Društvo

Ethemu Mandiću nagrada za mlade naučnike od austrijskog ministarstva

Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, Ethem Mandić, dobitnik je ovogodišnje nagrade za mlade naučnike (Danubius Young Scientist Award) za Crnu Goru 2019. godine, koju dodjeljuje austrijsko Minisitarstvo nauke, obrazovanja i istraživanja BMBWF, saopšteno je iz FCJK.

U Institutu za dunavsku regiju i centralnu Evropu naveli su da nagrada želi da istakne naučni rad i talenat mladih istraživača i poveća vidljivost naučne zajednice u regionu.

“Nagrada podstiče mlade naučnike da se uključe u naučno ispitivanje višeslojnih pitanja i pitanja koja se posebno odnose na podunavsku regiju”, dodali su iz Instituta.

Mandiću su nagradu uručili predstavnik BMBWF, direktor Instituta i rektorka Univerziteta u Beogradu, koja je i predsjedavala ovogodišnjom konferencijom.

BMBWF tu nagradu dodjeljuje od 2013. godine.

“Zadivljeni i zadovoljni smo velikim iskazanim naučnim potencijalom i zahvalni smo na vašem doprinosu unapređenju naučnog profila podunavske regije”, poručili su iz austrijskog ministarstva, povodom ovogodišnje dodjele priznanja.

Službena ceremonija dodjele nagrade održana je na Politehničkom univerzitetu u Bukureštu 7. novembra, u kontekstu godišnjeg sastanka Dunavske rektorske konferencije DRC.

Ethem Mandić je doktorand na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Do sada je objavio monografiju “Pripovjedna proza Huseina Bašića i Zuvdije Hodžića” u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i dvije knjige proze u izdanju Otvorenog kulturnog foruma s Cetinja.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vitamin C
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vitamin C
Gost
Vitamin C

Bravo, čestitke!

Send this to a friend