Društvo Reagovali na sprečavanje izgradnje crkve na Koniku

Glavni grad: Parcela na Koniku je u našem vlasništvu, sveštenstvo manipuliše

Parcela na Koniku, vlasništvo je Glavnog grada Podgorica, a sveštenstvo Mitropolije Crnogorsko-primorske manipuliše činjenicama i zloupotrebljava svoju ulogu u društvu, saopštili su iz Glavnog grada.

<<<Sveštenstvo i vjernici spriječili radove na placu na Koniku<<<

Oni su reagovali na jučerašnji protest sveštenstva Mitropolije koje je sa mještanima podgoričkog naselja Konik ponovo spriječilo početak izgradnje privremenog objekta, auto perionice, na placu namijenjenom za crkvu Svetog Vasilija Ostroškog.

Iz Glavnog grada su kazali da je sveštvenstvo MCP protestovalo koristeći se kletvama i sličnim vidovima pritiska na radnike koji izvode radove na lokaciji.

“Upravljanje je prenijeto na gradsko preduzeće Tržnice i pijace DOO. U potpuno jasnoj i transparentnoj proceduri, preko raspisivanja javnog poziva, do odluke Skupštine Glavnog grada, parcela je izdata na privremeno korišćenje privatnom preduzeću, kako bi do privođenja namjeni bila valorizovana na odgovarajući način. Osim toga, predstavnici MCP su imali sastanke u Glavnom gradu, na kojima su precizno informisani o svim detaljima vezanim za ovu parcelu”, ističu iz Glavnog grada.

Dodali su da detaljni urbanistički plan na toj parceli zaista predviđa gradnju vjerskog objekta, ali DUP-om svakako nije previđeno koji objekat i koje vjerske zajednice će tu biti građen, niti je to zadatak DUP-a.

“Osim MCP, za gradnju na lokaciji su zainteresovane i ostale vjerske zajednice i Glavni grad će tu odluku donijeti takođe u zakonskoj i transparentnoj proceduri, bez favorizovanja bilo koga”, kažu iz Glavnog grada,.

Podsjetili su da je Skupština Glavnog grada na sjednici 11. aprila donijela Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora „Tržnica i pijaca ”d.o.o. Podgorica broj 1970 o davanju u zakup zemljišta iz lista nepokretnosti broj 5610 KO Podgorica III – dio katastarske parcele broj 1820/1.

“Sve sjednice Skupštine Glavnog grada su otvorene za javnost, materijali se dostavljaju svim odbornicima i dostupni su svim građanima na sajtu skupstina.podgorica.me Tržnice i pijace ”d.o.o. su zemljište dali u zakup na način, u postupku i po uslovima koji su propisani Uredbom o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini. U tom smislu, objavljen je Javni poziv za davanje u zakup zemljišta za postavljanje privremenog objekta montažnog karaktera – auto perionice. Nakon sprovedenog postupka po Javnom pozivu, donijeta je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača kojom je kao najpovoljniji ponuđač u postupku prikupljanja ponuda izabran “Tecon Montenegro” d.o.o. Sa ovim privrednim društvom “Tržnice i pijace” zaključile su 7. maja Ugovor o zakupu zemljišta za postavljanje privremenog objekta montažnog karaktera – autoperionice”, pojašnjavaju oni.

Nadalje su kazali da je rješenjem Sekretarijata za komunalne poslove odobrena privrednom društvu “Tecon Montenegro” d.o.o. lokacija za postavljanje i izgradnju privremenog objekta montažnog karaktera – objekat za obavljanje privredne djelatnosti – samouslužna autoperionica na katastarskoj parceli broj 1820/1, po listu nepokretnosti broj 5610 KO Podgorica III, površine 102 metara kvadratnih.

“Odobrenje važi do 26. juna 2022. godine. Crnogorsko-primorska eparhija Srpske pravoslavne crkve izjavila je žalbu na Rješenje Sekretarijata za komunalne poslove koja je 23. avgusta odbijena od strane drugostepenog organa. Glavni grad će preko svojih službi i u saradnji sa državnim organima obezbijediti nesmetano korišćenje svoje imovine, u skladu sa zakonima države Crne Gore, koji se odnose na sve građane, bez obzira na to kojoj vjerskoj zajednici pripadaju”, poručili su u saopštenju.

48

avatar
1000
38
10
0
 
37
TomosZoranSkaljarinGen. Dukljanin21 MAJ
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Na zahtjev Crnogorske Mitropolije na toj lokaciji je ucrtan vjerski objekat i sada ne daju Mitropoliji da gradi to što je ma njihov zahtijev po planu i ucrtano. I i a kome je go i logično, ali to su isti oni kojima je i Njegoš genocidan

Skaljarin
Gost
Skaljarin

Koja vjerska zajednuca? Ocigledno je namijenjen autokefalnoj mirasevoj NVO..bb Cetinje

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Sve nešto mislim: ako su ovi Hristove sluge- kakve li su tek onda Satanine sluge! 😨😱

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Da bog da vam Risto i spc uzeli i skupstinu i vladu a uskoro oce i cijelu Crnu Goru…kad nema drzave i ustava neka neprijatelj radi sto oce….užas.!!!!!!

lopoticamala
Gost
lopoticamala

uzbicili su dobro popovi i mirceta sa njima zajedno,koji nema skrupula ljuckog ni zeru,sramoto jedna,begaj bre

DarkoHarrz
Gost
DarkoHarrz

Mastaju oni o cemu ti u san na um palo ne bi,no moze biti svasta.Zabraniti im treba rad i djelovanje na teritoriji drzave Cg.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

To je nase crkveno, nase jedine jedne i proznate MPC SPC !

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ko ti je MPC, imenjače? Makedonska pravoslavna crkva?😂 Nek je vala i njihovo, samo da nije Ristovo!😂

Dado
Gost
Dado

Popu je u snu doslo da je plac njihov oni imaju duhovno i bozje pravo na svaki plac u ovoj zemlji ovo je bozija zemlja Amfilohije boziji sin

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Koriste još uvijek srednjovjekovnu svijest i sujeverje dok mogu. Perionica mozgova.

mačor
Gost
mačor

Mediji pišu da patrijarh boluje od raka pluća,već se bore za njegovu fotelju ,a prave cirkus na Koniku da odvrate pažnju od unutrašnjih problema.

3de3de
Gost
3de3de

Jadan pop i jadna crkva sve jad do jada

Frutolino Hn
Gost
Frutolino Hn

Mitropolija bi da se pokoljemo i zakrvimo da se oslade. Nece moci.Popa treba na informativni poves.

Dudukljanin
Gost
Dudukljanin

Napolje sa mitropolijom iz cg, banda, izbisati iz nase istorije sve vladike petrovice jer su bili srbi i pripadali toj mitropoliji, e viva

MagdalenaMk
Gost
MagdalenaMk

Ocigledno da jos uvjek zive u zabludi zajedno sa kolivođom.Necete dugo budite sigurni.Sva imovina pripada drzavi i ona ce raspolagati a ne Risto i Mirčeta

Sibelpopić😀😀
Gost
Sibelpopić😀😀

Reaguj drzavo na ovo nasilje

Send this to a friend