Društvo

Glavni grad će kontrolisati buku u ugostiteljskim objektima u centru

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić sa saradnicima održala je sastanak sa ugostiteljima iz užeg dijela Glavnog grada povodom nezadovoljstva sugrađana koje je prouzrokovano bukom iz ugostiteljskih objekata u kasnim večernjim satima.

Glavni grad je, kako ističu, tokom složene epidemiološke situacije u kojoj smo se našli i tokom koje je uslijedilo zatvaranje ugostiteljskih objekata, kao jedne od privremenih mjera za suzbijanja širenja pandemija imao razumijevanja za ugostitelje i umnogome im pružio podršku kroz razne vidove finansijske pomoći i poreskih olakšica.

“Vođeni iskustvom sa terena i mnogobrojnim zahtjevima sugrađana, svjesni smo da jedan dio ugostitelja ne poštuje zakonske mjere o nivou buke te na taj način onemogućava određenom broju sugrađana da vrijeme za odmor i san iskoriste”, naveli su iz Glavnog grada.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić tom prilikom je pozvala ugostitelje da poštuju zakonske propise, te da na taj način izbjegnu trajno zatvaranje ugostiteljskih objekata.

”Podsjećamo, Glavni grad je na primjeru lamela u Studentskoj ulici u City kvartu pokazao otvorenost prema jednom manje popularnom načinu rješavanja problema buke, uz podršku sugrađana iz tog dijela grada donio odluku da se radno vrijeme tih ugostiteljskih objekata ograniči na 22 sata.” kazala je zamjenica Vujačić.

Apeluju na sve vlasnike ugostiteljskih objekata da nastave da razvijaju svoje biznise ali da vode računa o nivou buke u svojim objektima i na taj način omoguće stanovnicima centra grada da normalno žive i funkcionišu.

12

avatar
1000
8
4
0
 
10
Tomic MirkoTomic MirkoTomic MirkoNedaVanila
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neda
Gost
Neda

A oni u prigradskim naseljima da budu gradjani drugog reda??? Njima ne treba odmor u vecernjim satima??? I ne samo u PG! Sta je sa drugim gradovima? Od bašti restorana/kafića i otvorenih bazena se građani ne mogu odmoriti! Sta je sa primjenom zakona o maksimalnoj dozvoljenoj buci? Mjeri li neko to u CG?

Tomic Mirko
Gost
Tomic Mirko

Tacno. Pozdravljam ovu odluku,svaka cast,ali da se prosiri na sve

Vanila
Gost
Vanila

Da komunalna policija radi svoj posao ,ne bi ni bilo problema. A i gdje to postoji da se u stambenim zgradama otvaraju mini diskoteke 🤮

Tomic Mirko
Gost
Tomic Mirko

Mi u zabjelskoj vektri smo imali problem sa jednim objektom,nismo ih brzo dobili,ali su nakon sto smo bili uporni reagovali

Da ja.
Gost
Da ja.

Slađana a šta je sa ostalim dijelom grada. Ustvari ti ni ne znaš šta znači GRAD..

Tomic Mirko
Gost
Tomic Mirko

Treba prosirit na sve djelove grada.Tacno.
Ne slazem se sa komentarom o ovoj djevojci,ja sam cuo sve najbolje bas u grad.

Podgorica ljepo
Gost
Podgorica ljepo

Mora se Trg ozelenjeti mnogo vise,, i postavitii jos klupa izmedju drveca. Previse je betona. Trotoare i prostor iza tzv Beka, hitno urediti, ono je ruglo Podgorice u sred centra.

Drasko
Gost
Drasko

Pusti buku no resavaj kektor. Cio grad s vremena na vrijeme smrdi.

petar
Gost
petar

Kad sadite drvored i zelenilo i ulici Slobode i po trgu, micite one dvije ploce braon boje kod spomenika na trgu. Imamo najneuredjeniji trg u okruzenju.

Glasac
Gost
Glasac

Sredjujte trotoare po centru, izravnajte ih i iznivelisite jer se ne moze prosetati. Posebno dio prema bivsem bioskopu, drugi dio Hercegovacke, prema restoranu Ribnica…….

City kvart
Gost
City kvart

Evo su se prepali!
Da ste im naplaćivati kazne, kao sto nijeste ne bi ovako terorisali sa bukom u stambenim zgradama!! Ali vi NE RADITE NIŠTA PO TOM PITANJU!
Pozdrav iz ulice Radoja Dakića – FERGUS

Tonka
Gost
Tonka

Zatvorili su lokale u Sity kvart.

Send this to a friend