Društvo

Glavne podgoričke stanice zapuštene, građani traže rekonstrukciju

Željeznička stanica Podgorica

Kada bi neki turista koji dolazi vozom ili autobusom planirajući odmor odlučio da nekoliko dana provede u Podgorici, vjerovatno bi od te ideje odmah odustao pod utiskom kako prostori stanica i njihova okolina izgledaju, piše Dan.

Zapuštene javne površine oko Željezničke i Autobuske stanice, samo može da ih odbije da provedu vrijeme u Crnoj Gori i da se prvim prevozom upute ka nekoj ljepšoj destinaciji. Sugrađani poručuju da ovaj dio grada zahtijeva ozbiljnu i pravu rekonstrukciju.

Nedavno je Glavni grad pokušao da dobije idejni projekat za uređenje Trga golootočkih žrtava međutim, prošli su neslavno. O Jusovači se godinama samo priča, a pogled na nju izaziva samo stid.

Podgoričanin Zoran Perić ističe da je prilaz i prostor oko Autobuske i Željezničke stanice nikakav, te da bi ga trebalo srediti i promijeniti mu izgled.

“U posljednjih 20 godina u ovom dijelu grada nije se ništa uradilo, niti promijenilo i nijedan cent nije uložen. Nekadašnji zatvor Jusovača potpuno je zarastao u travu, ne može mu se prići. Dosta toga bi u ovom dijelu trebalo promijeniti, da se uredi komp let ovaj stari dio grada, jer sada kako izgleda, ni na šta ne liči”, kazao je on.

On ističe da kada putnici dođu na stanice ne mogu dobiti bilo kakvu informaciju, nema informativnog pulta ili nekog biroa.

Dragoljub Kovačević kaže da za svojih 85 godina, koliko ima nije vidio da u jednom glavnom gradu ovako izgledaju stanice i prostor oko njih.

“Dio oko željezničke i autobuske stanice predstavlja pravo ruglo, one ne liče na stanice. Stanicama se od smeća i neuređenosti ne može pristupiti. Kompletno sve treba da se mijenja, počev od rukovodstva na obje stanice, pa do svega ostalog i uređenja oko njih. Kakve su to stanice koje nemaju parking, nego treba da se ljudi koji ispraćaju i dočekuju putnike parkiraju po ulicama”, ističe Kovačević.

Da je potrebno srediti i poboljšati izgled oko stanica saglasna je i Elma Muratović.

“Komplet prostor oko stanica treba potpuno urediti, počev od putne infrastrukture, trotoara, pa sve do sadnje zelenila. Sve je zapušteno, a najbitnije od svega je parking, a njega nema uopšte”, poručuje Muratović.

14

avatar
1000
11
3
0
 
12
KonikPodgoricaDracTitogradjaninAnica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Trg golootockih zrtsva je ogradjen, ima zelenila i spomenik. On je najuredjenije mjesto oko aytobuske i zeljeznicke. Ovo ostalo je prioritet koliko znam kao rodjeni Titogradjanin.

Drac
Gost
Drac

Jednobrazno urediti prostor ispred zeljeznicke i autobuske sa odgovarajucim plocama sa trgovima i cesmama i fontanama.Zasaditi platane konacno vise srediti taj dio grada.

Titogradjanin
Gost
Titogradjanin

Jusovaca, prostor oko nje, ne da budu kockarnice itd itd, zeljeznicka, autobuska, parkinzi, mobilijar, punkt za iformacije, veliki displeji za obavjestenja, informacije, plan grada. Nivisani trotoari, zeleno, jasno definisani putevi prema centru, prema Gintasu, osvjetljenje, zgrade da su okrecenih fasada, bulevari sredjeni .Sve to treba….

ma što zboriš?
Gost
ma što zboriš?

Može da se izgradi savremeni shopping mall, a ne može željeznička, autobuska stanica – aerodrom? Aerodrom Podgorica prokišnjava! Voda kaplje na sve strane.

Ana Nk
Gost
Ana Nk

Dođite da vidite željezničku stanicu u Nikšiću…najljepša, najuređenija i najčistija, ne samo kod nas, već i u regionu. Veliki besplatan parking, čekaone sa utičnicama za punjače i toaleti koji su besplatni, a sijaju od čistoće…stvarno su za svaku pohvalu…a na šalteru jedna gospođa nevjerovatno ljubazna, da sam bila začuđena da još ima toga…stvarno sve pohvale od mene.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Naravno da ne ulažu, nego se nažalost čeka sledeća nesreća kao na Bioču kad je bila pa da odmah krenu sa milionskim ulaganjima.

Takva im je sva rabota.

Independista
Gost
Independista

I sto kaze PR Ž.Inf.? 🤣

Boem
Gost
Boem

Izgunuse tolika djeca i gradjani od te bruke od stanice mora se ograditi i zabraniti prolaz .

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Da je samo to zapušteno bilo bi i dobro.

Britney SPC
Gost
Britney SPC

Mi smo mala zemlja, koja nema (nažalost) razvijenu privredu do turizma. Ako smo već bazirani na turizam, onda bi aerodromi, autobuske stanice, željezničke stanice trebale biti u skladu sa 21. vijekom, a ne kao kokošinjci. Kombinacija modernog s prožetim lokalnim obilježjima u arhitekturi bili bi pun pogodak. (ne samo copy paste minijatura neke već postojeće građevine u svijetu)

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Ooo..ali koliko je “gospoda” iz zeljeznice pokrala ove 30g.mogli su peroni bit kao u japan

Dijamant
Gost
Dijamant

Jeste kako da ne, pa nijesu oni na te pozicije da narodu bude dobro nego njima.

Anica
Gost
Anica

Ko je na te pozicije? Koalicija Drps-Sd-Bs.

Konik
Gost
Konik

A što će nam peroni ka’ u Japan kad su nam vozovi ka’ u Srbiju?

Send this to a friend