Društvo Vuković primio princa od Savoje

Glavni grad podržava podizanje spomenika kraljici Jeleni

Glavni grad će podržati inicijativu za postavljanje spomenika kraljici Jeleni u Podgorici i dati puni doprinos što skorijoj realizaciji tog projekta.

<<<Podići spomenik Jeleni Savojskoj u Podgorici<<<

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas princa Emanuela Filberta od Savoje, praunuka italijanske kraljice Jelene Savojske, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Siguran sam da će to biti jedan simboličan gest učvršćivanja i produbljivanja prijateljskih odnosa dvije države koje vežu bogata istorija i posebni odnosi kraljevskih dinastija” istakao je Vuković.

On je naglasio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivirati aktivnosti u cilju opredjeljivanja adekvatne lokacije i usvajanja odluka od strane Gradskog parlamenta kako bi se što prije stekli i formalni uslovi za postavljanje spomenika.

Vuković je tokom sastanka princu od Savoje uputio inicijativu da se pored podizanja spomenika u znak sjećanja u narednom periodu odredi i zajednički realizuje obilježavanje Dana kraljice Jelene.

Princ Savojski je istakao da italijanski narod posebno cijeni i vrednuje kraljicu Jelenu i njenu istorijsku ulogu i značaj, dodajući da je stoga jako važno da mlade generacije budu upućene i upoznate sa njenim dobročinstvima i djelima kojima je ona zauzela posebno mjesto u istoriji obje države.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
NDBlok5SanjaStojan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blok5
Gost
Blok5

Odlicna ideja!

Sanja
Gost
Sanja

Nemoj ti Belgija otvoriti kakvo radno mjesto ili put napraviti slucajno nego te spomenike prvo, od toga se zivi

Stojan
Gost
Stojan

Podrzavam. Neka bude na cirilicnom pismu kako joj je otac i ona pisala.

ND
Gost
ND

Kao kraljica Italije,sigurno,nije pisala ćirilicom.

Send this to a friend