Društvo SAŠI STEFANOVIĆU ISTEKAO MANDAT, ČEKA SE ODLUKA KENANA HRAPOVIĆA

Hitna pomoć nema direktora od 8. septembra

Foto: RTCG

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMPCG) nema direktora od 8. septembra ove godine, jer je Saši Stefanoviću mandat istekao 7. septembra, nakon čega nije dolazio na posao, a ministar zdravlja Kenan Hrapović nije imenovao novog, piše Dan.

U jeku epidemije korona, u Zavodu nema ni ostalih rukovodilaca, medicinskog direktora Aleksandre Vlahović i Darka Nikčevića, koji je otišao na godišnji odmor 8. septembra.

Prema tvrdnjama medicinskog kadra, ustanova otežano funkcioniše bez uprave, tako da ne postoji ovlašćeno lice koje potpisuje dokumenta, radne naloge, ovjerava bolovanja i odmore.

Stefanović, Nikčević i Vlahović se juče ni jesu javljali na pozive iz redakcije Dana.

Predsjednica reprezentativnog Sindikata zaposlenih u ZHMPCG Maja Radišević kazala je kratko za Dan da je Stefanoviću istekao mandat 7. septembra.

“Stefanović nije dolazio od 8. septembra. Prema našim saznanjima, ministarstvo bi danas trebalo da imenuje novog direktora”, kaže Radišević.

Na pitanje da li je Stefanović po isteku mandata otišao na godišnji odmor, predsjednica sindikata kaže da nije.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da je konkurs za izbor direktora završen u subotu, 12. septembra, te da će narednih dana imenovati Stefanovićevog naslednika. Nijesu htjeli da nam saopšte ko je konkurisao za ovu značajnu funkciju u sistemu zdravstva.

Konkurs Ministarstva zdravlja za izbor direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć istekao je u subotu. Prema saznanjima Dana za mjesto direktora konkurisali su hirurg iz Kliničkog centra Crne Gore Vesna Mitić Lakušić, koja se prijavila i na prethodnom konkursu, kada je reizabran Stefanović.

Osim Lakušićeve, kako je rečeno, konkurisao je i ljekar iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Plava Sabahudin Pupović.

Mitić Lakušić se pominje kao najozbiljniji kandidat za ovaj posao.

Stefanović je bio na čelu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 2009. godine, kada je i nastala ta ustanova kao jedinstvena cjelina u zdravstvenom sistemu.

19

avatar
1000
16
3
0
 
15
Sula RadovHARUDINSine morboRelja Jsasapg
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sine morbo
Gost
Sine morbo

Dr Lakusic je neko ko ima snage da pogura stvari sa mrtve tacke, a kako je ranije radila u HMP zna princip funkcionisanja sluzbe pa samim tim zna sto treba unaprijediti

sasapg
Gost
sasapg

Dr. Lakusic mi je pravi izbor. U odnosu na ostale miljama ispred.

Marija
Gost
Marija

Doktorka Vesna za direktora hitne, jer je sposobna zena za taj posao. Lekar prvog reda!!!!!

Dragana
Gost
Dragana

Svaka cast doktorki Vesni, uvijek strucna, i spremna da pomogne. Dobar izbor je da bas ona bude direktor hitne!!!!

Jelena
Gost
Jelena

Samo reci hvale za doktorku Vesnu. Ukoliko bude direktor Hitne vjerujem, mogu reci da sam sigurna, da ce sve stvari da stavi na svoje mjesto, i da cemo mi gradjani biti svi pregledani i zadovoljni pruzenom zdravstvenom uslugom.

Dovlatov
Gost
Dovlatov

Dr Lakušić je pravi izbor za direktora. Ona je svojim radom i zalaganjem za svakog pacijenta najbolji kandidat. Nadam se da će biti izabrana i da će Hitna konačno dobiti pravog direktora.

NebojsaVujanovi
Gost
NebojsaVujanovi

Za doktorku Vesnu Lakusic mogu reci da je najbolja doktorka koju sam sreo.Najbolje osobine je krase.Prije svega ljudski odnos prema pacijentima,strucnost i pozrtvovanost.Samo najbolje osobine posjeduje.

Dijana Vujanovi
Gost
Dijana Vujanovi

Najbolja,najsrdacnija i uvjek sa osmjehom na licu.Vrhunska dotorka najbolja u svojoj struci.Samo najbolje osobine je krase.

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Sto cini ovaj Dan, po svaku cijenu napadaju samo nek je iz domena zdravstva. Valjda ove druge ne smiju, sta li… Tekstovi sami sebe demantuju, ono sto je u naslovu i na pocetku, demantovano je do kraja teksta. Da nije jadno, covjek bi crko od smijeha.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

opet SD ucjenjuje, da iskoriste dok ne postanu prošlost

Dejo
Gost
Dejo

Ovaj Stefanovic je ovu hitnu unistio i pretvorio u taxi sluzbu.Mora totalna reforma.Povjerenje Pupovicu.

Hamza
Gost
Hamza

Stefanovic je Hitnu srozao na najnize moguce grane.Za to mora da se odgovara.A na osnovu clanaka koje sam citao vezano za sukob Pupovica i Stefanovica, potpuna podrska za Pupovica.

Danilo
Gost
Danilo

Podrzavam najboljeg doktora u dolini Lima, dr Pupovica.

HARUDIN
Gost
HARUDIN

Ako je on najbolji..bjezmo iz drzave odmah.odmah..spasavaj glavu ko moze..bilo dje za Kongo..kakav on.bre

Sula Radov
Gost
Sula Radov

Prvo da vas pozovemo na odgovornost pa tek onda bjezite.

Mrgud
Gost
Mrgud

Pupovica za direktora!

Irma
Gost
Irma

Stefanovic treba da se procesuira, ne moze tek tako da ode, I ovaj zadnji potez da se izgubi bez traga jasno govori kako je srozao Zavod za HMP Crne Gore.A situacija je vise nego delikatna

Relja J
Gost
Relja J

I sasa i Dr Aleksandra Vlahovic isti su..nagrdili hitnu.
Podrska za dr.Vesnu

Lipovo
Gost
Lipovo

Eeto ga neko iz RO ili PL

Send this to a friend