Društvo Morsko dobro povodom spora

Gosti hotela imaju svoj zakupljeni dio kupališta, imaju ga i građani Tivta

FOTO: Dan

Sukob mještana s rukovodstvom hotela “Palma” u Tivtu zbog zagrađivanja plaže kulminirao je u subotu kad su građani sklonili postavljene prepreke i obezbijedili pristup kupalištu. Oglasili su se i iz JP Morsko dobro navodeći da gosti hotela imaju svoj zakupljeni dio kupališta, ali da ga imaju i građani Tivta.

<<<Uz pomoć policije građani ušli na plažu kod hotela Palma<<<

“Kupalište ispred hotela Palma u Tivtu je hotelsko kupalište čiji režim korišćenja po Pravilniku o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru definiše zakupac/hotelijer”, objašnjavaju u Morskom dobru.

Ističu da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom naručilo izradu elaborata o premjeru površina koje su bile predmet Javnog poziva i zakupa, na osnovu kojih će se izvršiti precizno određivanje zahvata hotelske plaže.

“Važno je napomenuti da se sa obije strane hotelskog kupališta, u ukupnoj dužini od 70 metara, nalaze slobodne plažne površine – tzv “gradske plaže” koje nemaju plažni mobilijar i na raspolaganju su svim mještanima i gostima koji žele da donesu svoj suncobran i peškir i uživaju moru i suncu”, navode oni.

Uvažavajući potrebe lokalnog stanovništva i posjetilaca koji nisu hotelski gosti, Javno preduzeće će, kažu, u narednom periodu uložiti sredstva da se navedene plažne površine dodatno opreme i učine komfornijim za sve kupače, posebno vodeći računa o starijim licima.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sunce
Gost
Sunce

Malo im je to sto su zakupili .. oni bi cijelu obalu .. . a obrukali su se na taj nacin i pred svojim gostima .. nasrnula 4 covjeka iz obezbjedjenja da izguraju covjeka od 70 g. Nek budu srecni da ih ne tuze i on i ostali koji su tjerani ova 2 mjeseca kao da su gradjani 2 reda… Više »

Sunce
Gost
Sunce

Nisu se nadali da i gradjani Tivta znaju svoja prava .. .

Ramo
Gost
Ramo

Pa kako je onda inspektorka zabranila hotelu da postjvlja stubiće i porušila ih, ako je to hotelsko? Neko ovdje brani tajkune.

Sefket
Gost
Sefket

Tivcani kupajte se na Vrmac.

Dragana
Gost
Dragana

Imamo sve tj.nemamo nista, na svakom koraku kabadahijsko ponasanje, takvi su nam i turisti koji dodju cast izuzetcima….zagradjene plaze, da bi obezbijedili svoje parking mjesto postavljaju fotelje…..udjite u stambene zgrade prmitivci svoje smece ostavljaju u hodnicima, dosta je to da vidite i sve vam je jasno ko smo.i sto smo…da ne odemo nigdje dalje od svog dvorista, i takvi kakvi… Više »

Ljubo
Gost
Ljubo

JOS MALO NECEMO NI VIDJET MORE A NE SE KUPATI U NJEGA

crnomace
Gost
crnomace

to vam je ove godine ovako,dogodine će se ograditi la roche i mimoza. ispred prove su skinuli stepenice za spuštanje u more.i nije tačno- ne može se ništa unijeti na plažu ispred palme.ko je od mještana naučio da pliva naučio je.

Rumica
Gost
Rumica

Pa čekaj malo, zar nije obala svih građana? Zar nije svima dozvoljen pristup bilo kom dijelu obale kao javnog dobra? Zar to ne piše i u ustavu i u zakonima? I sad je neko Morsko Zlo praktično privatizovalo obalu i dalo je hotelima. Hotela duž obale ima na svakom ćošku, ako svakome date hotelsku plažu, koja je privatna, onda je… Više »

Rivijera
Gost
Rivijera

Trotoar je javna površina, ako neko stoji na njemu obučen u armani, nećeš se valjda popeti toj osobi na glavu zato što ti ne možeš da priuštiš armani.

Maverick
Gost
Maverick

Rivijera ne prdi

Poglavnik
Gost
Poglavnik

Ovo ograđuje izvjesna gospođa Mandić. Misliš da je bliska vlasti?

Nick
Gost
Nick

Interesantno je da je bas taj dio plaze bio privatna svojina i da ga je covjek dao Palmi na poklon, a sad djeca tog istog covjeka ne mogu na plazu izaći. Bruka.

Nostradamus
Gost
Nostradamus

Ne znam ko se u ovim fekalijama tamo moze kupati.

Grisa
Gost
Grisa

A pogledajte gradske plaze pa ce vam biti jasno sto vas tjeraju. Sto bi neko platio hotel i tu da mu se trese svaka budala. Na gradsku plazu ne mozes peskir spustiti od pikavaca i stapica od sladoleda. Plati pa se klati. Nego bijeda bi svuda svoje dupe za dzabe spustila, a ne zna za sobom smece pokupiti. A taj… Više »

Maxim.
Gost
Maxim.

Koji ste Vi kompleksaši, zašto bi neko morao koristiti ležajku da bi se okupao? Vjerovatno ste živjeli negdje daleko od mora pa mislite da ako ima neko novca treba da ima ležajku😂ne ne nije to gospodine tako.u zabludi ste velikoj. Postoji ugovor,postoji zakon, prema tome nepoznate X ovdje ne vidim. Osim što neko koristi nešto što nije ugovorom njegovo. Čuli… Više »

Preśednik
Gost
Preśednik

Lakše je platiti ležaljku nego vucati suncobran i dušek na naduvavanje. Ko ostaje više sati na plažu,naravno.

vikler
Gost
vikler

A što bi baš tom hotelijeru, ili bilo kojem drugom davali javno dobro da puni džepove i usput krši zakon i izigrava harambašu sa gorilama na plažu? Je li mu plaža od đeda ostala?Zašto onda ne bi i hoteli u zaleđu imali svoje parče plaže? Podgorički hilton npr. što ne bi u Pržno ili na Lušticu imao svoju plažu? Usput,… Više »

Garo
Gost
Garo

U prevodu receno izjeo vuk magarca

Komunista
Gost
Komunista

Bahatost menadžmenta tog hotela je na zavidnom nivou a šta reći za jadnika iz obezbjeđenja koji za 300 eura davi naše sugrađane, kapitalistička sluga. Većina vlasnika tih hotela po primorju su najgore bitange što postoje, odvratni preduzimači.

Maxim
Gost
Maxim

Ne može se pričati o turizmu i pravima gradjana ,sve dok služba koja je zadužena za red a to je Komunalna policija ne rade svoj posao!

Magarac
Gost
Magarac

Uz pomoć jpmd

Rivijera
Gost
Rivijera

Čuš kapitalistička sluga. Ti si vjerovatno naslijedio novac, pa volonterski radiš u neki azil za životinje. Radio sam davno jedan posao đe sam čitavu smjenu morao sa ljudima da sarađujem, tih par mjeseci sam psihički popuštio zamalo, toliko bezobrazluka i glumljenja idiotluka da ti dođe da glavom lupaš o zid. Mogu misliti kako je tim ljudima u obezbjeđenje, još ako… Više »

delboj
Gost
delboj

“Radio sam davno jedan posao đe sam čitavu smjenu morao sa ljudima da sarađujem, tih par mjeseci sam psihički popuštio zamalo…”
– Presposoban si ocigledno…

treatment
Gost
treatment

E pa ako je toliko mala plata, neka biju sve redom, koga stignu. Počevši od gazde, preko svoje familije, pa onih za koje su glasali, pa poslije toga neka se isprse ovim biznismenima novokomponovanim, pa kad to presuši, onda na đedove i babe na plažu. Daako sačuvaju mentalno zdravlje.

Maxim.
Gost
Maxim.

😂😂😂😂😂 bravo za komentar

Send this to a friend