Društvo

Hrapović: Ukidanje mjera očekujem u drugoj polovini maja

Kenan Hrapović

Odgovor Crne Gore, njenih građana, kako onih koji žive ovdje, tako i onih koji su van granica, u vrijeme borbe protiv virusa korona vrijedan je istinskog divljenja, istakao je u intervjuu za Dnevne novine ministar zdravlja Kenan Hrapović. Takođe, nadležni su znali da Crna Gora ima odgovorne i vrijedne profesionalce u sistemu zdravstva, pa je u prethodnom periodu uloženo mnogo u nabavku savremene medicinske opreme, rekonstrukciju i adaptaciju radnih prostora, kao i edukaciju medicinskog kadra.

Crna Gora je najduže odolijevala novom koronavirusu u Evropi. Nadležni su pratili situaciju u svijetu, naročito u susjednoj Italiji, a prvi slučaj kod nas je registrovan 17. marta. Šta je sve država uradila da se pripremi za ono što je bilo neizbježno?

HRAPOVIĆ: Od trenutka kada su iz Kine stigle prve informacije o ‘nepoznatom virusu’ i kada su tamošnje zdravstvene vlasti podigle stepen pozornosti, crnogorski zdravstveni sistem odmah je započeo pripremu za odgovor na bolest koja bi mogla da dođe i do nas. Iako je tada sve izgledalo prilično ‘daleko, epidemiološke službe u Crnoj Gori, na čelu sa Institutom za javno zdravlje, preduzele su sveobuhvatne, prije svega, stručne analize, a onda i pripremu preventivnih mjera za koje smo smatrali da mogu biti pouzdan odgovor. Danas je jasno da smo zauzeli pravovremen i pravi stav.

Uvedene su, u prvi mah, činilo se stroge privremene preventivne mjere u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa. Vrijeme, ali i rast broja inficiranih, te pojava više klastera, pokazali su da su nam potrebne još strože mjere. Jeste li zadovoljni postignutim do sada?

HRAPOVIĆ: Odgovor crnogorskog zdravstvenog sistema i države u cjelini bio je dobar. To je većinsko mišljenje građana Crne Gore, a to pokazuju i sva istraživanja javnog mnjenja ovih dana. Mi smo prve preporuke i preventivne mjere uveli i prije importacije virusa.

Podaci sa graničnih prelaza, koji govore o tome da smo u periodu od kraja januara do sredine marta imali više od milion ulazaka i izlazaka iz zemlje, jasno govore o velikoj frekvenciji putnika, i isto tako ogromnom naporu koji su iznijele službe zdravstveno sanitarne inspekcije i granične policije prilikom sprovođenja preventivnih mjera. Moram priznati da nije bilo lako i jednostavno uvoditi mjere u situaciji kada nemate registrovane slučajeve. Iako smo stalno govorili da je samo pitanje trenutka kada će prvi slučaj biti potvrđen i stepen tog rizika podizali od niskog preko umjerenog do visokog, u javnosti se osjećala nada da će nas možda virus ‘zaobići’ jer smo bili posljednja evropska zemlja koja je imala prvi importovani slučaj virusa korona.

Struka je tada, kao i danas neumoljiva kada govori o ovom izazovu, a svi donosioci odluka njima na usluzi. Jedan nam je zajednički cilj zaštita zdravlja i života naših građana.

Bio bih neskroman kada bih rekao da nisam zadovoljan postignutim naprotiv. Isto tako bio bih neodgovoran kada bih rekao da smo završili posao i da možemo odahnuti. Angažovanost svakog od nas u ovim trenucima i narednim danima može biti ključ uspjeha.

Kakva je trenutna situacija kada je riječ o broju inficiranih, oporavljenih i umrlih od Covid-19 i koliko je osoba pod nadzorom? Koliko je osoba do sada testirano na novi koronavirus u Crnoj Gori?

HRAPOVIĆ: Od kada je registrovan prvi slučaj obolijevanja od virusa korona u Crnoj Gori 17. marta, testirane su 3.272 osobe, inficirano je 272, na bolničkom liječenju je 41 pacijent, a tri osobe su nažalost izgubile bitku sa ovom bolešću. Pod nadzorom epidemioloških službi je 7.605 osoba.

Kada je riječ o oboljelim pik smo imali 3. aprila kada je otkriveno 37 pozitivnih slučajeva za 24 sata. Od tada svakodnevno bilježimo pad broja oboljelih. Da li se bliži kraj epidemije?

HRAPOVIĆ: O tome je još rano govoriti. Da možemo biti optimisti, samo ukoliko se budemo svi do jednog pridržavali uputa struke, nema sumnje da smo na dobrom putu. Svjedoci smo i ponovne importacije virusa u Kini, kao i njegove pojave kod već izliječenih pacijenata. Svijet još uči, i ovaj virus i dalje je velika nepoznanica svjetskoj stručnoj javnosti. Ne smijemo biti neodgovorni i dozvoliti zabludama da nas dovedu do pogrešnih zaključaka i odgovora. Sada je svaki korak važan. Na čelu naše borbe je struka i mi moramo čuti šta nam oni govore. Kada oni daju zeleno svijetlo za kraj, onda ćemo znati da je to i zaista kraj epidemije.

Pojedine države, poput Austrije, Danske, Češke, su najavile postepeno ukidanje privremenih mjera, i to od druge polovine aprila postepeno, a od maja potpuno ukidanje privremenih mjera. Čak je i italijanski premijer najavio ublažavanje mjera početkom maja. Kakve su Vaše procjene kada je o Crnoj Gori riječ?

HRAPOVIĆ: Vjerujem da bi drugu polovinu maja mogli dočekati sa postepenim ukidanjem nekih mjera. Opet kažem, to šta ćemo raditi u drugoj polovini maja zavisi od našeg ponašanja juče, danas, sjutra i svih narednih dana. Iako najveći dio crnogorskih građana poštuje mjere i preporuke Ministarstva zdravlja, na čemu sam im posebno zahvalan, postoji jedan dio koji odbija da prihvati da je rizično ponašanje u ovim danima nešto što nas sve skupa dovodi u veliku opasnost.

Svakodnevno smo u prilici da gledamo kakav danak takvih ponašanja imamo u mnogim evropskim zemljama, mnogo bogatijim, sa značajno razvijenijim zdravstvenim sistemima i značajno većim ulaganjima u sve djelatnosti. Naš motiv postignuća mora biti visok. Ako se sada uzdržimo od svih izazova koje nam, prije svega, lijepo vrijeme donosi ovih dana, onda ćemo biti u prilici da ljeto koristimo onako kako treba. Ako sada budemo neozbiljni, naše šanse da budemo kraće u ovom vakuumu, mogu biti neizvjesne.

Početak borbe protiv koronavirusa kod nas, ali i u drugim državama, obilježila je nestašica medicinske opreme. Opremu sada imamo, apoteke su snabdjevene, stigao je i zavidan broj respiratora. Veliki broj opreme stigao je i putem donacija. Jeste li očekivali ovakav odziv donatora? Šta to pokazuje?

HRAPOVIĆ: Iako nepoželjna i teška, ova situacija je pokazala jednu pravu i veliku Crnu Goru. Ovo je najbolja Crna Gora koju pamtim. Nije manjkalo na ovim prostorima najrazličitijih nevolja i izazova. Uvijek smo imali odgovor vrijedan pohvale. Odgovor Crne Gore, njenih građana, kako onih koji žive ovdje, tako i onih koji su van granica, u vrijeme borbe protiv virusa korona vrijedan je istinskog divljenja. Pomoć i donacije svakako su dobrodošle i biće korištene na pravi način i u prave svrhe. Odnos onih koji su smatrali da treba da pomognu, neprocjenjiva je vrijednost ovog društva.

SLIJEDI NABAVKA JOŠ 100 RESPIRATORA

Nedavno ste saopštili da stiže još respiratora. O kojoj se brojci radi i odakle stižu?

HRAPOVIĆ: Trenutno u crnogorskom zdravstvenom sistemu imamo 149 respiratora. Očekujemo da će tri stići za nekoliko dana. Sa UNDP-om je dogovorena nabavka još 100, a prvih 40 respiratora iz ovog ugovora stići će do kraja mjeseca.

Šta je sve pokazala pandemija koronavirusa, kada se radi o resoru na čijem ste čelu?

HRAPOVIĆ: Znali smo da imamo odgovorne i vrijedne profesionalce u sistemu zdravstva. Znali smo koliko su ličnih odricanja doživjeli da bi sistem bio održiv i da bi napredovao. Zna se i da su to ljudi koji u ovom društvu moraju zavređivati mnogo više brige cjelokupne zajednice kojoj pripadaju i o kojoj oni vode računa. Iako je država u prethodnom periodu uložila značajna sredstva u nabavku savremene medicinske opreme, rekonstrukciju i adaptaciju radnih prostora, kao i edukaciju medicinskog kadra kroz raspisivanje velikog broja specijalizacija i subspecijalizacija, naša zdravstvena politika u narednom periodu mora biti više i agilnije naslonjena na ove ljude i na uslove u kojima rade.

Sada kada nam je struka pružila sve i bila jedini izlaz iz situacije u kojoj se cijeli svijet nalazi, mi moramo biti riješeni da zdravstvenu struku podržimo i više i izdašnije u vremenima koja dolaze. Vlada jeste imala sluha za zahtjeve zdravstvenih radnika i kroz povećanj e zarada pokazala da cijeni ovaj poziv. Od sada moramo biti svjesni da je snaga jedne države i njeno razvijeno zdravstvo i stalna bri ga o onima koji sistem zdravstva čine održivim i neprikosnovenim.

91

avatar
1000
43
48
0
 
79
AnadiKrkČudnovata voćkaPjerOstani kod kuće
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čudnovata voćka
Gost
Čudnovata voćka

Nisam optimista, al se nadam da ce tako bit.

Pjer
Gost
Pjer

Daj ove kladionice prvo
Ostalo moze postepeno

Ostani kod kuće
Gost
Ostani kod kuće

Niko vam nije kriv sto ste neposlušni, kaze vam se ostanite kod kuce vi radite sve suprotno! Mi smo narod koji kontrira sistemu, poslije vam je kriv onaj sto se bori za svoje dijete! Zena gdina Hrapovica je uspješna i ima mnogo novca, a gdin je kao sto znate mnogo radio na sebi ulozio mnogo para da bi bio danas… Više »

Krk
Gost
Krk

Bot trt bot trt bot trt

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Stvarno, čitam komentare i imam dojam da je ođe na djelu grupa za linč Kenana Hrapovića. Je li kriv što je Kenan, ili što nije ljekar, ili što je socijaldemokrata?… Šta vam je čovjek skrivio, aman, ljudi? Koji je njegov zločin? Kakvih se blesavih pljuvačkih komentara načitah, odvratno! Ne poznajem čovjeka, izjavljujem pod zakletvom! Ali je degutantno čitati ovo verbalno… Više »

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ja volim da fikusarim,pa mi ovo teško i ne pada.

Mila K
Gost
Mila K

Zar je moguće da se na sinekuristu koji ne voli odgovornost se i dalje troši medijski prostor. I zar je moguće da će se ta 21i maj raditi vatromet? Zar je moguće biti toliko osion?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kako to da ti cerka nosi šal od 700 eura dok se nasa djeca smrzavaju jer nemamo 50 eura vise da bi struju platili. Odakle tvojoj cerki torba od 1300 eura kad mi nemamo djetetu da kupimo ruksak od 15 eura jednom u godini. Odakle gospodo vama te pare. Jeli od naroda ste opljackali i od drzave Crne Gore?

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

SVAKA TI JE SVETA !

Pjer
Gost
Pjer

Pobogu Crnogorac niko se ne buni
Aj skupi 1000 dusa na protest ako ti basta
A za popovima ide gotovo pa pola Crne Gore

Bnjj
Gost
Bnjj

Odakle ti novac ne objasni to

Mikavica
Gost
Mikavica

Kakva priča pa to je smijesno! Jedini razlog sto nije bilo slucajeva prije 17og marta je sto nije bilo testova.

MINA
Gost
MINA

Gradjani te moraju gledati i trpjeti ali nije mi jasno zasto te doktori trpe?Mora da si im se smucio vise,narocito posle saznanja da vam cerka sopinguje torbe od po neloliko hiljada eura,i time se hvali.Jedna njena torba vrijedi koliko deset plata vrsnih doktora.Jeli te zbog toga sramota?

Ostani kod kuće
Gost
Ostani kod kuće

Jel realno koliko si ljubomorna? Djevojka voli skupe stvari, neka svako obezbjedi svojoj djeci ono sto pozele! Za koga da se borite ako ne za svoju djecu? Radi i ti u pekari za 300 eura pa omogući djetetu jednom godišnje patike ili torbu od 150 eura, sta fali… Svako voli luksuz! Lijep pozdrav

Realnost
Gost
Realnost

Nakon duže vremena okrenuli smo se sami sebi ,slušali struku ,izuzetno su doktori bili ubjedljivi na konferencijama za stampu i to im niko ne može osporiti dokazali su da pravovremena informacija je života vrijedna.Zamislite situaciju kada bi pustili struku da vodi sada situaciju u vezi EKONOMSKIH PITANJA ,možda se nakon ovoga i opametimo pa dozvolimo.

bankar
Gost
bankar

Da se poštuje struka Crna Gora bi bila u rangu najrazvijenijih država. Pobrojte ko je koje struke na čelu ministarstava; direkcija; uprava…Zato smo tu đe jesmo.

Rondom
Gost
Rondom

To je zato sto kod nas ministar moze sa bude za sve 🙂 Samo ih premjestaju iz jedne fotelju u drugu. Zamislite sad da sam ja danas ministar zdravlja, sledece godine, ministar ekonomije, pa onda savjetnik ….itd

Anadi
Gost
Anadi

Sve DPS poslušnici. Kad si tako nezadovoljan, pridruži se litijama kad ovo prođe, da trijebimo gubu iz torine.

Haris
Gost
Haris

Evo borbu protiv virusa vodi stručnjak za poljoprivredu, sve se može kad si podoban.

Lipovo
Gost
Lipovo

Da nije Tebe i par ,,parlamentaraca,, ovaj bi portal bio dosadan

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Ministre zašto u Pljevljima ne pustite narod da radi kada nemamo oboljelih? Dobro znaš u kakvoj smo situaciji bili i prije ovoga. Narod je gladan. Pustite nas bar da radimo. Kraj maja nama je propast.

Bnjj
Gost
Bnjj

Oće da vas kupuju pred izbore, ostali su penzioneri samo

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Tako je i Tramp htio da mu narod radi, da ne sjedi besposlen.. Sad vidimo šta je uradio samo zato što Njujork nije na vrijeme zatvorio u karantin.. Sjedi, moj Pljevljak, biće posla. Glava kad ode sa ramena- nema je više. Prioriteti se znaju… Nije ti palo na um da u Pljevljima oboljelih nema baš zato što se primjenjuju mjere… Više »

Raki
Gost
Raki

Kod svedjana nema katantina..gradjani opusteno setaju i rade…i niska je stopa smrtnosti i zatazenosti…izjavili su da karantin psihicki ubija ljude i demoralise pacijenta da ozdravi

ZDS
Gost
ZDS

A mi i Šveđani smo isti, imamo istu kulturu i mentalitet?

gradjanin
Gost
gradjanin

Šveđanima ne treba karantin, restrikcije i zabrane. Oni su dobili preporuke i oni se ponašaju u skladu sa preporukama. Mi, eto pojedini, ne mogu ni u skladu sa zabranama, a sa preporukama ne možemo generalno svi.

Zana
Gost
Zana

Pooštrili su i njima, upravo iz razloga jer je primjetan porast zaraženih. Tako da na tu temu ne bismo trebali raspravljati..
Bolje da se držimo svog “dvorišta”.
Obzirom da za sada ne postoji savršen obrazac mjera za suzbijanje i spriječav.širenja pandemije.

Z-Jay
Gost
Z-Jay

Stopa smrtnosti u Svedskoj je skoro 9%. Umrlo je blizu hiljadu ljudi. Tebi je to malo?

qwer
Gost
qwer

Prva nedelja maja je dovoljna. Barem za ukidanje mjere međugradskog saobraćaja. Ostalo može biti na snazi do kraja maja.

Raki
Gost
Raki

Kada ce vlada da podijeli svakom
Domacinstvu u cg po jednu mjesecnu zaradu

Sitan šećer
Gost
Sitan šećer

Juče.

Robert
Gost
Robert

Bravo , znamo da ti jedva čekaš da biste išli u porodični šoping . Nego kad ćeš ti opance da podneseš ostavku , ne pravi se lud!

Lipovo
Gost
Lipovo

Da li je to STAV SD-a ili NKT, ili Tvoj, nezavisni?

Haris
Gost
Haris

Mlati, po običaju!

Lipovo
Gost
Lipovo

[email protected] ONAJ ko zivi I radi u zajednici we ponaša I radi po ,,nekim,, pravilima, nije Svijet počeo od njega Niti sa njim završava. Zato du Tesla, Njegoš, Gete…. nedostizni….Čovjek je društveno biće, uči se u redovnoj školi…

Tala
Gost
Tala

Hrapovicu prepusti to doktorima.

Nema veza
Gost
Nema veza

Po komentarima ste vi totalno podbacili i treba vas smjeniti brže nego odmah i to u ime i brige za narod. Sa druge strane vaše djelo do sada kaže da je broj novozaraženih minimalan a izgubljena su tri života. Što znači jedan od najboljih rezultata na svijetu. Ova mi matematika ne ide uopšte. U ime kog i dobrobit koga naroda… Više »

ZDS
Gost
ZDS

Evo ja ću ti objasnit. U Srbiji je umrlo 80 ljudi a kod nas 3. Je li to loš rezultat? Je li loš rezultat što nemamo doktore koji se klibere i savjetuju šoping u Milanu, što nemamo Vulina, što nam pola vojske i doktora nije zaraženo kao njima? Za virus se lijek možda i nađe ali za mržnju, glupost i… Više »

Z-Jay
Gost
Z-Jay

U Srbiji 80 umrlih, u Crnoj Gori 3! Sad me ubijedite da je Srbija 27 puta veca od Crne Gore, pa da vam vjerujem. Rezultati govore ko je kako radio, ma sta opozicioni botovi ovdje pricali.

Dzigolan
Gost
Dzigolan

Samo 15 puta je veca po svemu

Bnjj
Gost
Bnjj

U Luksemburgu plata 2500€ a u Cg 300€ sad mi objasni kako to Cg je bogatija resursima od Luksemburga

Ranko
Gost
Ranko

Kad ces postavit ćerku za ministarku?

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Ostavka ministre, ako zelis biti ozbiljan i javno odgovoran.

Dzigolan
Gost
Dzigolan

Kad ce je postavit nama na ,,,,,,oh oh oh

Z-Jay
Gost
Z-Jay

Koliko DF botova jutros na zori. Ja bih cestitao Hrapovicu i zdravstvenim radnicima na vrhunski obavljenom poslu. Broj oboljelih i stopa smrtnosti govore sami za sebe, dalja im reklama ne treba. Ako je to nesposobnost, ne znam sta je onda sposobnost. I zamolio bih ministra da ovim DF-ovcima da svakom po sto maski, dako ih zelja mine, ha ha ha!

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Ja nijesam dfovac, naprotiv. Svaka cast za vodjenje zemlje u teskom vremenu. Svaka cast zdravstvenim radnicima ali ministar nije zdravstveni radnik i nema mnogo veze sa mjerama. Zato ostavka.

Z-Jay
Gost
Z-Jay

Znaci, za sve sto u zdravstvu ne valja, kriv je ministar. Kad zdravstvo pokaze dobru stranu, ministar nema ni gram zasluge za to? Cudna neka logika.

Robert
Gost
Robert

Bitno je da si mu ti cestitao, a nisi ni tekst pročitao . Prije nego čestitaš nekom nešto i daš komentar pročitaj tekst i ne lupaj!!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Šta je, Robi, žuri ti se na litije, a?

Sasa
Gost
Sasa

Govori u prvom licu jednine ,to samo pokazuje stepen samoljublja ,ocekujemo gospodine ,recite..

Lipovo
Gost
Lipovo

U SD su sve pojedinačni eksperti,

nesoj iz SD
Gost
nesoj iz SD

Tako je, svi smo isti.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Viđi ti da se makneš s te funkcije, reci nije ovo za mene, neka dođe neko stručan i sposoban.

Hrapo
Gost
Hrapo

Unistili ste gradjanima posao ali zato vasi gradjevinari I ostali rade Nemojte ukinuti mjere ni do kraja maja pa kad mi familija ne bude MOGLA platiti struju I prehraniti se samo mi neka neko stane na put .Ostavili ste familije bez centa ali zato vase imaju Sram vas bilo

adio
Gost
adio

Sto ce ti placen racun za struju ako umres od korone?
Sigurno nije drzavi u interesu (finansijskom) da sve pozatvara i nema nikakvih priliva jer hoce tebi zivot da spasi!

Ablek
Gost
Ablek

Je propadose ovi sto drze pet lokala u bokeskoj poslije 15 dana pauze?

Mhz
Gost
Mhz

Sto kod nas ne ukidaju mjere, u BP osim onih ranije 6 zaraznih nije bilo slucajeva. Zbog PG svi stradamo

kinezi
Gost
kinezi

Ovi zarazeni u Podgorici nisu podgoricani nego bjelopoljci,beranci i ostali dodjosi

Obican gradjan
Gost
Obican gradjan

Moraces prije ukinuti
Vasa djeca nijesu navikla da sjede kuci .Moraju obigravat hotele diskoteke I razne destinacije

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Štelujete vi za 21 maj da maknete mjere i ako do tada vrlo vjerovatno neće biti ozbiljnijih slučajeva virusa.Sve vam je politička propaganda kao i do sada.
Samo ovoga puta vas ni korona nije spasila.Samo vam je odložila krah.

Ablek
Gost
Ablek

I Srbija znaci tako steluje zbog naseg dana nezavisnosti je li?

Neka čoče
Gost
Neka čoče

Opet ovaj,… Shvataš li ti da ti ništa ne vjerujemo,…

Maxim.
Gost
Maxim.

Zašto su na snazi mjere zabrane npr za djecu koja treniraju tenis? Nikakav kontakt izmedju trenera i djeteta,udaljenost je 30-40 m ,tereni su zakljucani kao da je ekipni sport?

Opa
Gost
Opa

Lako je tebe sa tolikom platom i torbicama a maski nidje

Qwerty
Gost
Qwerty

Ne morate nikako mjere ukidati. Možemo mi sve izdržati. Udri!!!

Ja sam
Gost
Ja sam

Uporno se ponavlja kako je Crna Gora najduže odolijevala virusu, i to ističu nadležni, valjda kao svoju zaslugu, iako nije tačno – Crna Gora jeste poslednja zemlja koja ga je registrovala (17.03.), ali je virus u CG stigao sa ženom iz Ulcinja (05.03.), ne sa Vujačićima (15.03.). To što je virus registrovan 17. marta ne znači da je tad stigao,… Više »

Zyd
Gost
Zyd

Porodica zene je izjavila da ona nije stigla 5.marta vec znatno kasnije. Odakle tebi ta info, znas bolje od njih kad je ko dosao. A ni Vujacici 15, cec 12.03. u vecernjim casovima.

...CG...
Gost
...CG...

Brani Vujačiće pametne koji su lagali na Božaj a onda poslali djecu u školu i zbog njih 2 odjeljenja u karantin i profesori,u početku su zarazili i kumove i sve kontakte. Pametna izjava njegova je bojim se za oca od 92 godine! A nemoj se bojat za druge samo za tatu…

Ja sam
Gost
Ja sam

Informaciju da je žena došla prije 12 dana je 17.03. iznio Boban Mugoša

Ablek
Gost
Ablek

Poslije Srbije u svakom slucaju. Sto se mene tice mozemo bit najgori na svijetu u svemu, ako smo ispred Srbije i Sumske, a to cemo uvijek biti, ja sam zadovoljan. Samo tebi i takvima za inat.

Dzigolan
Gost
Dzigolan

Kako si mu ga reka…neka si vala

Dada
Gost
Dada

Dje se sisa da mi je znat jer vidim uredan friz.

Qwerty
Gost
Qwerty

😂😂😂😂😂 biće ga kćerka šiša…

Raki
Gost
Raki

Kod nas nigdje corone i u drugoj polovini maja a u srbiji i evropi mnogo vise i pocetkom maja…koju igru igrate

Daka
Gost
Daka

Lako je tebi Hrpovicu i do nove godine

Tako je kako je
Gost
Tako je kako je

Ja samo da te pitam dal si normalan? Sredinom maja!?pa zar po vama situacija nije stabilna i pod kontrolom, uveli smo mjere medju prvima a ukidamo ih zadnji..

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Ti bi malo da setas?
Ili bi da ližeš, … mislim kašiku.
Śedi, primiri…da prođe ovo…

NEDJELJA
Gost
NEDJELJA

POLITICKO POLICIJSKI CAS
MORA SE 21 MAJ OZNACITU …NECE BITI DISTANCE
😄😄😄😄

Tako je kako je
Gost
Tako je kako je

Stvarno mi te zao..

Amra
Gost
Amra

Tašnice i torbice, pošto su ekonomisto?

Slavko
Gost
Slavko

Ja samo da se zahvalim sto smo dobili maske 4 i po’ mjeseca od pocetka zaraze. Hrapovic brine o nama!

sasapg
Gost
sasapg

cetiri ipo xD

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Eno zdravstveni radnici u Kaliforniji kukaju kako još nemaju maske. Tamo Hrapović nije ministar, a Kalifornija je u sastavu najbogatije zemlje svijeta. Zato ne pričaj te ristogorske priče, providne su.

Lipovo
Gost
Lipovo

On ih je po CG dodjeljivao, a nabavci zahvali predsjednicima drzave i vlade.

Zarija
Gost
Zarija

Đe je onih 2 tone maski? Da ti đeca nijesu prilazila avionu?

Cdme
Gost
Cdme

Pa ceka jos dvije tone pa da proda i onda ce batalit ovu predstavu!

Bnjj
Gost
Bnjj

Zar je ovaj još ministar, posle onih afera, dotakli smo dno

Roro
Gost
Roro

Hvala Dps kadru za svih ovih 30god?

Obican gradjan
Gost
Obican gradjan

Unistenja

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vrati maske narodu

Prc CG
Gost
Prc CG

Stara Podgorice @ovo je tvoj ministar.

Send this to a friend