Društvo

EU uklonila Crnu Goru sa liste sigurnih putovanja

Pasoš Crne Gore

Savjet Evropske unije odlučio je da ukloni Crnu Goru sa liste sigurnih putovanja – navedeno je u saopštenju ovog tijela EU.

Pored Crne Gore, uklanjaju se i Izrael, Kosovo, Liban, Sjeverna Makedonija i Sjedinjene Američke Države.

Kako je navedeno u preporuci Savjeta EU, ova lista će se i dalje redovno pregledavati i u zavisnosti od slučaja ažurirati.

Odluka vlada EU znači da će se putnici iz ovih država vjerovatno suočiti sa strožim kontrolama, poput testova na kovid-19 i karantina.

“Kriterijumi za određivanje trećih zemalja za koje bi trebalo ukinuti trenutno ograničenje putovanja ažurirani su 20. maja 2021. Oni pokrivaju epidemiološku situaciju i ukupni odgovor na kovid-19, kao i pouzdanost dostupnih informacija i izvora podataka. Uzajamnost takođe treba uzeti u obzir od slučaja do slučaja”,navedeno je u saopštenju.

Savjet je, kako je napisano, 30. juna 2020. usvojio preporuku o postepenom ukidanju privremenih ograničenja za putovanja koja nisu neophodna u EU.

Ova preporuka je uključivala početnu listu zemalja za koje bi države članice trebalo početi s ukidanjem ograničenja putovanja na vanjskim granicama. Lista se redovno pregledava i u zavisnosti od slučaja ažurira.

“Savjet je 20. maja usvojio izmjenu i dopune kako bi se odgovorilo na tekuće kampanje vakcinacije uvođenjem određenih izuzeća za vakcinisane osobe i ublažavanjem kriterijuma za ukidanje ograničenja za treće zemlje. Istovremeno, izmjene i dopune uzimaju u obzir moguće rizike koje predstavljaju nove varijante postavljanjem mehanizma kočnice za hitne slučajeve kako bi se brzo reagovalo na pojavu varijante od interesa ili zabrinutosti u trećoj zemlji”,istaknuto je u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🤣😂🤣😂😃😂🤗
Gost
🤣😂🤣😂😃😂🤗

Bas su pomogli ovo ljeto ovi turisti iz EU
😄😄😄😄

Mila
Gost
Mila

Rezultat uspjesne turisticke sezone

delboj
Gost
delboj

Umjesto da zadrzimo destinaciju elitnog turizma. Za civilizovan i bogat narod iz Evrope koji bi dolazio tokom cijele godine. I vise bi zaradili, i lakse, i ne bi nam glavu skakali raznorazna regionalna stampeda da ni mi nismo mogli poci dva mjeseca do mora.

Bar
Gost
Bar

Ovo vam je taj elitni turizam, koji će CG platit glavom.A i svim drugim.

Alexsa
Gost
Alexsa

A no što će, no da nam zabrane Apostoli sve vam je ovako a vi otvorite sve.A vama je sad zatvoreno to jes nama, a vi ugostitelji śete sa tim milionima.Valjaće vi da platite drva i kredite😂😂😂😂.

Njegoš
Gost
Njegoš

Aooo kako su sposobni ovi apostoli aaaaaahahahahahaha

,,,
Gost
,,,

JBB ovo nema nikakve veze sa tobom, nemoj ni slučajno ostavku podnosit do zadnjeg nezaraženog građanina.

onako samo
Gost
onako samo

Ovo nas EU časti na godišnjicu osvježenja. Nikad više Vlada SPC!

Fendi
Gost
Fendi

A inače iz Engnlesnd nisu došle ni dvije babe

Nadmašeni
Gost
Nadmašeni

Skupo nas kosta paradajz turizam! Nego vlasti ovo i odgovara, sto ce im narod otvorenog uma koji putuje, trebaju im litijasi koji nijesu dalje od beograda nidje mrdali. Pi!

Send this to a friend