Društvo

Dječak zbog blatnjave obuće izbačen sa nastave

OŠ "Risto Ratković"

Roditelji Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo Ministarstvu prosvjete i ministru Damiru Šehoviću kako bi, kako kažu, upoznali nadležne institucije i javnost sa kojim problemima se susreću učenici Osnovne škole “Risto Ratković” u Bijelom Polju, piše Dan.

Naime, kako oni tvrde njihov sin, inače učenik trećeg razreda, naišao je na problem za koji smatraju da može da ima veće posledice po njega. Maltretiran je i nije mu, kako navode, dozvoljeno da pohađa nastavu, zbog bizarnog događaja, odnosno zbog toga što je imao blato na obući.

“Djeca su se bezbrižno igrala u dvorištu, i kako je otoplilo stvorilo se blato koje se zalijepilo za njihovu obuću koje je, kako su nam kasnije rekli u školi, navodno remetilo higijenu. Učiteljica Ljilja Drpljanin nije im dozvolila da uđu u učionicu sa takvom obućom i o svemu obavijestila organizatora nastave Nevenku Bošković. Ona je nas pozvala i mi smo vrlo brzo stigli u školu”, kaže Severin Obradović i dodaje da je njegovom sinu, kao i njegovim drugarima saopšteno da idu do kuća i prezuju se, odnosno obuju novu čistu obuću.

“Ovo je nevjerovatno. Mi smo sina poslali u školu na nastavu, a tamo mu nije dozvoljeno. Nije u školi obavezno prezuvanje, tako da niko nije obavezan da nosi sa sobom drugu obuću. Razgovarali smo sa Boškovićevom, koja nam je pokazala prljave otiske, navodno od mog sina i trojice njegovih drugara. Pitao sam odakle im pravo da šalju dijete kući, kada kod nas nema nikog, s obzirom na to da smo ja i supruga na poslu, i da su djeca bila bez razloga izložena maltretiranju i opasnostima na putu do kuće i nazad”, navodi on.

Ističe da im se Boškovićeva obraćala veoma glasno što je nedopustivo.

“Čak je dodala da djeca sa brda Obrov, koja dosta pješače dolaze sa čistom obućom, a mališani iz komšiluka u Nikoljcu to ne mogu. Niko nema pravo da djecu vraća sa nastave jer su im patike prljave. Ja radim kao profesor u Srednjoj stručnoj školi, pa mi, kao ni direktoru, ne pada nam na pamet da na ulazu provjeravamo čistoću obuće đaka”, ogorčen je Obradović.

Kaže da su bili revoltirano odgovorom Boškovićeve pa su se udaljili iz škole i odlučili da o svemu obavijeste ministra i javnost.

Obradović dodaje da je iz OŠ “Risto Ratković” ispisao stariju kćerku, koja je zajedno sa još pet učenica, prešla u OŠ “Marko Miljanov”, jer rukovodeći kadar škole nije želio da uvrsti njemački jezik u nastavu.

Bošković: Sve je urađeno isključivo sa najboljom namjerom

Nevenka Bošković je demantovala sve navode Obradovića, kazujući da je sve uradila isključivo sa dobrom namjerom, a ne da oduzme đacima pravo na nastavu.

“Previše je bilo blata na njihovoj obući, tako da je u učionici bilo pravo ruglo. Željela sam da to spriječimo i uložimo napor da djeca ukoliko im je mokra obuća i čarape da ih promijene radi zdravlja. Svo troje djece je to poslušalo i uradilo, i vratilo se za desetak minuta. Samo dijete Obradovića nije”, naglasila je Bošković.

Ona je dodala da je na nju Obradović vikao, unosio joj se u lice i da je bila i preplašena.

“Samo sam pogriješila što odmah nijesam pozvala policiju da me zaštiti”, zaključila je Bošković.

72

avatar
1000
36
36
0
 
52
RajkokumaraAjde!AnagastumDr xyz
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kumara
Gost
kumara

zamisli neko ti kaze da si glibav
ti odma zovnes ministra nema druge

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Мало је неодговорно послати мало дијете дома због глибаве обуће али није ни за драму кад се већ све добро завршило.

marius
Gost
marius

Lijepo ja vidju e je odjena poltika prste upetljala. Da se ovoispita do kraja.Eto tako.

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Dijete je ispraljalo obucu na odmor ispred skole. Dakle, skolsko dvoriste je blatnjavo. Mogla je da ih vrati ispred vrata skole,da ociste svoju obucu. Valjda imaju otirac…… Krajnje je neodgovorno vratiti dijete kuci, samo,od 8 godina! Ko moze da brani takvu uciteljicu, nije normalan. Mozda to dijete nema kljuc od kuce, jer roditelj dolazi za njega, moze li ga udarit… Više »

Ida
Gost
Ida

Tik Tak, nijesi je mogla ni sresti, učiteljice ne borave u Parovima i Zadruzi

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Mogla si bez ove nesuvisle i bolesne misli u ovoj zadnjoj recenici, kad vec pricas o pameti, madam Tik Tak

Delboj
Gost
Delboj

Podrzavam. Licna higijena kod mnogih je na niltnom nivou. Moramo djecu makar uciti da budu cistija.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Delboj, musliš? Prvo se pobrini za sopstvenu mentalnu higijenu pa pričaj o djeci koja se, zaoravo, vrlo malo igraju u odnosu na to koliko bi trebalo. Pa i neka se isprljaju, zaboga.

Milos
Gost
Milos

Umjesnije bi bilo da Severin kao prof. obrati paznju na organizaciju svojih casova, ako je to moguce jer ih skoro i ne drzi… Ti poslednji-sedmi casovi za njega i ne postoje Treba ministru poslati dopis da obidje njegov cas. Uciteljica Drpljanin je olicenje prosvjetnog radnika sa dosta ispracenih generacija. Zao mi je sto su neki prisvojili “titulu” prosvjetnog radnika.

Cikota
Gost
Cikota

Ucitdljica je vise za cistacicu, i sto je pustila djecu da igraju tamo gdje ce se isprljati, i sto da se nesto desilo djetetu na putu bez pratnje, dijete ima 8-9 godina, tada bi rekla , samo otislo, skola ne snosi odgovornost, i Vi trazite povecanje plate, sram je bilo !

Slavko
Gost
Slavko

Kad ga vec roditelji nisu naucili bar skola da proba, na stranu to sto je ova vaspitacica veoma prizemna osoba nedostojna posla koji obavllja.

Roro
Gost
Roro

Severin!Stvarno se tako zove?

Dng
Gost
Dng

Uh, Severin uvijek trazi problem tamo dje ga nema. Svi iz BP znaju o kome se radi, kao i prosvetna inspekcija zbog koje je otisao na bolvanje dan prije nego su trebali da mu dodju na cas a da o tome nije obavjestio ni direktora skole. Toliko…

Hahaha
Gost
Hahaha

a možda po tebi je trebalo da najavi bolovanje,ka da ide na odmor, ne zezaj, ne opravdavam njega nego mi smiješno otišao na bolovanje a nije obavijestio direktora

Dng
Gost
Dng

Raspitajte se prije nego suvisne komentare kacite. Lijep pozdrav…

jasarko
Gost
jasarko

Pa sto nam je drustvo ovakvo.. Kakvu omladinu ocekujete pored ovakvih roditelja…najlakse ih je napraviti, al aj ga ti vaspitaj, ne mogu vecina danasnjih roditelja..Da li je moguce da obraza imaju svoju bruku i nevaspitanje da iznose u javnost. Polusvijet…Bravo uciteljice !

zecijasapica
Gost
zecijasapica

bravo.. prvo, ne smije po zakonu da izabaci dijete sa casa, drugo sta, trebao je sam da pjesači do kuce pri cemu nema kljuc niti koga kod kuce?! da imas djece, posto ocito nemas, drugačije bi razmisljao.. bruka je sto se dijete uprljalo na odmoru po blatnjavom skolskom dvoristu? Bruka je sto ostavljas ovakve komentare..

Citalac.
Gost
Citalac.

Pa i treba da ih nauci higijeni ako vec neznaju roditelji,to je skola a ne stala,treba la ih je pustit u skolu da uce,ali kad zavrse casove dovesti tog profesora da on ocisti sto mu je dijete izprljalo.zalosno!

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Bruka je i kad je čitalac nepismen, pa ništa.

D porto melez
Gost
D porto melez

Stroga je učiteljica.

Mary
Gost
Mary

Jadni prosvjetni radnici sa današnjim roditeljima! Ministarstvo treba malo da obrate pažnju na pritužbe roditelja, da provjere istinitost, a ne da slijepo vjeruju nebulozna koje roditelji pišu.

Anagastum
Gost
Anagastum

Ne generalizuj, Mary. Dobar prosvjetni radnik uglavnom nema pribleme sa roditeljima, kakvi god da su riditelji.
Prosvjetaruma je izuzetno teško da nadju balans uzmedju nastave, dhece, roditelha, drustva, sopstvene egzistencije…ali, pravi prisvjetni radnik NECE DIJETE POSLATI KUCI KAKO NE BI ISPRLJAO UCIONICU ID CETRDESETAK DHAKA, VJEROVATNO MANJE ILI VISE PRLHAVIH CIPELA. Budi sigurna u ovo.

Mirko
Gost
Mirko

Svima koji ste stali u zaštitu ove bezosjećajne i drske žene, želim da se ovako prema vašoj đeci ponašaju!

Citalac
Gost
Citalac

Nadam se prvo da nebi mi djeca tako nesto uradila a kao drugo uvjek sam za saradnju sa obrazovanim licima.podrdka za uciteljicu!

Send this to a friend