Društvo

Glavni grad obilježio mjesec borbe protiv karcinoma dojke: Nisi sama

Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za socijalno staranje, Kuća zdravlja i NVO Veritas obilježili su Dan borbe protiv karcinoma dojke u okviru Ružičastog oktobra.

“To je bila prilika da još jednom istaknemo da prevenciji karcinoma dojke treba posvetiti svih 365 dana u godini jer je šansa za izlječenje rano otkrivenih tumora iznad 85 odsto”, saopštili su iz Glavnog grada.

Foto: Glavni grad

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić otvarajući program izrazila je zadovoljstvo što danas zajedno ukazujemo na značaj prevencije, prije svega karcinoma dojke, ali i na značaj adekvatnog liječenja.

“Prošle godine smo započeli lijepu tradiciju obilježavanja Ružičastog oktobra, kada je zasađen novi drvored, a ove godine pokrećemo novi socijalni servis Kartica prednosti čime svi onkološki pacijenti, ali i sve naše sugrađanke koje se bore sa karcinomom dojke, postaju prioritetna kategorija, kada su u pitanju servisi i usluge koje pružaju službe i organi Glavnog grada”, istakla je Vujačić dodajući da će Glavni grad uvijek biti podrška svim ženama koje se bore sa karcinomom dojke, ali i da će upravo one uvijek biti snaga svima koji se bore sa različitim životnim poteškoćama.

foto: Glavni grad

Kako su naveli, događaj je organizovan u šoping mall-u Delta city gdje je Sekretarijat za socijalno staranje dodijelio besplatne vaučere za mamografiju za deset žena RE populacije.

“Specijalista onkolog sa Instituta za onkologiju KCCG je bio dostupan za konsultacije, a Udruženje studenata medicine MoMSIC i Nevladina organizacija Veritas dijelili su promo materijale. Djeca iz OŠ Radojica Perović prodavali su suvenire koje su sami napravili, a Čarolija ukusa svoje proizvode. Na taj način, sva prikupljena sredstva donirana su NVO Veritas, koja će ih usmjeriti na one pacijente kojima su najpotrebnija. U muzičkom dijelu programa nastupila je Nina Žižić“, dodaje se u saopštenju.

foto: Glavni grad

Puštanjem balona ispred Delta City-a program je završen, napominju, a predstavnici Glavnog grada i NVO Veritas obišli su “ružičasti drvored” u Ulici Baku, koji je zasađen prošle godine u oktobru, dok su ove godine postavljene table sa motivacionim porukama koje ukazuju na značaj prevencije i podizanje svijesti o važnosti borbe protiv karcinoma dojke.

Foto: Glavni grad

“Podsjećamo, ružičasti oktobar se u svijetu obilježava od 1985. godine, u preko 40 zemalja, jedina je inicijativa pod kojom cijeli svijet može da se udruži u borbi protiv globalne epidemije raka, a Glavni grad svake godine brojnim aktivnostima obilježava i govori o ovoj važnoj temi”, zaključuje se u saopštenju.

foto: Glavni grad

 

Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Crnogorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Mi smo drzava prpagande! Meni je scerka dva puta bezuspjesno operisana u KBC ima dvije god.Privatno sam je vodio u Niksoc i placao pregled i snimanje.I dan danas privatno placamo kontrole.Sve sto kazu lazu..

Send this to a friend