Društvo

Golubovci: Neodgovorno ponašanje građana, odlažu otpad gdje mu mjesto nije

Opština u okviru Glavnog grada Golubovci apeluje na građane da vode računa prilikom odlaganja otpada, imajući u vidu da svakodnevno imaju primjere ostavljanja otpada pored posuda na javnim površinama.

“Pojedini sugrađani umjesto da pravilno koriste postojeću infrastrukturu za odlaganje otpada nasuprot tome, prevrću kontejnere, pomjeraju ih sa utvrđene lokacije i ostavljaju otpad van predviđenog mjesta. Zbog takvog odnosa prema životnoj sredini u gotovo svim naseljima imamo gomile odloženog otpada pored kontejnera u blizini stambenih objekata”, saopšteno je iz Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci.

U junu mjesecu su na dvije lokacije, pored groblja u Goričanima i iza nekadašnje pijace, postavili dvije info –  table sa pregledom raspoložive infrastrukture za odlaganje otpada.

“Zbog povećane količine otpada, u komunikaciji sa ”Čistoćom“ d.o.o, nastojimo da se u skladu sa mogućnostima Društva predvidi pojačanje  dinamike sakupljanja otpada pored posuda kako bi se uspostavio komunalni red u tom dijelu. Upravo iz razloga povećanog sadržaja biljnog otpada iz domaćinstava tokom vegetacijskog perioda, postavljena su privremena odlagališta na devet lokacija: Srpska (naspram fudbalskog stadiona), Mahala (sa desne strane potoka Dragije), Vukovci (poslije Vukovačkog mosta); Goričani (put za Beglake), Golubovci (Golubovački brijeg), Balabani (centar naselja), Mataguži (pored puta Golubovci-Mataguži), Mojanovići ( skretanje sa puta Mojanovići – Golubovci, posle servisa Peugeot) i Berislavci (naspram doma omladine)”, navode oni.

Takođe, na raspolaganju je reciklažno dvorište svakog dana od sedam do 19 časova za odlaganje sljedećeg otpada: papir, plastični krupni otpad, kartonska ambalaža, PET ambalaža, Al limenke, polietilenska folije, ambalažno staklo, otpadno ravno staklo, gume, drvni otpad, stiropor, metalni krupni otpad, bijela tehnika, jestiva i otpadna motorna ulja, stari akumulatori, uljni filteri, fluorescentne cijevi, otpadne boje i lakove, stare baterije, elektronski otpad, stare ljekovi.

“Za odlaganje šuta i zemljanog iskopa obezbijeđena je lokacija na Mojanskom krstu, svakog dana od osam do 16 časova.

Apeluju na građane da pravilno odlažu otpad sa posebnim akcentom da se odlaganje biljnog otpada vrši u namjenske objekte – privremena odlagališta za biljni otpad.

“Pozivamo građane  da se uključe i prijave nepravilno odlaganje otpada Komunalnoj policiji na telefon 067 002 005,  Komunalnoj inspekciji na 067 245 799, a  sve nedoumice ili predloge kao korisnici usluga mogu prijaviti Čistoći d.o.o na telefon 020 625 349. Takođe pozivamo  građane da se obrate  Sekretarijatu za lokalnu upravu  u Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci na tel.020 873 261, putem mejl adrese: [email protected] ili naloga na društvenim mrežama”, zaključuje se u saopštenju.

S.Đ.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
SRAMOtA!!!CroacijePopajLool
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SRAMOtA!!!
Gost
SRAMOtA!!!

Kakva vlast takva stoka od naroda ,da ima kazni i kontrola nebi se ovo desavalo

Croacije
Gost
Croacije

Evo da vam pomognem malo:vidite ko od vasih tajkuna,odlaze staklo,trulo povrce i voce ,sut i otpad po raznim lokacijama u Golubovcima….

Popaj
Gost
Popaj

Cistoca ne radi kao prije.i grad je u haosu

Lool
Gost
Lool

Srbi sto posto

Send this to a friend