Društvo

Dok čekaju asfalt: Građani lome auta, taksi ih zaobilazi

Foto: CdM

Stanovnicui ulice Miodraga Bulatovića u podgoričkom naselju Stari Aerodrom tvrde da više od pola godine čekaju da se njihova ulica asfaltira. Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice su saopštili da se danas završava dostavljanje ponuda za tender za izradu i reviziju Glavnog projekta rekonstrukcije Ulice Miodraga Bulatovića, odnosno dijela od Cvijetne ulice ka Ulici admirala Zmajevića, te da očekuju da ovaj problem ubrzo bude riješen.

“Više od pola godine nam je ovakva ulica Miodraga Bulatovića na Starom Aerodomu nečijom nesposobnošću kola slomismo, a taksi neće da uđe u ulicu”, kazali su CdM-u nezadovoljni stanovnici ove ulice.

Foto: CdM

Građani tvrde da je ova ulica trebalo da bude asfaltirana odmah nakon završetka radova na izgradnji atmosferske kanalizacije u pet bočnih ulica od Cvijetne ulice, među kojima je i ova saobraćajnica. Prema njihovim riječima , radovi na izgradnji kanalizacije završeni su još u junu, ali jedino Ulica Miodraga Bulatovića nije dobila asfalt.

 

Foto: CdM

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice ranije su medijima saopštili da su finansirali izradu i reviziju Glavnog projekta rekonstrukcije Ulice Miodraga Bulatovića, odnosno dijela od Cvijetne ulice ka Ulici admirala Zmajevića (slijepog dijela ulice).

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je i tender kojim se traži najpovoljniji izvođača radova. Vrijednost ovog posla je procijenjena na oko 125.o0o eura sa uračunatim PDV-om. Zainteresovni ponude mogu dostaviti još danas do 13 sati.

Rekonstrukcijom Cvijetne ulice, u okviru koje je izgrađen kolektor za odvođenje atmosferskih voda, stvoreni su preduslovi za rješavanje problema odvođenja atmosferskih voda iz ulica Dositeja Obradovića, Hajuk Veljka, Vojislava Grujića, Miodraga Bulatovića i Kraljevačkoj ulici.

Projektom je bilo predviđeno da završetkom pomenutih radova sve navedene ulice budu ponovo asfaltirane.

A.B.

9

avatar
1000
5
4
0
 
9
MarkogwidoKomsijaPlunjašM.D.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Plunjaš
Gost
Plunjaš

“ulica Dositeja Obradovića, Hajuk Veljka, Vojislava Grujića, Miodraga Bulatovića i Kraljevačkoj ulici.”

Od svih ovih ulica jedino ulica ovog Bulatovića izleda kao neka domaća ličnost, ove ostale sve srbijanska imena. Taman kao da je kraljevo a ne pg.

Komsija
Gost
Komsija

Imas Cetinjsku ulicu u Beograd,Njegosevu isto

komentator
Gost
komentator

“Projektom je bilo predviđeno da završetkom pomenutih radova sve navedene ulice budu ponovo asfaltirane”. Projekat je dio tenderske dokumentacije. Kad se ponuda prihvati izvodjac je obavezan da odradi sve sto je navedeno u projektu da bi mu se isplatio novac. Odje je preskoceno asfaltiranje ove ulice a bojim se da je sve placeno a ovi iz agencije lagano prelaze preko… Više »

Marko
Gost
Marko

Atmosfersku je radio vodovod tako da agencija nije odje nista radila pogotovo ne naknadne strucnjace komentatore. Bolje komentarisi ono sto znas ako ista znas.

MarfY
Gost
MarfY

Poštovani, treba da obidjete Sutormanaki put u Baru, koji je raskopan već mjesec dana.

gwido
Gost
gwido

Neka je -mali iz polja ima viziju

Slavko
Gost
Slavko

Zar se DPS nije prije mjesec dana pohvalio milionima ulozenim u ulice na Starom aerodromu? Ili su opet strpali pare gradjana u dzep, a vi Crnogorci zivite u blatu.

Lopata
Gost
Lopata

Što vam srpska vaterpolo reprezentacija to ne asfaltira, ionako njihove pobjede slavite protiv sopstvene države?

M.D.
Gost
M.D.

Da slave i pobijede Gvineje Bisao i Burundija, ako žive u ovoj državi i plaćaju porez, zaslužuju odnos države i grada, kao i svi drugi. Lopato ..

Send this to a friend