Društvo

Devetočlana porodica iz Rožaja štrajkuje zbog struje

foto: Pobjeda

U znak revolta što sa devetočlanom familijom četiri godine živi u mraku, Rožajac Rifat Murić od prekjuče poslije podne štrajkuje pred zgradom Opštine.

On je noć proveo spavajući na dušeku koji je postavio na ulazu u opštinsku zgradu, a juče u prijepodnevnim časovima pridružila mu se supruga sa sedmoro maloljetne djece. Murić je kazao da će na tom mjestu ostati sve dok se njihova kuća koju im je izgradila Humanitarna organizacija Rožaje, ne prikači na elektro-mrežu.

“Obraćao sam se mnogo puta nadležnim institucijama, među kojima su Opština, Vlada, Elektrodistribucija i druge, ali niko ne okreće glavu na moju djecu koja godinama žive u mraku, a od kojih petoro na jesen treba da krenu u školu. Supruga je oboljela i sve je nesposobnija za obavljanje teških poslova, kao što je pranje veša. Iz Vlade mi je preporučeno da se obratim predsjedniku Opštine, a li on ne želi ni da čuje za nas, već nam prijeti policijom ukoliko se pod hitno ne uklonimo s ovog prostora”, tvrdi Murić, ističući da njegova porodica preživljava od 130 eura, koje zarađuje u Komunalnom preduzeću.

“Platu sam zadužio kreditima kako bih prehranio djecu. Dodatni prihod imam od kopanja grobova. Za priključak mi traže preko 700 eura, koje ja nisam u stanju da obezbijedim pa ovim putem molim da mi se pomogne kako bi moja djeca imala pristojne uslove za život i učenje”,  apeluje Murić.

U Humanitarnoj organizaciji Rožaje, ističu da su Murićima izgradili dom od 65 kvadrata i obezbijedili struju putem kabla s objekta udaljenog oko kilometar.

“Murić je za dvije godine, koliko je trošio struju na ovaj način, platio svega 120 eura pa je vlasnik strujomjera otkazao isporuku. Kako je riječ o divljem naselju, bilo je nemoguće na drugi način obezbijediti struju”, saopštili su u Humanitarnoj organizaciji.

U lokalnoj upravi su kazali da će narednih dana obezbijediti struju za porodicu Murić.

“Murić još nije predao zahtjev za legalizaciju svog objekta, ali bez obzira na to, mi radimo na tome da im obezbijedimo privremenu rasvjetu. Ovu porodicu povremeno pomažemo s jednokratnim pomoćima od po stotinak eura”, rečeno je u lokalnoj upravi.

15

avatar
1000
9
6
0
 
14
Princ od KonikaBez prenemaganjRealnoTolikoToliko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Napravi još koje, pa će ti biti lakše.

Realno
Gost
Realno

Djece sam napravio koliko mogu da prehranim i da ne idem okolo sa ispruženom rukom. Dvoje. Sedmoro mogu da imaju samo multimilioneri. Neka je zdravo.

.....
Gost
.....

Platili bi da mogu, legende. Ne bi drzali djecu bez struje da mogu. Ne mogu, razumijete li. Niko ne planira da lose zivi, ali na zalost, ovdje su dobre sansw za to. I ako mogu vec bogatim “strateskim” investitorima pravit milionske popuste, dajte toj sirotinji struje I vode ! To je danas osnovno ljudsko pravo ! vise date jednom milioneru… Više »

Toliko
Gost
Toliko

Druze, znao je i dje radi i koja mu je plata kad uh je pravio

Lale
Gost
Lale

Seli se na kosovo posto ste svi emotivno vezani za isto

Mrgud
Gost
Mrgud

Žao mi je te đece,a tebe treba kastrirati. Pravi sirotinju da se čitav život muči i traži pomoć.

IZAĐI MALA😘😘
Gost
IZAĐI MALA😘😘

Da li si čuo za izreku ,,đece i para nikad dosta”. A da ti nikad ništa ne znaš jer si glup.

Mrgud
Gost
Mrgud

“Mozgu”koliko ti imaš đece?Ili si kao ovaj gore.

Toliko
Gost
Toliko

Mrgude, kac mu vidim ime ‘izadji mala’ meni je sve jasno

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

STO KAZE MNE KOMUNALIJE SE MORAJU PLACATI. A I DRUZE IMAS PETORO DJECE SKALAJ MALO.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Dajte neki ziro racun ima nas koji bi platili čoveku da se pomogne.

Mne
Gost
Mne

Treba im ukljuciti struju zbog te djece !
Ali prijatelju struju moras placati komunalije moras placati pa to se svuda u svijetu placa !
Nmg ja da placam a ti ne!
Gledajmo malo realnije stvari i bice nam svima bolje !

marius
Gost
marius

E Bozje greote. A ukljucite im struju, imate li duse .

.....
Gost
.....

A što im ti ne plaćaš, dobroto, kad si tako duševan?

Bez prenemaganj
Gost
Bez prenemaganj

Mariuse, dobri, nakrko je sedmoro pa se čudi kako nema pare.

Send this to a friend