Društvo

Idejno rješenje UP Kasarna Morača ne odgovora prostoru

Shodno članu 39 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Ministarstvu održivog razvoja i turizma dostavljenje nacrt urbanističkog projekta “Kasarna Morača na davanje mišljenja. Reviziju nacrta obavio je Savjet za reviziju koji je sačinio izvještaj od 4. januara ove godine.

U postupku davanja mišljenja na nacrt UP “Kasarna Morača, iz Ministarstva su konstatovali da, sagledavajući stavove svih članova Savjeta za reviziju planske dokumentacije, postoji veliki broj primjedbi, vezanih za postavljeni urbanistički koncept.

“Pored nedefinisanih detaljnih namjena, na nivou urbanističkih parcela adekvatnih ovom nivou razrade, uzimajući u obzir geološku građu terena na kome se planira izgradnja objekta i čak dva nivoa podzemnih garaža, zatim nedovoljnog stepena ozelenjenosti i preplaniranih kapaciteta, zaključuje se da predloženo idejno rješenje ne odgovora predmetnom prostoru”,  smatraju iz nadležnog resora.

Zbog planiranih namjena, sadržaja i kapaciteta, ističu iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, velika je vjerovatnoća da bi znatno bile narušene ambijentalne vrijednosti prostora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Znači, tako to
Gost
Znači, tako to

Nije kapnuto. Eno su i krovove ozelenili, kako nije ozelenjeno?!

Car
Gost
Car

Grdna bez lijeka!

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Sta god da odluce i nacrtaju tu ce biti zgrada na zgradu a okolo beton. Kao u City kvartu.

Najbolji
Gost
Najbolji

Pa kako su dali saglasnost na dokumetn jer bez njihove saglasnosti nije mogao na javnu raspravu?

gost
Gost
gost

Kritikovao ih je javno onaj Danac, arhitekta, prije 10tak dana, pa su sad i oni saznali zasto ovo rjesenje ne odgovara prostoru…

Nebitno
Gost
Nebitno

Da je sreće da češće navraća.

Sve li ti znas
Gost
Sve li ti znas

VI !!VI NE ODGOVARATE NASEM PROSTORU !!! VI .

Send this to a friend