Društvo

Glavni grad i donatori uredili Bulevar 21. maj, pogledajte kako izgleda

Neposredno pred obilježavanje 14 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore završeni su radovi na pejzažnom uređenju zelenih površina u Bulevaru 21. maj, na kojima je Zelenilo, u saradnji sa ostalnim privrednim društvima Glavnog grada, u prethodnom periodu marljivo radilo, saopšteno je danas iz podgoričke uprave.

Kako ističu u Glavnom gradu, u ovom teškom trenutku za cijeli svijet, nastalom usljed pojave koronavirusa, a u saradnji sa brojnim kompanijama čija se predstavništva ili objekti nalaze na toj dionici, učinili su nešto lijepo za grad.

“Ne samo grad, već i cijelu Crnu Goru, jer je ova saobraćajnica jedan od ulaza odnosno izlaza iz našeg grada”, naglasili su.

Dodaju da su, s obzirom na to da bulevar u Donjoj Gorici nosi simboličan naziv – 21. maj, a da smo ove godine proslavili 14 godina od proglašenja nezavisnosti, na kružnim tokovima na bulevaru posadili 14 maslina koje simbolišu mir, vječnost i zdravlje.

“Osim maslina, kružne tokove krase čempresi, juke, juniperusi, cvjetne vrste kana, iris i druge, a na razdjelnim ostrvima formirani su travnjaci. Kružni tokovi uređeni su u modernom sa jedne i rustičnom stilu sa druge strane, pa tako pored biljnog materijala imamo i Morački oblutak, travnjak, ali i stijene koje simbolišu crnogorski krš”, kažu u Glavnom gradu.

Cijela zelena površina duž razdjelnih ostrva i na kružnim tokovima pokrivena je sistemom za navodnjavanje, što predstavlja osnov za kvalitetan rast i razvolj biljaka.

“Ukupna vrijednost uređenja 8.000 kvadratnih metara zelenih ostrva i kružnih tokova iznosi 92.000 eura, od čega je investicija Glavnog grada bila 62.000 eura, a ovim putem se posebno zahvaljujemo i društveno odgovornim kompanijama, a našim komšijama koje su svojim donacijama učestvovali u ozelenjavanju kružnih tokova, i to: Kući hemije, Čelebić grupi, Renault Allians-u, Grand design-u, Entext-u, Ledo-u, Centrometal-u, Petrol pumpi, Ekoplant-u, Pegasus-u – Ford Crna Gora, Lakoviću, Planet-u i Ing-invest-u”, naveli su u Glavnom gradu i pozvali sugrađane da odgovornim ponašanjem čuvaju zelene površine kako bi potomcima ostavili zdrav i zeleni grad i državu.

15

avatar
1000
9
6
0
 
14
IVANKantMaraKN ⛈🚜Oro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pg - Tg
Gost
Pg - Tg

Bravo…prelijepo, svaka čast.

Tani
Gost
Tani

Svaka cast.prelijepo

Fakinerija
Gost
Fakinerija

Nadam se imate i kamere jer inače neće dugo trajati, pojedini ne trpe ništa što je crnogorsko a da nije srpsko, pa ni oro i masline

Kant
Gost
Kant

Nema to veze sa nacionalizmom. To jedino ima veze sa elementarnom kulturom. Sjetite se samo kako je izvjesni gradjanin ukrao palme sa bulevara blizu Atlas capital centra i usadio ih u svoje dvoriste. Kad to dovedemo u red, lako cemo se izborit sa nacionalizmom i svim sto ide uz to.

Igor
Gost
Igor

Malo više smisla za zelenu površinu vam gospodo, ne bi falilo. Ovo liči na pustinju. Umijete li drva posaditi, a ne sve neko nisko ružno rastinje…

Oro
Gost
Oro

Kruzni tokovi mogu da podnesu taman ovoliko bilja tako da je sve na mjestu. A masline su najljepse drvo ne znam sta je tu ruzno. Nikad ljepse niste uredjivali kruzne tokove.

IVAN
Gost
IVAN

Đe su Mugošine palme

KN ⛈🚜
Gost
KN ⛈🚜

Ti si strucnjak veliki vidi se. Treba posaditi nesto sto ce zatvorit vidik potpuno?

urbanista
Gost
urbanista

Dosta ima zelenih povrsina u gradu koje ceznu da budu ovako uredjene. Uradite i to.

Vojin
Gost
Vojin

Svjetski, nema nam ravnih! E viva Vukoviću

Seka
Gost
Seka

Pochvala i jedna preporuka. Manje rastinje i zelenilo koje nije pregusto zbog sigurnost bi
trebalo saditi. Na kruzniom u Danilovgradu bi trebalo podkresati zelenilo jer je smanjena vidljivost.

Aaaaaaa
Gost
Aaaaaaa

Mozda smanjena vidljivost utice na oprezniju voznju.

Krcko
Gost
Krcko

Bravo

🇲🇪CG🇲🇪
Gost
🇲🇪CG🇲🇪

Super, dok neko ne uleti kolima u njih. Pojedini trkaci su vec par puta preorali ove kruzne.

Mara
Gost
Mara

Fantasticno , uredjeno sa ukusom i lijepo je osmisljeno .Crnogorski oro i zasluzuje da se vidi pogotovo turisti koji tuda prolaze…respekt za trud , a donatore treba sto vise ukljuciti za uljepsavanje CG jer njima idu dve nase zarade

Send this to a friend