Društvo

Izbjegnuta tragedija u Herceg Novom: Prikolica kamiona od 30 tona se otkačila u vožnji

Foto: Radio Jadran

Pukom srećom uz magistaralu, na Savinskoj Dubravi u Herceg Novom, izbjegnute su ljudske žrtve, kada se otkačila prikolica kamiona u vožnji. Tragedija je izbjegnuta dijelom i zbog betonske konstrukcije na okućnici. Pričinjena je ogromna materijalna šteta.

Naime, u Zemunskoj 11 na Dubravi, juče ujutru otkačila se prikolica kamiona pod teretom od skoro 30 tona, javio je Radio Jadran.

Raznijela je zaštitnu ogradu i “propala” u dvorište kuće, Luke Lalića.

“Tada nisam bio kod kuće, otišao sam da registrujem auta. Kući je bio jedino 73-godišnji otac Veselin, kojeg je pas spriječio da izađe napolje i tako mu spasio život, inače, bio bi na mjestu mrtav. Pas je lajao i nije ga puštao vani. Otac mu je dao da jede kako bi ga zamaštrakao da bi mogao izaći. U momentu kad se uhvatio za ulazna vrata da ode napolje čuo se ogroman prasak. Kad je izašao, imao je što i da vidi”, priča Lalić, još u šoku što ih je snašlo.

Pirkolica kamiona prevoznika iz BiH, koji je bio pun robe otkačila se i propala u dio dvorišta kuće, slomivši ogradu, odrinu, auto Lukinog oca Veselina.

“Vozač kaže da mu je pukao neki nosač koji povezuje prikolicu i nosač pozadi, međutim, sa istim tim dijelom kamion je odvezen u Servisnu zonu. Oko 30 tona tereta je koliko znam bilo u prikolici. Nakon što se otkačila ostala je pola na magistrali, pola u našem dvorištu. Slomljena nam je donja kapija, ograda, potporni zid, odrina sa lozom…. Imamo štete oko šest do sedam hiljada eura, a možda i više”, priča Lalić.

Policija je, kako kaže, izašla na teren i napravila uviđaj, a izvještaj očekuje u ponedjeljak kada će znati što mu je dalje činiti.

“Policija je bila maksimalno korektna. Prikolicu smo izvlačili oko sat i po, uz pomoć mehanizacije firme Krušo i još jednog kamiona koji je bio iza ove prikolice, kako se ne bi “opustio” i u rikverc nastavio nazad ka Meljinama. Rečeno mi je da bi nakon policijskog zapisnika, na teren trebalo da izađe i neko iz tužilaštva, a hoće li, još ne znam. Svakako ću tražiti naknadu štete, da li će je pokriti osiguranje ili neko treći, ne znam”, rekao je Lalić.

Prema riječima Lalića, vozač je kada je izvučena prikolica, otišao u policiju i kod sudije za prekršaje.

“Spriječena je, ipak, veća materijalna šteta, s obzirom na to da je prikolicu kamiona od daljeg “propadanja” i prodiranja u kuću spriječila zaštitna ograda na putu poviše kuće, zatim betonski skalini ispred kuće. Jer da je umjesto njih bio ravan teren, prikolica bi “klizala” i udarila u kuću”, istakao je Lalić.

Sa “vedrije strane” kaže i da je “spas” što se prikolica nije kompletno prevrnula, jer tada “ne bi znao što bi”.

Lalićima narednih dana preostaje da saniraju dvorište i okućnicu i pokušaju da naplate pričinjenu materijalnu štetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Još jedan primjer nepogrešivosti psećeg instinkta 🙂

Spuski
Gost
Spuski

Bogu hvala sto se sve to tako zavrsilo dobro da nije moglo bolje sve sto para moze da nadoknadi nije problem svasta se desava po svim putevima svijeta ne ponovilo se nikome i ne lupate mnogo sa nekim glupim komentarima

Pastuv
Gost
Pastuv

Paas je najbolji prijatelj!

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Aoooo po ovoj priči kao je pala iz aviona i explodirala. Unistila po metra betonske ograde i krevet od loze od 3 šipke metalne, pasat od 35 godina pukla šoferšajba( a i da je citav opetpreki 300e nije), dobro je da nije kakvog pješaka zahvatila

Talija
Gost
Talija

Evo gledam komentare i pitam se svi vi koji smatrate da je steta mala, koliko bi procjenili da je vasa kuca u pitanju!!?? Kako vas nije stid komentara! Da je vasa kuca sigurno bi procjenili i vise….

Nikola
Gost
Nikola

Neboj se da njima neko unisto okucnicu naplatili bi kao da je cjela kuca u pitanju! To su oni koji kukaju kako je skupa struja i nista ne valja a mjesecno u kafanu potroše po 200 eura i vise.

Šporki Ubljanin
Gost
Šporki Ubljanin

I glasaju za DPS ko i ti i tvoja sramotna familija

Slavko
Gost
Slavko

Da neku sliku stavite?

Fico
Gost
Fico

Ovaj odmah procijeni štetu.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Па сигурно зна колико је платио све што му је уништено. Није му поклонио нико но је зарадио и сигурно да ће штету намирити.

cici
Gost
cici

aj ne mlati ka da smo svi slijepi dje ti vidis ovdje stetu od 7000E …auto vrijedi 500e citavo, ove sipke od kreveta od loza sve da se kupe nije 100e neka mu je ocesa beton nedje sve novo neka napravi ne moze prec 1500 da se ubijes.

budala
Gost
budala

A dje ti nalazis te jeftine majstore, daj ih posalji covjeku u herceg novi

Mekses
Gost
Mekses

Evo se vratio bot Demokrata.

cici
Gost
cici

2000e stete od oka..i previse

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Који си ти стручњак за процјене, мора да се осигуравајућа друштва отимају за тебе.😂

Mekses
Gost
Mekses

Ne nego ćeš ti bot Demokrata da procijeniš. Nego vi ste šteta sami po sebi.

Micko
Gost
Micko

Tacno tako.

Toni
Gost
Toni

Iz koje si osiguravajuće kuće? Ili si portal stručnjak?

Send this to a friend