Društvo

Formira se Savez vatrogasaca Crne Gore, tražiće strože kazne za izazivanje požara

Podgorička Služba zaštite i spašavanja inicijator je formiranja Savez vatrogasaca Crne Gore čiji će zadatak, između ostalog biti, da u narednom periodu promijeni zakonsku regulativu koja se tiče kaznene politike za izivanje požara na otvorenom prostoru.

Komandir Službe zaštiti i spašavanja Goran Janković navodi da će savez funkcionisati kroz formu navladine organizacije.

“U planu imamo da okupimo sve komandire Službi zaštita i spašavanja i da vidimo koje su sve potrebe u ovoj oblasti. Kada pokupimo sve te informaci je onda bismo išli sa njihovim pravnim uobličavanjem. U Podgorici je strahovito izraženo paljenja vatre na otvorenom. Mi ćemo da vidimo kako je najbolje da promijenimo zakonsku regulativu u smislu prekršajne ili krivične odgovornosti”, navodi Janković.

Po njima, sada nije dobro definisana ni prekršajna ni krivična odgovornost.

“Nijesu upodobljene sa onim što su dešavanja na terenu zbog čega imamo problema kada je u pitanju sankcionisanje. Zbog toga planiramo da uvedemo određene mjere da od onoga trenutka kada se zvanično definiše da na određenoj teritoriji uveden pojačan rizik od nastanka požara, zabranjeno je bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom, da te zabrane imaju i određene sankcije. Tražićemo strožije kazne. Mi smo za vrijeme ove ljetnje požarne sezone napisali dvije krivične prijave zbog paljenja vatre na otvorenom”, naveo je Janković.

Janković objašnjava da će Savez imati zadatak da razvija vatrogastvo u Crnoj Gori, da štiti i promoviše status vatrogasaca, da razvija međugradsku saradnju vatrogasaca spasilaca i opštinskih službi za zaštitu i spašavanje, da sarađuje sa jedinica civilne zaštite kao i saradnja sa jedinicama za gašenje požara iz vazduha…

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
VatrogasacGradžaninPenzionerPatkica 🇲🇪Penzioner
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vatrogasac
Gost
Vatrogasac

Ovaj mali je baš upućen u vatrogastvo… Zna li on uopšte kako se donose zakoni, ili kako kaže “zakonska regulativa”. Nevladina organizacije da mijenja zkonsku regulativu, smiješan je ovaj mališa. Vjerovatno je naki partijski apartčik, pa eto da se napravi pametan.

Gradžanin
Gost
Gradžanin

Bravo

Penzioner
Gost
Penzioner

Svaka vam cast gospodine Jankovicu. Konacno neko ozbiljan i profesionalan da dodje na celo sluzbe. Svaka cast!!!

Patkica 🇲🇪
Gost
Patkica 🇲🇪

Svaka podrska, red je da se nesto uradi po tom pitanju.

Penzioner
Gost
Penzioner

Svaka cast gospodine Jankovicu, konacno neko da se okrene vatrogascima na pravi nacin. Ja sam penzionisani vatrogasac i pratim sva desavanja. Vise se uradilo u zadnje dvije godine u Podgorici nego u zadnjih 30 godina. Svaka cast puna podrska.

Djomaa
Gost
Djomaa

Bravo,podrška !

Send this to a friend