Društvo

Glavni grad demantovao Džomića: Netačnim informacijama pokušava da uznemiri javnost

Velibor Džomić

Tvrdnje protojereja stavrofora Velibora Džomića, prema kojima je Vlada dala saglasnost Glavnom gradu da navodno na zemljište u blizini crkve Svtog Đorđa, u podnožju brda Gorica, prenese pravo raspolaganja Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) su apsolutno neistinite i nemaju bilo kakvo uporište u činjenicama i realnosti, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

<<<Džomić: Vlada dala saglasnost Glavnom gradu da otuđi crkveno zemljište, odluka nezakonita>>>

“Zbog objektivnog informisanja javnosti saopštavamo da je Glavni grad donio odluku da za ovu namjenu opredijeli državno zemljište koje se nalazi na drugom kraju brda Gorica, daleko od crkve Svetog Đorđa. Zbog toga zaista zabrinjavaju, ali ne čude ovakvi stavovi visokog predstavnika Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji, u sebi svojstvnom i prepoznatljivom maniru pokušava da, po ko zna koji put, plasiranjem netačnih informacija uznemiri javnost i manipuliše vjerskim osjećanima naših građana”, dodaje iz Glavnog grada.

Umjesto da Džomić, ističu u saopštenju, pozdravi ovakvu odluku Glavnog grada i podrži namjeru s ciljem da sve vjerske zajednice u Podgorici i Crnoj Gori imaju ravnopravan tretman i da svi građani uživaju jednaka vjerska prava, on prvi pokušava da javno problematizuje i osporava odluku Glavnog grada kojom CPC dodjeljuje državno zemljište kao doprinos u izgradnji vjerskog objekta, kao što je to činio i u odnosu na zahtjeve ostalih vjerskih zajednica.

“Takođe, tačno je da je zemljište na Koniku na koje se poziva g. Džomić važećim planom namijenjeno za izgradnju vjerskog objekta, pa pitamo g. Dzomića da li iznošenjem stavova tim povodom smatra da SPC jedina treba da ima prvenstvo i ekskluzivno pravo da raspolaže svim zemljištem u Crnoj Gori gdje god se planira gradnja nekog vjerskog objekta?”, dodaju iz Glavnog grada.

Podsjećaju da su u proteklom peroidu sve vjerske organizacije na teritoriji Podgorice dobile pogodne lokacije i većinom izgrdile vjerske objekte osim Crnogorske pravoslavne crkve, pa je sasvim opravdano i očekivano da Glavni grad pozitivno odgovori i na zahtjev CPC i prenese pravo raspolaganja državnim zemljištem na kojem i ova vjerska organizacija može graditi svoj vjerski objekat.

“Bez obzira na pojedinačne negativne stavove povodom ovog pitanja, Glavni grad će nastviti da vodi politiku poštovanja različitosti i uvažavanja multivjerskog i multietničkog skada našeg društva i države, s ciljem da nastavimo da čuvamo i nadograđujemo tekovine građanske, sekularne i moderne države Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

18

avatar
1000
15
3
0
 
18
RudoDulaANTI-POPPodgoričanin NLNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rudo
Gost
Rudo

Ovaj je jos tu.Ocaj.

Dula
Gost
Dula

Ko je pa taj?

ANTI-POP
Gost
ANTI-POP

Ja se radje Bogu molim na livadi nego po crkvama dje ih vode kriminalne grupe sa blindiranim djipovima

Podgoričanin NL
Gost
Podgoričanin NL

Nevjerovatan manipulant i marioneta SPC

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ono što bih napiso o ovome liku neće te mi objavit,a napiso bi mnogo ružno.

Sveto
Gost
Sveto

Sto hoces dzomicu i to da prisvojila vrati se lagano odakle si dosao.

CAR
Gost
CAR

Sveto- ti se vrati a Dzomic je svoj na svome 🙂

Bernini 🇮🇹
Gost
Bernini 🇮🇹

U stilu SPC, pokušaj prisvajanja nečega što im i po istorijskom i svakom drugom pravu ne pripada. Ovo je otimanje od crnogorskog indetiteta.

Putuj
Gost
Putuj

Za je ovaj još u CG.

Orwel
Gost
Orwel

Laž im je nacionalna ideologija.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Samo maknite ove vise

BERANE
Gost
BERANE

Dzomic se gubi iz Crnu Goru u Srbiju.

Oki_doki
Gost
Oki_doki

Otud su ga poćerali a Risto ga primio. Čak im je otac nacije pisao o Džomi kao čovjeku “niskog morala a velikih pretenzija”. Ćosić kaže “Vrlo često ga sada vidite u novinama, njega forsira Amfilohije kao nekog vajnog intelektualca”. E dalje nema kad ga pravi Srbi iz Srbije ovako vide.

Mrgud
Gost
Mrgud

Kler je najveće zlo za prosperitet država,pogotovo na balkanu!

nenad.mne
Gost
nenad.mne

Ovaj iz Srbije, uz sasluženje domaćih izdajnika misli da uređuje Crnu Goru??? Ne zanosi se i bolje bi ti bilo da se primiriš. jer sve ima svoje granice!

Takav je
Gost
Takav je

Nanade, išćerace on i tebe i mene kako je krenuo.

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Crna Gora kao država ne treba ni da postoji ako nema crnogorskog naroda i crnogorske pravoslavne crkve !

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Odavno se kod popova ne vidi istina!Da je sreće i u mislima mora da im bude samo istina a ne da izgovore nešto drugo.Skoro rekoše za jednog njihovog, da ima bronhitis a istina poslije nekog vremenaa pokaza zarazni virus.

Send this to a friend