Društvo

Gradiće se vrtić iza Ruskih kula

Gradiće se vrtić iza Ruskih kula
Omer Mehmedović

Poziv za dostavljanje ponuda za izbor izvođača radova na izgradnji vrtića u Bloku VI u Podgorici, koji će se graditi iza Ruskih kula, otvoren je do 18. februara, te ukoliko procedure budu realzovane planiranom dinamikom, gradnja vrtića počeće vrlo brzo, kazao je za CdM Omer Mehmedović, sekretar Ministarstva prosvjete.

“U gradnju vrtića biće uloženo oko dva miliona eura, imaće površinu od blizu 1.600 metara kvadratnih, a planiran je za boravak 215 djece. Vrtić će se graditi na slobodnom prostoru odmah iza Ruskih kula. Novi vrtić će sadržati radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdrastvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije”, istakao je Mehmedović.

Vrtić se gradi u saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB) sa kojom su u protekle tri godine otvorena tri vrtića-u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima.

U okviru istog projekta, u narednim nedjeljama očekuje se početak gradnje vrtića u Pljevljima, u toku je vrednovanje pristiglih ponuda, a projekat je vrijedan preko milion eura.

“Iz ovog projekta gradiće se i vrtić u Ulcinju, za koji je izabrano idejno rješenje, a u toku je priprema tendera za izbor izvođača radova po modelu “ključ u ruke“, odnosno “projektuj i izvedi“”, kazao je Mehmedović.

Takođe, u toku je priprema tehničke dokumentacije za gradnju vrtića u Baru.

“Kroz novi projekat sa CEB-om planirana je gradnja sedam novh vrtića vrijednih ukupno 17 miliona eura”, ističe Mehmedović.

A.O.

9

avatar
1000
6
3
0
 
9
veskoAtlastntNikolaVelimir
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tnt
Gost
tnt

Đe će da se parkiraju roditelji? Jeste li to osmislili? Ili će stihija da se dešava svako jutro, kao da ništa nismo naučili iz postojećih primjera.

Nikola
Gost
Nikola

Ima li ijedan crnogorac na poziciji? Sve bivsi srbi i ostale manjine

Atlas
Gost
Atlas

E svaka ti čast na komentar. Mi smo najugroženiji u svoju državu.

vesko
Gost
vesko

Tako vi o manjinama a Cirgic vam azbuku stvorio.

Velimir
Gost
Velimir

Oce ako vam Mirsad Iz Bara,cuveni zlatar,ne dodje I pokvari planove!
Taj za pare ,odma se pretvori u Meda I vrsi razne mahinacija!

Gaeta
Gost
Gaeta

Oće , to su davno planirali .Ali kad ? Onaj u bloku V je više puta počinjat i dosta izbora im je dobio . Volio bih da znam da li mi “lideri u regionu” imamo išta od svog novca ili samo se zadužujemo. Što će nam potomci reći na to ?

Nenad
Gost
Nenad

Znamo da se gradi evo 10 god..a dobro ste ovo rekli na slobodnom prostoru iza ruskih kula jer je to jedino parce zelene povrsine od bloka 6 do tolosa..nema vise nidje ni sibica da stane a tek parkinga sto fali za tolike zgrade uzas..

Bagi
Gost
Bagi

Tako je…dje je parking aloo?

kum Žoržo
Gost
kum Žoržo

lokacija iza ruskih kula spada u blok 6 a ne u blok 5

Send this to a friend