Društvo

Ekonomski fakultet provjerava magistarski rad Bečića

Ekonomski fakultet

Vijeće Ekonomskog fakulteta formiralo je danas Komisiju koja će provjeriti autentičnosti magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića.

“Naglašavamo, da prije donošenja Odluke Senata, nije postojala mogućnost da Ekonomski fakultet provjeri autentičnost magistarskog rada, što je vijeće Fakulteta u svojim zaključcima i naglasilo. Kako bi se izbjegle sve medijske zloupotrebe i ovaj slučaj stavio na mjesto koje je jedino mjerodavno za odlučivanje u konkretnom slučaju – akademsku zajednicu, Vijeće Fakulteta je u cilju obezbjeđenja pune objektivnosti ovog procesa, formiralo respektabilnu Komisiju sastavljenu od istaknutih stručnjaka iz uže stručne oblasti magistarskog rada van Crne Gore”, ističu u Fakultetu.

Oni su najoštrije osudili raniju medijsku zloupotrebu zaključaka Vijeća Ekonomskog fakulteta.

“Zaključci Vijeća Ekonomskog fakulteta donešeni na V sjednici održanoj 19.juna 2018. godine se odnose na proceduru prijave, ocjene i odbrane magistarske tezekandidata Alekse Bečiće, kako je to bilo traženo od Senata Univerziteta Crne Gore. Ni jednog trenutka Vijeće Ekonomskog fakulteta nije provjeravalo autentičnost pomenutog rada, niti se izjasnilo da predmetni magistarski rad nije plagijat. Osnovni razlog kao što je i ranije naglašeno nalazi se u činjenici da Vijeće fakulteta nije nadležno da utvrđuje postojanje plagijata”, navode oni.

Posebno naglašavaju da Ekonomski fakultet, u svim godinama svog postojanja ostaje privržen idejama akademske etike, i oštro osuđuje svaki vid plagijarizma.

“Uvjereni smo da pozicija i ugled koje je Ekonomski fakultet gradio skoro šest decenija ne mogu biti ugroženi slučajem potencijalnog  „studentskog prepisivanja“ i pokušaja njegovog pravdanja u plaćenim oglasima”, zaključuje se u saopštenju.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

MNOGO JE VAZNIJE KAKAV JE COVJEK OD TOGA MAGISTARSKOGA RADA,
MISLIM DA SU MU OBA MINUSA DOSAD!

LUKA
Gost
LUKA

PO CIJEM NAREDENJU ILI PO CIJIM INSTRUKCIJAMA SE SADA PROVJERAVA. Kako vas nije sramota a Vlahovickoj koja je bila ministar a sada ambasadorka aminovali ste plagijat ILI SE PRIZNAJE SAMO AKO IMAS UZ TO JOS CLANSKU KARTU VLADAJUCE STRANKE

Boba
Gost
Boba

Ponistenje zvanja! Znanja nikad nije ni imao hahhah!

štbk
Gost
štbk

Kako znaš? Jesi li mu ti pregledao rad?

Boba
Gost
Boba

Ti pade u nesvijest od muke! Aljo sunce, ti li si? 😁

Nied
Gost
Nied

Plagijat

štbk
Gost
štbk

Na osnovu čega si došao do tog zaključka? Da li ti je glavni izvor za taj zaključak jedino i isključivo pisanje pojedinih medija o tome?

Reko
Gost
Reko

Demokrate Crne Gore ili bolje reci Foliranti Crne Gore! Spocitavaju svakome sve i svasta a ovamo rade isto sto i drugi, sto navodi na zakljucak da su Licemjeri teski a Foliranti profesionalni! Aleksa Aleksa otices brzo u politicku penziju pa se bavi pisanjem magistarskih radova!

Drnovic
Gost
Drnovic

I treba ali bi bilo posteno da se provjere diplome svih poslanika iz svake stranke,i svih ministara i direktora javnih preduzeca. Ko zna sta bi sve isplivalo

Enir
Gost
Enir

Provjeren je vec 4 puta. Lijepo li je kad te prozivaju srednjoskolci koji su sa 40 godina diplomirali uz pomoc dpsa jer drugacije ne mogu

Boba
Gost
Boba

A dobro je kad je tvoj bečko po bolonji😁😁😁 A vidis, neko i s 40, a neko nikad! Hahah! Ovo nije ustanova za lijecenje kompleksa!

Rakoc Kreca
Gost
Rakoc Kreca

Ima li ikog da ne vjeruje da je Sanja Vlahovic od slova do slova prepisala tri cetvrtine tudjeg rada? I naravno unaprijedjena je u ambasadora. Sve je kod nas u funkciji ostanka rezima na vlasti. Da je Becic koalicioni Partner niko o ovom ni rijec rekao ne bi.

Send this to a friend