvo

Đeljošaj o albanskoj zastavi: Sudovi nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo

Nik Đeljošaj

Zbog nekoliko slučajeva, koji su se dogodili prethodnih dana, kada su novčano kažnjeni građani zbog isticanja albanske zastave predsjednik Albanske alternative AA Nik Đeljošaj tvrdi da je ta zastava u Crnoj Gori u zadnje vrijeme postala trn u oko policijskih službenika u Ulcinju i Malesiji. Poziva sve građane da ističu albansku zastavu, a ako budu kažnjeni da se jave AA koja je spremna da preuzme troškove novčanih kazni.

“Sa žaljenjem konstatujemo nekulturni i anticivilazijski postupak pojedinih službenika policije, ali i prekeršajnih sudova koji su odlučili da se bave ćoravim poslom. Ne može policija, niti mogu sudovi, koliko god pokušavali da zastraše i zaustave Albance da nose i istaknu ljubav prema našoj nacinalnoj zastavi”, poručio je Đeljošaj.

On poručuje da koliko god budu policija i sudovi angažovani, “nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bismo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albanace bilo gdje.”

Prema njegovim riječima vjekovima od Skenderbega nacionalna zastava Albanije je bila i ostala simbol evropske civilizacije na ovim prostorima i šire.

“Mi smo autohtoni narod, poštujemo Crnu Goru kao svoju državu i nacionalne simbole Crne Gore, to smo kontinuirano pokazali, ali mržnja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je već neuropsihjatriski slučaj. Ovom prilikom javno pozivamo predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, da na prvoj redovnoj sjednici uvrsti u dnevni red Zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godine i proslijedila Skupštini, i Predlog izmjene zakona o javnom redu koji je podnio potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu prije nekoliko dana u skupštinsku proceduru”, rekao je Đeljošaj.

<<<Nimanbegu predlaže: Ukinuti kazne za građane koji ističu simbole druge države<<<

On poziva građane, koji budu kažnjeni zbog toga što vole sebe i svoju zastavu, da se jave Albanskoj alternativi da bi, kako kaže, preuzeli sve troškove koje mogu imati dok predstavnici Albanaca ne riješe ovaj problem na institucionalni način.

“Takođe, ih pozivamo, da nastave da ističu svoju nacionalnu zastavu, i da istrpe još koji dan zaostale pojedince koji mrze Albance, a koji su još uvijek na odgovornim poslovima u Crnoj Gori”, zaključio je Đeljošaj.

<<<NSA osudio postupke policije: Albanci imaju pravo da koriste svoje nacionalne simbole<<<

Nedavno je ulcinjska policija zaustavila i procesuirala građanina albanske nacionalnosti iz Ulcinja zbog isticanja albanske zastave na njegovom automobilu, 28. novembra 2018. godine, dana koji označava Dan nacionalne zastave, praznični dan za Albance.

<<<DUA osudila skidanje albanske zastave sa kuće u Tuzima<<<

Prije nekoliko dana u Tuzima je policija naložila skidanje albanske zastave u porodičnoj kući Emina Bećovića u Milješu i njegovo privođenje. Taj postupak policije osudila je Demokratska unija Albanaca.

Zakonom o o javnom redu i miru za ovaj prekršaj za građane predviđena je novčana kazna od 100 do 500 eura ili zatvor do 30 dana.

225 Komentara na "Đeljošaj o albanskoj zastavi: Sudovi nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend