Društvo

Hrapović obišao povrijeđene u udesu: Sedmoro zadržano na daljem liječenju

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Bogetića, u Opštu bolnicu Nikšić je dovezeno 26 povrijeđenih, od toga je sedam zadržano na daljem liječenju nakon pružene pomoći, a njih 19 je pušteno na dalje kućno liječenje, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović, koji je obišao povrijeđene.

“Svim povrijeđenim želim brz oporavak i da se u najkraćem mogućem vremenu vrate svojim porodicama“, naveo je Hrapović.

<<<Kod Nikšića poginule dvije osobe, 26 povrijeđenih, mještani pomagali u spašavanju<<<

Porodicama tragično preminulih ministar je poslao izraze saučešća. U ovoj saobraćajnoj nesreći dvije osobe su poginule, a ministar se zahvalio svima koji su pružili pomoć u spašavanju života.

“Želim da kažem da je zaista jednom brzom reakcijom zdravstvenih službi, prije svega  Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i svih ekipa koje su se  najkraćem mogućem roku pojavile na mjestu nesreće, pružile prvu pomoć i transportovale ugrožene, odnosno povrijeđene ovdje u OB Nikšić. Takođe, želim da iskažem zahvalnost svim zaposlenima OB Nikšić, doktorima i medicinskom osoblju, koji su na veoma profesionalan, brz i veoma kvalitetan način pružili sve ono što je neophodno povrijeđenima koji su ovdje zbrinuti”, kazao je Hrapović.

Direktor OB Nikšić dr Ilija Ašanin naveo je da je od jutros od devet sati do 10 i 15, primili 26 osoba zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

“Sedmoro pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, pet u Jedinici intenzivne njege, zbog ozbiljnosti povreda, a dva povrijeđena- na odjeljenju Opšte hirurgije i ortopedije. Zbog krvarenja u stomaku, djevojčica starosti devet godina je operisana uspješno, trenutno je stabilnih vitalnih parametara, dobro se oporavlja. Dva pacijenta su, da kažem, pod daljim nadzorom, planiramo da uradimo još neke dijagnostičke procedure i da procijenimo da li je potrebno u ovom trenutku raditi bilo koji operativni zahvat koji bi do kraja riješio njihove zdravstvene probleme“, istakao je Ašanin.

<<<Tužilac: Uhapšena osumnjičena za izazivanje udesa kod Nikšića<<<

Podsjetimo do udesa je došlo oko osam sati, kada je putnički automobil koji je vozila D.T. pokušala da pretekne autobus i prešla na lijevu stranu kolovoza. Ona je i uhapšena.

4

avatar
1000
1
3
0
 
4
NjegošmartinFelicitaSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Stidi li se on i malo bahacenja njegove porodice dok narod jedva sastavlja kraj sa krajem?

Felicita
Gost
Felicita

Obraz mu smeta

martin
Gost
martin

ne, on ne zna sto to znaci. Ne znam kako je mogao uci u Niksic od toga osjecaja, no ajde

Njegoš
Gost
Njegoš

Obraz djon.

Send this to a friend