Društvo

Direktorica OŠ Jugoslavija: Učiteljica Rada Višnjić dobila otkaz

Rada Višnjić

Učiteljica Rada Višnjić, koja je 4. oktobra pozivala učenike na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru, dobila je otkaz, saopštila je danas direktorica OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović. Tokom postupka utvrđivanja odgovornosti, dodaje Vukmanović, ustanovljeno je da je Višnjić načinila težu povredu radne obaveze.

<<<Zloupotreba djece: Učiteljica preko Vibera zvala učenike na moleban u Baru>>>

Direktorica škole dodaje da je, nakon što je saznala da je Višnjić pozivala đake na moleban na vajber grupi odjeljenja V-2, shodno Zakonu o radu pokrenula postupak.

“Postupak je sproveden u skladu sa Zakonom, o čemu svjedoči zapisnik Inspekcije rada o izvršenom inspekcijskom pregledu, čiji je subjekat nadzora bila OŠ „Jugoslavija“, odgovorno lice direktor ustanove, a na osnovu inicijative za vanredni nadzor upućene od strane Višnjić.  Tokom postupka, shodno zakonskoj proceduri, strana u postupku se usmeno izjasnila, a potom su utvrđene činjenice koje nedvosmisleno potvrđuju da je Višnjić načinila težu povredu radne obaveze iz člana 37, stav 1, tačka 3 Opšteg kolektivnog ugovora”, navela je Vukmanović.

Na izricanje mjere, dodaje, takođe shodno zakonskim odredbama, uticalo je prethodno ponašanje Višnjić i prethodno izrečena mjera.

“Kao direktor javne vaspitno-obrazovne ustanove u obavezi sam da, shodno funkciji koja mi je povjerena, poštujem zakonske odredbe kada su u pitanju rad škole i prava učenika, jer je shodno članu 5 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju propisano da „u javnoj ustanovi i u ustanovi kojoj je dodijeljena koncesija za izvođenje javnovažećeg obrazovnog programa obrazovanje i vaspitanje je svjetovnog karaktera. U ustanovi iz stava 1 ovog člana nije dozvoljeno religijsko djelovanje osim u ustanovama koje su licencirane kao srednje vjerske škole”, pojasnila je direktorica.

<<<Ministarstvo prosvjete: Rada Višnjić drsko i bezobrazno zloupotrijebila i ugrozila djecu, nije joj mjesto u prosvjeti>>>

Član 2 istog Zakona propisuje da „obrazovanje i vaspitanje ima za cilj da zadovolji potrebe, interesovanja, želje i ambicije pojedinca za cjeloživotnim učenjem“ a nikako da se djeci, kao individuama, protivzakonskim djelovanjem nameću bilo kakva lična uvjerenja, pa ni religijska.

Postojeći zakoni i Statut škole jasno propisuju, dodaje, šta su nadležnosti odjeljenskog starješine, tako da sve nedvosmisleno upućuje na to da je Višnjić prekršila brojne zakonske odredbe.

“U proteklom periodu, Višnjić je u pojedinim medijima, pa čak i na jednoj TV stanici plasirala brojne neistinite informacije, neutemeljene izjave i izmišljene pojedinosti u cilju obmanjivanja javnosti i narušavanja mog ličnog ugleda i kredibiliteta, a bez prethodnog konatkta novinara za pravovremenu i preciznu informaciju, neophodnu za objektivno i profesionalno izvještavanje. Višnjić je u etar, putem takvih medija, pustila brojne izjave koja su suprotne činjeničnom stanju i daleko od prave istine, a o čemu postoje validni dokazi”, navodi direkorica škole.

Kako je istakla, djeca su svijetla tačka i uvijek razlog da se ide dalje. Zato svi koji rade u prosvjeti, osim što ih obrazuju, imaju još jednu, mnogo važniju ulogu: da ih zaštite od svake zloupotrebe i pošalju im jasnu poruku: da su tu zbog njih i za njih.

“Mi, kako nas često nazivaju – „stub društva“, njihov smo oslonac u tihom stasavanju u svestrane mlade ljude koje čeka nimalo lak put ka željenom cilju u izazovima vremena u kojem žive. Tu smo da ih pripremimo za budućnost, usmjerimo, naučimo da budu promišljeni, plemeniti i mudri, da ne zalutaju, da ne posustanu. Nemamo pravo da ih zbunjujemo, ubjeđujemo, niti prilagođavamo našim uvjerenjima. Empatiji nas ne uči niti jedan zakon, to je ono što dolazi od nas samih, našeg senzibiliteta i sklopa ličnosti. Nije važno da li smo nastavnik, direktor, stručni saradnik – važno je da svi, svako u svojoj ulozi, posjedujemo svijest o tome koliko odgovoran i human posao radimo i koliko porodica nam je tokom školovanja svoje djece povjerilo njihovo djetinjstvo da bude bezbrižno i njihovu mladost da bude svijetla. Dužni smo to povjerenje da opravdamo i kod djece i kod roditelja”, rekla je Vukmanović.

U školi rade profesionalci, iza kojih su uspjesi i priznanja

Istakla je da u toj školi radi izuzetno vrijedan kolektiv, tim profesionalaca posvećenih svom pozivu koji predano obavljaju svoju misiju prosvjetnog radnika. Iza ogromnog rada ovih nastavnika su brojni uspjesi i priznanja.

Vukmanović dodaje da neće dozvoliti da ime škole u široj javnosti bude prepoznato po pojedincu za koga se vežu nemila dešavanja već će, kao i do sad, nastojati da u prvi plan u svakom trenutku dospiju svi oni napori, rezultati, ideje i kvalitet koji su u našoj školi prepoznati, a iza kojih stoji veliki trud.

“Biti direktor javne vaspitno-obrazovne ustanove je privilegija jer dobijate jedinstvenu priliku da svojim radom i zalaganjem unaprijedite jednu malu ali veoma važnu kariku itekako kompleksnog obrazovnog sistema, da svoju viziju škole sprovedete u djelo, da iza sebe ostavite nešto vrijedno, generacijama koje dolaze. Sa druge strane, ovaj poziv nosi ogromnu odgovornost, javan je, transparentan i nimalo lak, uvijek podložan kritici, vrlo rijetko pohvalama u javnosti. Ipak, rezultati su vidljivi i mjerljivi i to je ono što je najvažnije. Njih prepoznaju djeca, roditelji, lokalna zajednica ali i država. Ono što vezuje ove dvije krajnosti, privilegiju i odgovornost, jesu djeca”, zaključuje Vukmanović.

 

 

234

avatar
1000
127
107
0
 
187
SokoCaramdjordjeROKOBBCRibnica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Vratice je ovi novi za direktoricu!

ROKO
Gost
ROKO

Sad pravac crkva i neka se nevadi iz nje.

Slardar
Gost
Slardar

Samo mi nije jasno zasto klece? Hriscanstvo ne propagira klecanje, ni u crkvu. Crnogorci nikad klecali nisu, to nije svojstveno za njih kroz istoriju. Vidimo na ovom primjeru djeca da klece, vidjeli smo i na sahranu amfija narod koji kleci. Odakle to sad? Ko su ti ljudi?

Mestar
Gost
Mestar

Aj da cujemo barem jednu pozitivnu vijest. Nadamo se da ova trovacica nase djece nece vise nikada raditi u prosveti Crne Gore.

Veljo CG.
Gost
Veljo CG.

Vidi se po liku. da nije na svome mjestu ušiteljice idi na litije sama I pokrise ušima Kad obraza nemaš

Nyks
Gost
Nyks

Vidi joj se da nesto nije u redu sa njom . Ali mozda sada dobije mjesto apostola.

Kokot
Gost
Kokot

Dobro je ne palite se.Ima pravo žalbe i biće vraćena na posao.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Je li tebi poznat Zakon, zbog kojeg je doticna dobila otkaz? Zabranjeno je organizovanje ucenika ili zaposlenih u politicke i vjerske svrhe, ne samo da se dobija otkaz za to, vec se lako gubi pravo da se bavis tim poslom vise ikad.
Nego oprosti, vi ne citate zakone, vi samo NE DATE da se sprovode.

Tehno
Gost
Tehno

Bravo, bar jedna pobjeda razuma u ovo ludo vrijeme kad se toliko toga moze znat i naucit, a mnogi ipak biraju da vjeruju u bajke.

NVO CPC
Gost
NVO CPC

Tako i treba

Milija mićo
Gost
Milija mićo

Da nije jedna od Apostola😂😂😂

Milosh
Gost
Milosh

I sad ce da je uvale na bolje mjesto.

nije rada luda
Gost
nije rada luda

Ona je dobro znala sta radi. Sad ce je rukoljub pomilovati kakvom foteljom.

Opet
Gost
Opet

Neka sad nedje ide da predaje vjeronauku

bojan
Gost
bojan

Haha, taman

Emina
Gost
Emina

Svaka cast to je trebalo davno da se desi

Džekitomićstojo
Gost
Džekitomićstojo

Podrška za direktoricu.

Marijana
Gost
Marijana

Neka se stidi poziva svog. Pi

Kokot
Gost
Kokot

Čisti revanšizam

Zeljko
Gost
Zeljko

Kokote vodi je kuci

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Neka vodi odrasle na klečanje, djecu na mir
svako da ostavi

Ribnica
Gost
Ribnica

Kokote bez mozga srkni koju kasikicu pojlubi tu Bistrinu od nazovije uciteljicom. Vodi je doma pa onda protiv korone Litije setnja i tamjanom u tandemu.

Soko
Gost
Soko

A kokote osta name duzan odgovora. Ko se ovdje kome revansira

Milo
Gost
Milo

Tako posupa svaka prava drzava,podrzavamodluku,a za druge ovo da bude opmena da se ne upustaju u avanture,jer niko nije jaci od drzave.

Gibanica
Gost
Gibanica

Dobre vijesti u ovim lošim i teškim vremenima . Toliko ljudi ima koje čeka ovaj njen posao , koji će obavljati 100 puta bolje !! I ovako prosvjetni radnici moraju da se bore sa ovim tehnološki naprednijim vremenima , da ne ih ne zamjeni potpuno novi obrazovni sistem ! Prema najnovijim studijama , količina upamćenih informacija verbalnim putem iznosi samo… Više »

Dalmatinka
Gost
Dalmatinka

“”” Ne zuri .Stani …Sidi ..Odmori .Bogu se pomoli..
Uz boziju pomoc svuda se stize ..””
Postujte natpis iz moje domovine
Cao

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ođe se ispoštovao zakon.

Mekely
Gost
Mekely

Ko god poznaje gospodjicu Višnjić pita se sve ove godine-decenije kako je moguće da takva osoba može biti neko ko vaspitava djecu i ovo kažem nevezano za dogadjaje oko crkve.Ko je bolje poznaje odlično zna na šta mialim.TRAGIKOMEDIJA OD UCITELJICE I TRAGIKOMEDIJA OD OBRAZOVNOG SISTEMA KOJI JE SO SADA TAKVU OSOBU ZAPOŠLJAVAO.

Milos
Gost
Milos

Srpski nacionalista idealna za ministarstvo prosvete. Vjerovatno ce biti direktor ili ministar. Ovakvi su svi kandidati za ministre u novoj vladi. 🙂

Sokolovi
Gost
Sokolovi

Vidite joj pogled!
Exstaza!
Bratić= Višnjić= ====
Koliko hoćete Višnjića u crnogorskoj prosvjeti!

Gradanin
Gost
Gradanin

Ajmo sad Mantijasi da joj je ugrozeno ljudsko pravo na rad,da je dobila otkaz samo sto je Srpkinja po Nacionalnoj pripadnosti itd.
Licno mislim da je i prvi put trebala dobiti otkaz.
I zabranu rad u Vaspitno obrazovnim ustanovam…

Гнк
Gost
Гнк

Сад ће Рада бити директорица

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Bogoslovije.

Crnogorka PV
Gost
Crnogorka PV

Ne, nego kaludjerica….

Gradanin
Gost
Gradanin

Jedino ako je ti ne imenujes u privatnoj skoli!

ISRAEL moćni
Gost
ISRAEL moćni

Pogled isti kao u one dotorese s napumpanim usnama.

sasa
Gost
sasa

Hahaha taman da predje u ministarstvo prosvete i cega sve ostalog. Ima sve preporuke

dejan
Gost
dejan

neka je svaka cas nadleznima za otkaz..sta petlja djecu neka radi za sto je placena,damo da budu svi jednaki kao ova

HotelDe 660 mln
Gost
HotelDe 660 mln

Zaljubio sam se u jednu iz banke. ❤

Dalmatinka
Gost
Dalmatinka

I ja u bankara

Markisa1
Gost
Markisa1

Eto je ona posle 2.decembra direktorica iste škole

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ne može dok sadašnjoj ne istekne mandat.

LAUDA
Gost
LAUDA

Sad će nju Carević dovesti za direktora u Budvu..

Dula
Gost
Dula

Kako ko radi, tako i zaradi.

marko suljov
Gost
marko suljov

a nemojte breeeee… bas je sipmaticnaaaa….

Sandra
Gost
Sandra

Da je moja rodjena sestra u pitanju rekla bih joj da nije dostojna ucionice…ta ista direktorica koju sad neki prozivaju je Radu nakon stumpfova vratila u ucionicu…tako da niko sad nema pravo glasa!!!!!

sone
Gost
sone

Brzo će je vrnut ovi indijanci. Dobiće status počasnog građanina grada Bara. Mučenica

Zona sumraka
Gost
Zona sumraka

E, tuge od rukoljuba!

Ertugrul
Gost
Ertugrul

Sa srećom

Monte adria
Gost
Monte adria

Sto trazila to i dobila

Lola
Gost
Lola

Radujem se jer je zasluzila otkaz.

Strucnjak
Gost
Strucnjak

Svaka cast direktorici..ovako se treba obracunavati sa svakim oblikom primitivizma

Joko
Gost
Joko

Pod hitno da se organizuju litije.

Milo
Gost
Milo

Hahaaa bravo ,nemoj da te cuju ,ujedi se za jezik.

varvar stari
Gost
varvar stari

Srecan joj put.Nadam se da nece vise biti u mogucnosti da predaje djeci.Ni ona,a ni niko slican njoj.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ziv bio pa vidio ako izaberu za ministarku braticku brzo ce na boljeradno mjesto ….uraaaaaaaaaaaa

Lola
Gost
Lola

Ako izaberu Braticku nece trajati dva dana.

Rukoljub četnik
Gost
Rukoljub četnik

Evo kandidata Rukoljubu za apostola školstva 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Bar1111
Gost
Bar1111

Bit ce ona vracena i unaprijedena, vrlo brzo,od Braticke. Na zalost.

za po ure
Gost
za po ure

nece ni to dugo ☝️

Mix
Gost
Mix

Bas nemamo pametnijeg posla nego gledati na dnevnik i citati o ovoj lujki.

Set
Gost
Set

Konacno…Svi koji uce đecu da ne bole svoju zemlju i da im je neka druga zemlja bliza treba ovako da prodju..Neka sad konkurise u podrucmo odjeljenje u Svilanjac..

majka Tereza
Gost
majka Tereza

Znaci ako je obavjestila djecu o molebanu to je znak da ne voli svoju drzavu, da voli vise neku drugu ..Kakav je to rezon i zamjena teza?!

Interes/laz
Gost
Interes/laz

Dobar rezon bogami. Ako znamo te stav o drzavi Crnoj Gori.

Ana
Gost
Ana

@Tereza – da, širila je vjersku i nacionalnu mržnju (jer nisu sva djeca pravoslavci), razdvaja vjere, a ovo je sekularna država đe smo svi isti!!!! A drugo, izložila ih je opasnosti, đeca su otišla u gužvu i lijegala ih po podu i pričešćivala u sred pandemije!!!!!!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Zakon je jasan, zabranjeno je svako političko i vjersko organizovanje đece od prosvjetnih radnika.

BBC
Gost
BBC

Tereza a crtanje trobojki? Nismo to zaboravili ne. Pa onda veli kako su djeca to predlozila

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ne bi im bas bilo u prilog da je vrate. No, pitanje je koliko ce se i oni zadrzat.

Nope
Gost
Nope

Ojde štrumpfeta.

Pjer
Gost
Pjer

Bravo ! Tako treba postupati sa njima.

Konicki sin
Gost
Konicki sin

Ja mislio ona odavno ne radi. Ali ni sad nije kasno. Svaka cast pa neka radi kao vjerouciteljica nije ona za djecu

ANTI-POP
Gost
ANTI-POP

Kako se kaze na nasem jeziku Zena Cetnik ??????? I dal su one nosile bradu ????

Branka
Gost
Branka

ANTI-POP
Kaže se Bratić-Višnjić. A što se brade tiče ove moderne je depiliraju. Nekad zaborave pa se vidi na nekim fotografijama.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

četnikuša?

Savjestan
Gost
Savjestan

Ima jos takvih u toj skoli ali prikrivenih, brzo ce i oni isplivati jer djele djecu po vjeroispovjesti

no comment
Gost
no comment

Udjoh iz radoznalosti da vidim njen profil na fejsbuku. Nemam komentar. Iznosenje onakvih stavova , sirenje nacionalizma , isticanje srpstva , klipovi sa cetnickim motivima… i sl. Zar je moguce da je takva licnost prosvjetni radnik, pedagog , osoba kojoj su povjerenja mala cista bica da im bude neki uzor ? Da li se neko sprda ovdje ili u cemu… Više »

Neko
Gost
Neko

Sto trazila to i dobila

Faul
Gost
Faul

Ko god da je i sta god da je greota je ostaviti bez posla svi smo naredni nekim greskama al joj je trebalo sansu dati.

Anonimni
Gost
Anonimni

Koliko šansi treba davati? Jednu je već prokockala. Ovo je drugi žuti, dva žuta su crveni i kraj.

Nixon
Gost
Nixon

Vec je imala sansu, ovo joj je drugi, debeli kiks. Dokle treba nekome gledati kroz prste, ko obraza nema?

Ivo.pav
Gost
Ivo.pav

Ne brinite, neć dugo biti bez posla. Za očekivati je će da je nova većina brzo “uhljebiti”, principom “po dubini”. Na žalost to je stvarnost novostečenog “oslobođenja”.

Drpo
Gost
Drpo

Ko smije sa mnom da se kladi da ce uciteljica Visnjic do januara biti nova direktorica skole Jugoslavija?

Anonimni
Gost
Anonimni

Hoće al’ u Ljig.

Konik
Gost
Konik

U Ćićevac?

timo
Gost
timo

Sad ce je zaposlit kao visokog savjetnika u ministartstvo prosvjete… evo zivi bili pa vidjeli.

csdo
Gost
csdo

Sad će imati vremena dosta za molebane 😂😂😂😂jadno ,sebično

Mina
Gost
Mina

Bar nešto i lijepo da čujemo!

Samo pitam ?
Gost
Samo pitam ?

Ima ona i ljepsih slika

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Ah kakav pogled ima, preglup

Rajko K.
Gost
Rajko K.

Sad aj polako oklen si i dosla!

crna gora
Gost
crna gora

iz niksica je ovaj baksuz

NIKSICANIN 🇲🇪
Gost
NIKSICANIN 🇲🇪

Ovakvi se u NK ne radjaju, nek ostane dje je, ne traba nam nista 😁

🇲🇪21.maj🇲🇪
Gost
🇲🇪21.maj🇲🇪

Ministrica Bratic ce je vratit i nagradit.

Katunska nahija
Gost
Katunska nahija

Ne sjekiraj se 21.maj nece ni Braticka sto se dovukla iz Trebinja dugo ostati za ministricu kod nas, ziv bio pa vidio, nije to za nju sa onakvom pamecu 🤦‍♂️

Tek tako
Gost
Tek tako

Eto čuda , śutra će je Krivi postavit za zamjenika ministra prosvjete i vjera.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

E đe nađoše ovu odvratnu sliku,ko iz nekog horor filma(Keri)

hans
Gost
hans

Iznaći će ona opet nešto zlobno,faca joj daje.

Aha
Gost
Aha

Vratice je Kkrivokapic i to u ministarstvo prosvjete. Nek ne brine.

Markoza
Gost
Markoza

Odlazeca vlast joj dala otkaz a za mjesec dana je ovi novi vracaju. Dje oni protiv istomisljenika . I novi mandatar je isti kao ona.

veke vudu
Gost
veke vudu

Sad neka štrumfuje u Prištinu. 🤸‍♀️🤸‍♂️

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Veke-Vudu bolje da dodje učiteljica kod tebe i da ti objasni da nije “Štumfuje u Prištinu ” već “Stumpfuje u Prištini.”

aeeee
Gost
aeeee

Slovoljubve, vidi malo ta velika i mala slovca kod tebe, “profesorko” (sic!).

Anonimni
Gost
Anonimni

Ma samo nek se štrumfuje.

Ima li Države?
Gost
Ima li Države?

Oj Rado, oj Radmila, puno si se osilila. No ti sad fino idi na Kosovo, kada ti ova zemlja nije odgovarala da mirno radiš i živiš.

Da e vjecna
Gost
Da e vjecna

Za mesec dana eto nje na direktorsko mesto a sadašnja direktorka otkaz ….perpetum mobile.

Mongro
Gost
Mongro

Ispravno! Ja bih joj zabranio da se ikad više bavi prosvetom! Neka svoju đecu izlaže riziku ubuduće, ali ne i tuđu!

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Mongro- neka ti se ekavica provuče.

Jednakost
Gost
Jednakost

Ima nas sa ekavicom koji smo normalni a koji se stidimo ovog primitivizma i fanatizma. I posebno seljacenjem ove predivne zemlje. A ti pricao ekavicom ili ijekavicom ostajes na margini civilizacije

Mongro
Gost
Mongro

Hahaha! Oće to kad se neke riječi automatski izbacuju same a ja to i ne pogledam.

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Svim ovim pridoslicama koji su dobili pasoce Crne Gore za vrijeme rata primiljeni kao izbjeglice i dobili poslove bih pokazao put nazat.

Ana
Gost
Ana

A kuda bi nas to poslao,samo mi objasni,pametni čovječe?!!

BBC
Gost
BBC

Okle ste i dosli, pa ko pretekne. Da vidimo kako ce vas tamo tretirat, pa da vam se napokon ispuni ta ugrozenost koju stalno dozivate. Pa se za to zahvalite ovakvima i medjusobno se raskusurajte.

freeMNE
Gost
freeMNE

Vratiće oni nju brzih dana,ovo je samo farsa za javnost.

E viva
Gost
E viva

Ja sam cuo da je ovo samo da nam zamaskuraju oci. Uvodi se u skole vjeronauka brzo, a ona ce biti jedan od predavaca. Isto u skole vracaju srpski. Sta da radimo? Dje je Bozo?

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

U školama je i dalje Cenogorski, srpski, bosanski i hrvatski.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Nazalost, Slovoljube. Da se nijesu pravili takvi suludi kompromisi ne bismo se ti i ja dzapali na ovaj portal 2020.godine oko toga sigurno.

Branka
Gost
Branka

Slovoljubve
Naestade dosljednost u ispravljanju pravopisnih grešaka. Jezik je CRNOGORSKI. Budi dosljedna. Servi!

Titograd
Gost
Titograd

Miran, svetosavac!

E viva
Gost
E viva

Uskliknimo s ljubavlju!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

@E viva, ne da nece “vratit” srpski nego ce se izbacit iz naziva predmeta i srpski i hrvatski i bosanski, jer je SULUDO bilo tako i ostavit. Uci se gramatika CRNOGORSKOG jezika, a knjizevnost svjetska. U to spada i srpska, bosanska i hrvatska knjizevnost, nema potrebe da se naglasava.

Putnik
Gost
Putnik

Ako spominjes srpsku knjizevnost…evo izbacise iz udzbenika Desanku i Zmaja…da nisu i njih dvoje opasni po Crnu Goru???

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Putnik: ne, ali mislim da to nije problem kod nas, vec generalno i globalno. U Srbiju su Cecine stihove zamalo stavili u radnu svesku ili citanku, tako da se sund svudje uvlaci polako. Druga stvar, da ja znam nijedan pisac i pjesnik nije i ne moze bit izbacen jer nastavnici imaju 10-20 posto programa koji SAMI osmisljavaju i mogu da… Više »

Anonimous
Gost
Anonimous

Opaaaa, neko ovdje smije da stisne petlju. Bravo.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Logicno

Jug
Gost
Jug

Sad će se zaposlit u Ministarstvo prosvete, sporta, kulture, nauke

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Jug-i tebi se provuče ekavica. Kao što rekoh devedeset posto podgoričana kaže hleb umjesto hljeb a hoće crnogorski.

Jug
Gost
Jug

Poštivani, istina je, kazem hleb a ne hljeb ili kruh ili ‘leb…
Takođe ostajem pri prethodnoj konstataciji o zaposlenju.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Slovoljubve- LJEB tako su nasi stari govorili , cisto da znas.

Jug
Gost
Jug

Sad će se zaposlit u Ministarstvo prosvete, sporta…

FreeDOM
Gost
FreeDOM

Kasnite sa tim otkazom nekih 6-7 mjeseci.

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Brzo ce ovo nazad, ovo se trazi zadnjih dana !!

Velimir
Gost
Velimir

Ova I Braticka su blizankinje!
Nije ni mandatar puno odmakao!

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Velimir – bliznakinje a ne blizankinje.

Trtomud
Gost
Trtomud

E nije no blizankinje

Mims
Gost
Mims

Mora da su onda bliznaci a ne blizanci … oooo slovoljube panglu li si

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Sto je najjace Slovoljub vam je u pravu za bliznakinje. Nidje veze, i vazda cu govorit blizANkinje, ali da je pravilno kako on veli – jes. Nelogicno i glupo

HotelDe 660 mln
Gost
HotelDe 660 mln

Umislila nešto.

Velimir
Gost
Velimir

Konacno!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Pravilno!!

PG 081
Gost
PG 081

ne volim to nikome da kazem – ali sasvim zasluzeno

Zoki
Gost
Zoki

Slika joj vrijedi druge zene, a pogled tek, apostolski

Eho
Gost
Eho

Ja ovu isto vidim kao budućeg mandatara ili bar ministarku.

Bravooo
Gost
Bravooo

Bravo direktorice, nema nacionalizma u školu

Korona
Gost
Korona

Kako se zove bolest od koje popovi i novokomponovani poboznjaci boluju zna li ko i koji je lijek za to ako ga ima 🤣🤣🤣 koliko pacijenata za dobrotu ima ovo je strasno

monty
Gost
monty

Ludilo potpuno.Neki dan gledam na RTS u manastiru Tumane u Srbiji skupilo se preko sto usedjelica,svakoj u ruci najveca manastirska svijeca,a pop im u prvu subotu u mjesecu cita molitvu za udaju…

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Korona- kako se zove bolest potpunog odsustva interpunkcijskih znakova? Da nije možda nepismenost?

Korona
Gost
Korona

Ajde ti kod popova da te opismene pospreme ne brini za mene i znakove interpunkcija hahaha

monty
Gost
monty

Slovoljubve,hoces li i ti u manastir Tumane na molitvu za udaju,ili ces ovdje naci nekog Crnogorca…

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Ti si neki neostvareni profesor srBskog jezika. Ili bot kojem su naredili da se opismeni i smara nas ovdje

monty
Gost
monty

Uvijek sam se pitao zbog kakvih to frustracija osobe poput nje i Braticke postaju vjerski fanatici i ekstremisti.Da li samo zato sto im nikad niko u zivotu nije poklonio cvijece…

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Monty- možda zato što si paranoičan.

monty
Gost
monty

Nijesam,lijepa moja Vasojevko.Da znam da je to uzrok,tebi bih kupio najveci buket sa 101 ruzom…

Lazo
Gost
Lazo

Zmijurina!
Oduzeti licencu za rad!

Maks
Gost
Maks

Pravo za šabac!!!

Lidija
Gost
Lidija

Ne sjekira se ona !Njeni dolaze ,mozda bude i direktor skole .

Suzana
Gost
Suzana

Buduca savjetnica ministarke Bratic.Cudi me da ne znate.

marius
Gost
marius

Ja nisam zna, a evo napisah malo predje, da treba da postane pomocnica od Braticke,jer o mnogo cemu imaju ista razmisljanja, i da bi grijeh bio ne sastavit ih .

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Marius-nisam znao a ne nisam zna. SI ne kaže se “grijeh bio” već “grijeh bilo”

marius
Gost
marius

Vidis da nismo isti narod, a me ne razumijes. Ne zborimo istim jezikom.

crna gora
Gost
crna gora

slavoljube ako ne znas crnogorski i ne razumijes greh je na tebi

Slobodan
Gost
Slobodan

@Vasko
Potpuno si u pravu.
Rada Visnjic je uzoran prosvjetni radnik i vrlo je cijenjena kod svojih ucenika i njihovih roditelja.
Nadamo se kada dodje nova vlast da ce nasa cijenjena
Rada biti opet na dvom radnom mjestu.
Ne kaze se zalud:Strpljiv-spasen.

Nk.
Gost
Nk.

KADA dodje? Ne bih nesto rekao. A ti nju ako je cijenjena nosi kuci.

Marija
Gost
Marija

Kaze se “strpljen”.

monty
Gost
monty

Ne izgleda bas ko da je spasena i sva svoja….

badžana
Gost
badžana

Cijenjena kod roditelja djece, je li? E, pa jedino ako si ti roditelj sve ove djece kojima je ova predavala!!!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Na kraju, u cijelom ovom visemjesecnom TOTALNOM LUDILU, jedino ko odreaguje onako kako Zakon nalaze, to je PROSVJETA. Ko ne dopusta manipulacije, izivljavanje, demonstriranje sile itd. Kako je Rada dobila otkaz, tako ce i Braticka bit docekana za ministarku prosvjete. Ne damo đecu klerofasistima!

Boka Kingdoms
Gost
Boka Kingdoms

Konacno….

ŚAN
Gost
ŚAN

Bravo za direktoricu Biljanu,tako se postuje zakon i drzava neka se ugledaju tuzioci i sudije kako treba zaradjivat platu.

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Tuzioci audije sada se uvlace klerofastima,nikoga sa 100 litija i shrana ni ne pogledase,a onu nesrecu iz budve,onog spartanca odmah privedose i zadrzase cijelu noc i ako je rekao da je on organizator.Ni priznanje mu nije pomoglo,a policija je bila za divno cudo efikasna,odmah ga je identidikovala i privela.

Mirko
Gost
Mirko

Ako budemo imali vjeronauku u skolama vratice je Braticka. Strasno kako razmisljaju ljudi koji nam uce djecu.. Svako ima pravo na izbor, a drugo je nametanje, sto je gospodjica radila..

Roko
Gost
Roko

Moja djeca na vjeronauk neće ići, pogotovo ne na njihov.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Vjera – moze
Nauka – moze
Vjeronauka – ne moze!

Bojan
Gost
Bojan

Naravno da tvoja nece,Rokooooo

monty
Gost
monty

Nece to biti izbor,no drustveni pritisak na djecu i roditelje,kao sto pokazuje primjer iz Srbije.Sva djeca moraju da ucestvuju na Svetosavskoj proslavi s popovima,bez obzira na stav roditelja i vjeroispovijest…

Da e vjecna
Gost
Da e vjecna

Mislim da je bolje za vas ateiste uvesti komunizam u škole pošto vidim da se u partizane uzdate i u Tita i Staljina. Poslednja država u Evropi koja baštini komunizam i posle vi nekom kažete da je zaostao. Mladi a komunisti – vi ste baš budućnost CG. Dodje li vam Vulin nešto ?

monty
Gost
monty

Vulin nije komunista nego pripadnik desnicarske partije SNS.Komunisti su svjetlosnim godinama ispred vjerskih zaludjenika koji kao da su upravo izasli iz pecine Altamira,koju su dijelili sa pecinskim medvjedom….

crna gora
Gost
crna gora

nece ga ni moja na vreronauke spc ici onda neka uce i kuran takodje

Pero
Gost
Pero

Ako oni ne poštuju zakone koji im ne odgovaraju, nećemo ni mi. Bićemo još ljuća opozicija nego što su oni ikad bili

Zoka
Gost
Zoka

Neka je i zabraniti joj rad zauvken na teritoriji CG pa ne predavač i Srbiju ili u Bosnu

Bata Cucka
Gost
Bata Cucka

Hvala sudstvu za pravednu odluku.
Ova će naći posa u bogosloviji kod popa Gojka Perovića i profesora Zravka Krivokapića kao vantednog nastavnika koji je i dosad bio.

Ivan
Gost
Ivan

Nije joj sud dao otkaz nego direktorica škole. Sud će je vratiti na posao i isplatiti joj sve.

monty
Gost
monty

Kako da ne…

Lola
Gost
Lola

Kad posalje CV sa ovom slikom nece je ni Gojko uzeti u sluzbu.ova je svoje odradila, sad za Nisice, kupi 20 koza, gumene cizme radi zmija, muzi, vari, siri i kisjeli, pa na pjacu.

Roko
Gost
Roko

Neka crta trobojne murale po Sutomoru.

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Bata Cucka-posao, Bogoslovija.

Krsto
Gost
Krsto

Doci ce ova za pomocnika ministra.

Amfilohije
Gost
Amfilohije

Naravno

Milan
Gost
Milan

Dobro se śetiste… no ce sad u Apostolstvo prosvjete…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nema veze i Vukmanovicka ce brzo dobiti otkaz sa mjesta direktorice pa ce ovu nastavnicu da vrate.

monty
Gost
monty

Samo se ti nadaj…

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Bas da vidimo kako ce je vratit!

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Pravedna odluka, no se bojim za kratko, ovi apostoli ce je brzo vratiti- Braticka !

Cvrc
Gost
Cvrc

Ne brinite, vratice je koleginica nova litijasica.

Lola
Gost
Lola

Na 200 dana, pa opet kuci.

Cvrc
Gost
Cvrc

Hahahhahaa

Rara
Gost
Rara

Iduće nedelje će ona na novo radno mjesto a direktorica će otkaz dobit i to sa potpisom nove ministarke pa će te se koprcat onda

monty
Gost
monty

TAJ film nije na programu…

King Henry
Gost
King Henry

Ce te?

zoran
Gost
zoran

Blago ti za pamet

Branka
Gost
Branka

Rarić pa to je REVANŠIZAM. Vi dođoste na vlast pričom DA NEĆE BITI REVANŠIZMA. A kod vas samo REVANŠIZAM I FANATIZAM!

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Pa sad je red na nas.Vi ste imali fore 30 god.

KOMIT
Gost
KOMIT

Pa ne mogu neosnovano dati otkaz direktorki, ali ako se to desi, onda će apostolstvo prosvijete morati da isplati ditektorici pofinu sumu i plus sudske troškove.

smog
Gost
smog

Sad ce da melje o “ugrozenom” srpstvu, “ugrozenim” zenama, zaboravljajuci svu tu djecu, uz pomoc nakaznih portala. Strasno!!! Nista joj nije sveto

majka Tereza
Gost
majka Tereza

Axaxa pa njoj je nesto sveto a drugima nista. Pa sta ako je pozvala djecu preko portala, ko je zainteresovan moze da dodje a ko nije neka ne ide. Cisto da ih informise, sta je tu strasno. Cg je postala ozbiljno vjerno isfrustrirana.

freeMNE
Gost
freeMNE

Da,od strane klerofasisticke organizacije koja zloupotrebljava vjeru u ostvarivanju nacionalistčkih ciljeva odredjene etničke grupacije koja sebe naziva Srbima

Wikiliks,Vrbas
Gost
Wikiliks,Vrbas

Hitno je kooptirati u vladu. Predispozicije su očigledne.

Vasko
Gost
Vasko

Da im je obukla plave bluze, crvene marame i kape sa petokrakom i odvela ih na DPS litije nikakvog problema bilo nebi. Jel istina? Nase licemjerje je svjecki poznato.

Mirko
Gost
Mirko

Nije tacno. Na bilo kakve litije da je pozivala djecu nije ispravno.

Sandra
Gost
Sandra

Sta to bjese pravopis???🙈🙈🙈🙈🙈

monty
Gost
monty

Titovi pioniri su bili uzor postenja i casti za sve vjerske fanatike odavde do Vladivostoka…

Edw
Gost
Edw

Samo ukoliko su sekularne litije i ako je propisano zakonom.

BBC
Gost
BBC

Alo prijatelju pa nece nam ovaj felericni gen trovat djecu sa srpstvom. Pa nek lujka srbuje i crta trobojke u Nis

Ilino bb
Gost
Ilino bb

Sad će je Bratićka za savjetnicu. Zaslužila je 😂

nick
Gost
nick

Treba joj zabrana rada u CG

Lola
Gost
Lola

Nece je ni ona, naci ce bolju.

Titograd
Gost
Titograd

Svaka čast! Kad je Tužilaštvo u svetosavsko fašističkom sistemu, onda makar ovakvi svijetli primjeri direktora vraćaju vjeru u Crnogorsko čojstvo!

crna gora
Gost
crna gora

hvala bogu neka se makla ona sramota od nastavnice..

Bubi
Gost
Bubi

Sram je bilo. Za zatvor

Baraka
Gost
Baraka

Odavno je to trebalo uraditi. Svakako, nova ministarka za sve i svasta ce je postaviti za svoju zamjenicu ili sekretarku za obrazovanje… Zasluzila je, greotica makar promovisanjem klanjanja u crkvi…

marius
Gost
marius

Sad ce Rada za pomocnicu Bratickoj. Imaju dosta toga zajednickog, pa bi grijeh bio da se ne spoje.

Klara
Gost
Klara

Uzas sto je cinjela, ali nije mnogo gora od onih sto ceraju ovih dana jos vece zaraze djecu u ucionice.

Petar
Gost
Petar

Evo novog pomocnika za obrazovanje ministrice Bratic!

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ne,već nova direktorica OŠ Jugoslavija,a trenutna će dobiti otkaz.

smog
Gost
smog

Aaaaj polako

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zalosno je da ovakva osoba radi kao prosvjetni radnik dok nasa omladina ne moze da dobije posao. Svaka izbjeglica je zaposljena i to iskljucivo drzavni posao,dobili stanove…

Paloma
Gost
Paloma

A srbi sve ugroženi, obespravljeni, nikome teško kao njima… Piii!

Lscg
Gost
Lscg

Da se radilo kako treba ovakvi primjerci nikada ne bi dosli u situaciju da rade u prosveti.

Topalko
Gost
Topalko

Vratice je za 10 dana njeni strumfovi na posao…

😬😬😬
Gost
😬😬😬

Aj sa srećom više

kajzes soze
Gost
kajzes soze

e sad nek ide sama

milica
Gost
milica

Zasluzila je otkaz.Nego ce je buduca ministarka brzo vratiti ,iste su.

Lav
Gost
Lav

I postavit za direktoricu

nk_boy
Gost
nk_boy

konacno nesto da se radi po tom pitanju svima dati otkaz za takav nacin rada

Ivan
Gost
Ivan

Čak i tužiteljki ako krade, policajcu ako zlostavlja, političaru ako krade i tako dalje.

Send this to a friend