Društvo Projekat će lokalnom stanovništvu biti predstavljen naredne nedjelje

Izrađeno prvo idejno rješenje šetališta u Pržnom

U prostorijama projektantske kompanije “Civil Engineer“ u Podgorici održana je prezentacija prvog idejnog rješenja rekonstrukcije obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno.

Prezentacija je bila namjenjena predstavnicima stručnih službi Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Vodeći se projektnim zadatkom idejno rješenje je obuhvatilo zahvat od zapadnog kraja hotelskog kompleksa “Maestral” do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine 270 metara i površine 1.420 m2.

Predstavljen je vizuelni okvir šetališta sa predlogom popločavanja šetališta i potpornih zidova kamenom sive boje, potom predlozi rješenja za javnu rasvjetu, parkovski mobilijari i hortikulturu.

Pri izradiidejnog rješenja, posebna pažnja je posvećena očuvanju postojećeg ambijenta jednog od najljepših ribarskih naselja na primorju.

Nakon što su predstavnici Službe za uređnje i izgradnju morskog dobra dali stručne smjernice za planiranje pojedinih tehničkih rješenja, mještanima naselja Pržno i zainteresovanoj stručnoj javnosti idejni projekat će biti prezentovan krajem naredne nedjelje.

Podsjećamo da je nakon sprovedenog postupka javne navake, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, krajem decebra 2019. godine zaključilo ugovor sa “Civil Engineer“ iz Podgorice za izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom.

Ukupna vriednost projektovanja iznosi 9.200 eura, a JP za upravljanje morskim dobrom za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 eura za prvu fazu uređenja (južni kraj šetališta).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
šterika
Gost
šterika

Ne sviđa mi se.

brko mali
Gost
brko mali

dako ga naprave kao u petrovac, ni dan danas nije zavrseno a vec je zrelo za rekonstrukciju

Send this to a friend