Društvo

Hoće li novski maturanti oboriti Ginisov rekord u sinhronizovanom plesu?

Podno gradske Tore, na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom i danas je 176  hercegnovskih maturanata SMŠ “Ivan Goran Kovačić“, uz zvuke Štrausovog “Slijepog miša“ i  valcera, u podne zaplesalo kvadril.

Pridružili su se vršnjacima iz 55 gradova Evrope, kako bi oborili Ginisov rekord po broju učesnika u sinhronom plesu, ali i da bi svijetu uputili poruku mira.

Sekretar za društvene djelatnosti Vladimir Dželetović poručio je da se kroz ljepotu i eleganciju plesa, na najljepši mogući način obilježava prekratnica u životu sada već svršenih srednjoškolaca i njihov susret sa novim izazovima.

“Vi ste upravo najveće bogatstvo grada, te gradeći svoju budućnost, gradite budućnost svog grada. Zbog toga, nastavite da učite, stičete nova znanja i vještine i dajete sve od sebe da budete dobri, vrijedni i uzorni ljudi. Gdje god nastavili školovanje, nosite Herceg Novi u srcu i duši”, kazao je Dželetović.

SMŠ “Ivan Goran Kovačić“ deseti put organizuje i učestvuje u maturantskom plesu kvadril, u okviru projekta „ Evropa pleše“. Ove godine 176 maturanata se  pripremilo čitav jedan klasifikacioni period za ovaj ples, istakao je direktor škole Momir Dragićević.

“Riječ je o generaciji, koja je je kao i prethodne uspješna. To su maturanti koji su u različitim sferama nastavnog i vanastavnog života dali svoj doprinos i kao generacija obilježili period svoje škole”, kazao je Dragićević.

Maturanti su se nakon plesa, uz zvuke pištaljki uputili ka magistrali gdje su kratko “regulisali“ saobraćaj, a onda otišli na tvrđavu Kanli kula na tradicionalnu žurku.

Send this to a friend