Društvo

Divlja deponija nikla na svega par kilometara od Budve

Foto: RTV Budva

U naselju Boljačin do na svega par kilometara od centra Budve iznikla je divlja deponija, zamaskirana šumom i divljim rastinjem, a tik uz glavni put kroz ovo prigradsko naselje, piše portal RTV Budva.

Da je otpad generalno veliki problem u Budvi svjedoči niz divljih deponija koje se mogu vidjeti uz gradske puteve i u naseljima.

Foto: RTV Budva

Međutim, ono što najviše privlači pažnju kod nakupljenog otpada u ovom naselju jeste to što se prekoputa mjesta na kojem su se mještani očigledno odlučili da odlažu svoj sitni, ali i kabasti otpad nalaze čak nekolika kontejnera.

Ovaj put kao što je mještanima poznato vodi ka jednom od najpoznatijih budvanskih vjerskih lokaliteta manastiru Podmaine, te njime svakodnevno funkcioniše dosta sugrađana, ali i turista.

Takođe, ovo prigradsko naselje važi za jedno od naseljenijih mjesta u Budvi, gdje ima dosta djece, ali i ljudi koji izdaju smještajne kapacitete, što svakako narušava sliku Budve onima koji u njoj borave.

U ovoj samoiznikloj divljoj deponiji može se vidjeti sve od najsitnijeg do krupnog kabastog otpada, ostatci kućnih potrepština, kese i plastični otpad koji je kako je svima poznato po okolinu i najopasniji, kao i otpada sa kojim vlasnici poslije odrađene turističke sezone nijesu znali šta da rade, kao što su ležaljke, suncobrani i pedaline, te su se odlučili da ga odlože baš tu.

Foto: RTV Budva

Postavlja se pitanje da li je lijenost ili nekultura mještana glavni uzrok pretvaranja ove javne površine u omanju deponiju, ko je zadužen da prati ponašanje i ophođenje mještana prema javnim površinama i kako ovo sankcionistai i stati mu na kraj?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mars
Gost
Mars

Nema kad Bato Carevic da se bavi tim od litija

kokoš
Gost
kokoš

Budva selo je !

Mile
Gost
Mile

Đe god nađes slobodno mjesto, kesu posadi

...
Gost
...

Guča, pa to ti je…

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

Tako se radi i u Evropi?

Buba
Gost
Buba

Ne. Tako se radi kod Carevica…

Send this to a friend