Društvo

Izvještaj o magistarskom radu Bečića vraćen na dopunu

Foto: Unverzitet Crne Gore

Senat Univerziteta Crne Gore danas je razmatrao izvještaje komisija za stručnu provjeru autentičnosti magistarskih teza kandidata predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića. Izvještaj komisije koju je formiralo Vijeće Ekonomskog fakulteta za provjeru autentičnosti magistarskog rada Alekse Bečića Senat je jednoglasnom odlukom vratio Ekonomskom fakultetu na dopunu zbog nepotpunosti, saopšteno je nakon sjednice Savjeta UCG.

<<<Komisija utvrdila: Bečić, ipak, plagirao magistarski rad<<<

Takođe, Senat je jednoglasnom odlukom usvojio Izvještaj komisije koju je formiralo Vijeće Pravnog fakulteta za provjeru autentičnosti magistarskog rada Veselina Veljovića.

<<<Veselin Veljović nije plagirao magistarski<<<

Pored toga Senat Univerziteta Crne Gore je razmatrao pitanja vezana za izbor u akademska i naučna zvanja, doktorske disertacije, plan izdavačke djelatnosti za 2019.godinu, dodjelu nagrada za studente sa najboljim uspjehom za 2019.godinu, Pravilnik studiranja na osnovnim studijama, Pravila međunarodne mobilnosti osoblja Univerziteta Crne Gore, kao i izvještaje komisija za stručnu provjeru autentičnosti magistarskih teza.

Donijete su odluke vezane za izbor u akademska i naučna zvanja za oblasti: Fizička geografija i Geografski informacioni sistemi na Filozofskom fakultetu, Istorija filozofije na Filozofskom fakultetu, Izvođačke umjetnosti (Gitara i Kamerna muzika) na Muzičkoj akademiji, Menadžment u turizmu na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Psihijatrija i Osnovi nauke o ponašanju na Medicinskom fakultetu, Histologija iz Morfološke grupe bazičnih predmeta na Medicinskom fakultetu i Fizikalna medicina iz Internističke grupe kliničkih medicinskih predmeta na Medicinskom fakultetu.

“Senat je usvojio prijedlog Plana Izdavačke djelatnosti za 2019. godinu, kojim je predloženo da se 12 rukopisa prijavljenih na konkurs za izdavačiku djelatnost 2018. godine stampaju kao univerzitetske publikacije. Iste zadovoljavaju standarde kvaliteta propisanim Pravilnikom o izdavačkoj djelatnosti Univerziteta Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Po odluci Senata, dobitnici Plakete Univerziteta Crne Gore za završene studije sa najboljim uspjehom su sljedeći studenti: Anastasija Popović sa Elektrotehničkog fakulteta, prosjek 10,00, Nebojša Bošković sa Medicinskog fakulteta, prosjek 9,94, Anđela Vlahović sa Ekonomskog fakulteta, prosjek 10,00, Milica Zindović sa Fakulteta političkih nauka, prosjek 10,00 i Jelena Jovović sa Muzičke akademije, prosjek 10,00.

Usvojen je prijedlog Pravila studiranja na osnovnim studijama. Organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore i Studentski parlament dostavili su svoje prijedloge, koji su uvršteni u nova pravila ukoliko nisu bili u koliziji sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Univerziteta Crne Gore. Univerzitet Crne Gore će uputiti prijedlog za izmjene Zakona o visokom obrazovanju u dijelu koji bi omogućio dodatno inoviranje pravila u cilju što kvalitetnije organizacije osnovnih studija.

“Senat je usvojio Pravila o međunarodnoj mobilnosti osoblja Univerziteta Crne Gore. Odlazno osoblje u mobilnosti su zaposleni na osnovu ugovora o radu sa punim radnim vremenom na Univerzitetu, a mobilnost se odnosi na boravak osoblja matične institucije u svrhu držanja nastave, saradnje u nastavi i istraživanju, i stručnog usavršavanja u instituciji domaćinu, nakon koje se zaposleni vraća u matičnu instituciju. Pravila predviđaju i mobilnost dolaznog osoblja, odnosno nastavnog, naučnog, neakademskog i nenastavnog osoblja sa inostrane partnerske institucije koje ostvaruje mobilnost na Univerzitetu kao ustanovi domaćinu u svrhu držanje nastave, stručnog usavršavanja ili istraživanja. Međunarodna mobilnost akademskog i neakademskog osoblja dio je strategije internacionalizacije Univerziteta Crne Gore, a ovaj oblik međuuniverzitetske saradnje našim profesorima i istraživačima otvara brojne mogućnosti za ostvarenje nastavnih, istraživačkih i drugih oblika razmjene i sticanja znanja i iskustva”,zaključuje se u saopštenju Senata UCG-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
srki
Gost
srki

I sjutra ovakav da mi vodi drzavu? aaaa makse

Mačak
Gost
Mačak

Nemaju sto da ga vracaju na dopunu dokazano je da mu je rad cisti plagijat

Makaze
Gost
Makaze

Bečić stari plagijator. Sve govori o partiji kad im vodja sam ne zna 30 strana napisat …

Marelica
Gost
Marelica

Jedan naziv ce ga pratiti do kraja zivota- PLAGIJATOR.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

E sto se radi sa Becicem, mislim da mu je ova godina previse turbulentno pocela. Bolje da se drzao bojkota i plate 2000 i ds sjedi fino kuci.

Hipp-
Gost
Hipp-

e mrčnog Senata koji ne smije stari da nazove pravim imenom…

kontraš
Gost
kontraš

Ja i dalje ne kapiram cemu njemu sluzi ta magistratura kad ionako zivi od skupstine u koju ne dolazi ? I posle kazu da je on srbin,a on prima platu da lezi po cio dan i bojkotuje sve od izbora do emisija na tv

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Hahahahahahahaha vratite i becica u snp molim vas

Kaktus
Gost
Kaktus

Ahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahhahahhahaha kako ce aleksa sad da se zali ambasadamaaaaaa

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Ako se naoravi prelazna vlada i u njoj budu knezevic milan,becic i snp ,mozemo li molim vas i da vaskrsnemo i momira bulatovica pa da imamo komolet garnituru starog SNPa

Boba
Gost
Boba

A sto to ne smijete da ga proglasite nevalidnim aj posteno nam recite uvazena gospodo? Ko vas to plasi i cime?

Komita
Gost
Komita

Ovo me podsjeca na ine ljude sto povedu juga na tehnicki pa mu otpadnu vrata usput pa onda dodje opet ali ne moze da izadje iz auta jer se sad vrata ne otvaraju,e tako i ovi s radom,objavljen je snimak dje se tacno vidi da je preko pola plagirao a oni ga izucavaju kak sveto pismo.

Liberal
Gost
Liberal

Hahahaahhahaha a sto ce tebi dioloma iz ekonomije kad iovako zivis od skupstine u koju ne ides ?

Stefo12
Gost
Stefo12

Ja kolko znam ,a pregledao sam taj rad ,tamo vise od 50% nije on pisao,reference nije naveo kako treba,literaturu nije naveo kako treba i jos je drugu polovinu rada kopirao iz svog siplomskog,pa dajte molim vas

Helena88
Gost
Helena88

Sta ces sad na ovo reci gospodin Becic bas me zanima?

Send this to a friend