Društvo

Hrapović: Ljekovi se mogu nabaviti i u privatnim apotekama

Kenan Hrapović

Ministar zdravlja Kenan Hrapović poručio je da građani, ljekove kojih trenutmno nema u državnim, mogu nabaviti   u privatnim apotekam. Kazao kako neće građani neće biti uskraćeni za zdravstvenu zaštitu.

Hrapović tvrdi da je redovna pojava da tender za nabavku ljekova ne uspije i da se to dešava u svim zemljama  svijeta, pa tako i kod nas.

On je to kazao novinarima u parlamentu nakon sjednice Odbora za zdravstvo, a nakon što je dnevni list Dan objavio informaciju da zbog poništenog tendera za nabavku 57 vrsta ljekova, građani u apotekama Montefarma i zdravstvenim ustanovama ne mogu da podignu veliki broj ljekova i terapija.

<<<Nestašica 57 vrsta ljekova zbog poništenog tendera>>>

Ministar Hrapović napominje kako se često događa zbog toga što ih proizvođači  određenih ljekova obavijeste da nijesu u mogućnosti da proizvedu određeni lijek.

“I to je tačno definisano ugovorima koje oni potpisuju sa crnogorskim zdravstvom da nas na vrijeme upozoravaju da ne mogu da naprave lijek. Država tu preduzima svoje mjere, a to je da se nađe dekvatna zamjena kako građani ne bi ostali bez potrebne terapije”, rekao je Hrapović

Ministar je govoreći o ovom pitanju napomenuo kako su i privatne apoteke dio  mreže zdravstvenih ustanova, te da to znači da građani mogu da dobiju svoj lijek u bilo kojoj apoteci.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Postoji li gori ministar???

Jež
Gost
Jež

Putuj više, Hrapoviću….dosadilo je više tvoje ne znanje.

veki
Gost
veki

i od zdravlja građana napravismo dobar ,, biznis,,

Sejo
Gost
Sejo

Kakav je ovo strucnjak! Za njegovog mandata ostadosmo bez doktora a sad cemo i bez ljekova. Liječiće nas pokojni Alan Čumak kako je krenulo.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Prepao se snimka
Bice tender ok..🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend