Društvo

Izgradnja staze na Virpazaru za bezbjedniji prelazak magistrale i pruge

Izgradnju staze u Virpazaru koja će ubuduće imati višestruku namjenu, a prevashodno će olakšavati i omogućiti bezbjedniji prelaz preko magistralnog i pružnog puta Podgorica – Bar, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore privodi kraju.

“Završetak radova se očekuje se za nekoliko dana, na zadoVoljstvo mještana Virpazara i turističkih poslenika, kada će biti biti spremna za korišćenje”, saopšteno je iz NP Crne Gore.

Staza će, dodaju, imati i interpretativni karakter jer će na njoj biti postavljen sistem informativnih tabli na kojima će biti prikazane korisne informacije za posjetioce parka.

“Staza je dizajnirana na način da bude što više uklopljena u ambijent i prati liniju kamenog nasipa pružajući se ispod magistrale i pruge do privremenog parking prostora”, navode u NPCG.

Izgradnjom ove staze NPCG nastavljaju sa projektima koji se odnose na uređenje turističke infrastrukture, a ova staza je od posebnog značaja jer je izgrađena prvenstveno zbog bezbjednosti kako pješaka, tako i vozača, i rješava dugogodišnji problem na koji su ukazivali mještani i preduzetnici sa Virpazara.

“Prelazak preko željezničke pruge na ulazu u Virpazar predstavlja veliki problem za mještane i turiste, jer nema neophodne signalizacije za prelaz na tom dijelu, niti upozorenja za vozače”, podsjećaju oni.

Takođe, u planovima Nacionalnih parkova Crne Gore za narednu godinu, kada je u pitanju NP Skadarsko jezero i Virpazar, je uređenje dva parking prostora kako bi riješili i problem sa nedovoljnim brojem parking mjesta, koji je naročito izražen u ljetnjim mjesecima

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
domacin
Gost
domacin

ovo je kada je najnizi vodostaj slika. sta ako bude vodostaj kao jula 2014te?

Sead Cirga
Gost
Sead Cirga

Zaludu sve kad nam kriminalci i oni koji to ze da budu dočekuju turiste na ulazu u Vir.

varvar stari
Gost
varvar stari

Na kraj sezone?!Svaka cast.Ako bude kisna sezona ta staza nece docekati sledecu sezonu.Al da opet se napravi kombinacija da neko “bitan”se ucacka u radove za spas svih nas.Samo neka ste zivi i zdravi.

🇬🇷HELLAS🇬🇷
Gost
🇬🇷HELLAS🇬🇷

Svaka cas’ vise bilo je vrijeme

veki
Gost
veki

a koliko para košta, ko i kome plaća, smije li se pitat

Pa nemojmo
Gost
Pa nemojmo

Aj sa srecom

Send this to a friend