Društvo

Grupa građana Cetinja: Svi na protest ispred Vlade, Crna Gora neće biti budžak srpskog sveta

Grupa građana Cetinja pozvala je sve crnogorske građane da se pridruže sjutra protestu u 18 sati u Podgorici ispred, kako su naveli, izdajničke Vlade Crne Gore. U saopštenju poručuju da će težiti da Crna Gora ne bude budžak Srpskoga sveta, već bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskoga sklada.

<<<Svi u Podgoricu građanski i evropski u poneđeljak, u 18 sati, pred Vladu<<<

Ističu da je potonjom “sramotnom odlukom Uprave za katastar i državnu imovinu Crne Gore dovršen čin koji je marionetska Vlada u Podgorici započela 5. septembra ove godine”.

“Prvo su gumenim mecima, šok bombama, stotinama suzavaca i privatnim bagerima rašćerali demonstrante koji su se gušili na cetinjskim ulicama, a onda su uz pomoć vojske, policije i kriminalaca s dugim cijevima intronizacijom nedostojnoga Jovana Mićovića detronizovali crnogorsku slobodu”, podsjećaju u saopštenju.

Kazali su da je “izdajnička crna trojka na vlasti – Krivokapić, Abazović i Bečić”, na čelo crnogorskih institucija postavila izrode, izdajnike i tuđe sluge koji će sve u Crnoj Gori, naglašavaju u saopštenju, podrediti planovima Srpskoga sveta Aleksandra Vučića.

<<<Vlada oduzela imovinu Prijestonici: Cetinjski manastir upisan je kao svojina SPC<<<

“Samo se u ovakvoj nesretnjoj Crnoj Gori može desiti da direktor Uprave za katastar i državnu imovinu svojom odlukom prepisuje u vlasništvo druge države najveće svetilište crnogorske državne slobode – Cetinjski manastir!
Nećemo više pitati ni Krivokapića ni Abazovića ni Bečića ni cetinjske Uraše je li ih stid što Cetinjski manastir pokloniše državi Srbiji jer se stiđet ne može ko obraza nema. Svim legalnim sredstvima borićemo se da se pokažemo dosljednim baštinicima svoje tradicije i težiti da ova zemlja ne bude budžak Srpskoga sveta no bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskoga sklada”, navodi se u saopštenju grupe građana Cetinja.

Prvi korak k tome cilju jeste, kako kažu, pad ove izdajničke Vlade.

“I privođenje poznaniju prava onih koji uništavaju državu i njenu kulturnu baštinu, onih koji zavode teror nad građanima, onih koji mrze sve što nije velikosrpsko, onih koji od sekularne države prave mantijaško leglo svetosavlja.
Sve veća izdaja i pritisak kojemu ova vlast izlaže svoje građane vrlo će brzo dobiti adekvatan i zaslužen odgovor”, poručuju oni.

Oni su podsjetili, kako kažu, veleizdajnike na stihove koji su nastali u društvenim okolnostima koje neodoljivo podśećaju na današnje.

“Gledate nam dom đe gori
kojemu ste vatru dali.
Gledajte ga i smijte se
dok se i vaš ne zapali!”

23

avatar
1000
20
3
0
 
23
DaniloNikat vise 1918MjesecBiljana Ilić kooooo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danilo
Gost
Danilo

I Gusinje je uz Cetinje!

Nikat vise 1918
Gost
Nikat vise 1918

Samo da gume ne palite,za ostalo kako vam je volja.

Biljana Ilić ko
Gost
Biljana Ilić ko

Zašto nema organizatora, zašto grupa građana?
Zašto niko ne preuzme odgovornost za proteste?
Ovo druga strana,s pravom, može da tretira kao kukavičluk!
Ja imam 21 godinu i ne pripada mi da budem organizator skupa ali zašto iza njega javno ne stoji npr NVO 21 MAJ ili Komitski pokret CG ili neka suverenistička partija.Bez hrabrosti nikada četnike nećemo pobjediti.

oooo
Gost
oooo

Hoce li se iko iz procrnogorskih partija, stranaka, udruzenja probudit i organizovat i ujedinit sve te procrnogorske snage i napravit nesto konkretno jer od ovakvih okupljanja samo slabi otpor ovoj tudjinskoj i izdajnickoj vlasti.

🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Nije ovo Srbija

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

Grupa građana Cetinja… i dalje niko ozbiljan da bude organizator i odgovoran za proteste.

Aco
Gost
Aco

Ne trebate nam ništa. Jedino gužvu u saobraćaju da napravite. Nije ovo Cetinje đe svi besposličare i bistre politiku

Mjesec
Gost
Mjesec

E sram te bilo…toliko o tvom patriotiz.u

J.j.j
Gost
J.j.j

Svim legalnim sredstvima boricemo se….nelegalnim okupljanjem.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Polako ima do izbora još mjesec ipo

Pop Vukovci
Gost
Pop Vukovci

Bice vas MASU

Ivan
Gost
Ivan

Jesu li prijavili protest? Nemoj posle kad krene suzavac joj kuku..

Grbljanin
Gost
Grbljanin

1918.

Kokot
Gost
Kokot

Da je Vjecna CPC.

Kico
Gost
Kico

Ne palite gume u Podgorici

Majkl1
Gost
Majkl1

Vlada stalno izaziva Crnogorce, u situaciji kada ima toliko problema i praktično se ne zna što je preče, Vlada u prvi plan stavlja ispinjenje želja SPC-u ,znajući da time dodatno raspiruje ionako uzavrelu nacionalnu i vjersku atmosferu koja vlada u Crnoj Gori. Pa kad je već tako , vrijeme je da i Crnogorci konačno pokažu da se u našoj državi… Više »

Bosko pg
Gost
Bosko pg

Pola vas koji izlazite na proteste ste glasali URAu i Demokrate. Sad dzabe protestujete. Oni su zavrsili za sta su placeni

Kokot
Gost
Kokot

Niste dobro došli.

Ragnar
Gost
Ragnar

Bolje vas našli!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ko bi rekao da Dritan tolko mrzi Crnogorce

Oli
Gost
Oli

E što napraviše od Crne Gore za godinu dana, kukala nam majka! Ko god je glasao za ove i raduje se ovin stvarima, nije normalna osoba!

Dejan
Gost
Dejan

Bravo uzmite bager od Carevica….

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Sprdnja koliko ponizenja za Crnogorce i Crnogorke u samo godinu dana. Vidimo se śutra ljudi❤️🇲🇪❤️🇲🇪

Send this to a friend