Društvo U BARSKOM KOMUNALNOM PREDUZEĆU ZGROŽENI PONAŠANJEM POJEDINIH SUGRAĐANA

Javne površine nisu poligon za iživljavanje

Deponija, ilustracija

Divlje deponije već godinama su problem opštine Bar. Smeća i plastičnih kesa ima na svakom koraku. Radnici Komunalnog preduzeća, i pored angažovanosti na čišćenju, ne mogu da utiču na ekološki nesavjesne građane, koji nikako da shvate da je smeću mjesto u kontejneru, piše Dan.

Izvršni direktor preduzeća Komunalne djelatnosti Stevo Pejović ističe da se ne poštuje odluka o komunalnom uređenju grada.

“Zaista smo zgroženi ponašanjem pojedinih subjekata koji ne poštuju odluku o komunalnom uređenju grada. Sve naše aktivnosti na podizanju nivoa čistoće grada postaju uzaludne, kada ima ljudi koji za samo nekoliko minuta istovare veliku količinu starih prozora, vrata i čega sve ne pored kontejnera, i to u užem gradskom jezgru, na samo dvadesetak metara od ulazau zgradu. Građani nikako da shvate da javne površine nisu poligon za iživljavanje”, kaže Pejović.

Gotovo da nema dana kada se, s manje ili više odjeka u medijima i na društvenim mrežama, ne pojave fotografije smećem zatrpanih djelova centra grada, naselja na perioferiji, plaža… Kontejneri se pored nekih od stambenih zgrada ne vide od otpada, a u njihovoj blizini su obavezno psi i mačke.

Najviše je napadnut prostor duž magistrale od Čanja do Utjehe i dalje prema Ulcinju. Odgovornost za ovakvo stanje leži na svima – od nadležnih opštinskih službi do mještana koji svojim nemarom doprinose ružnoj slici grada. Najviše posla ima za službenike Komunalne policije. Od njih se očekuje da pravovremeno reaguju i da protiv nesavjesnih građana podnose prijave kako bi uticali na smanjivanje broja onih koji se ne libe da ostave otpad tamo gdje mu nije mjesto.

I na Velikom pijesku je ove godine bilo velikih problema sa odlaganjem smeća.

“Smeće je, mogu reći, problem broj jedan. Posebno zabrinjavaju divlje deponije duž magistrale. A građani su u stvari i dovedeni u situaciju da tu moraju ostavljati otpad, jer nema dovoljno kontejnera. Grad nam je prljav. Da li Komunalno ne čisti redovno ili su moji sugrađani toliko zaboravni i ne vide u kakvoj okolini žive, zaista ne znam. Nažalost, još mnogo je potrebno da uradimo kako bi se popravilo stanje stvari”, kaže Marko Dalić sa Velikog pijeska.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
Moje imeMaxim.Maxim.MalaAnjaMaxim.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moje ime
Gost
Moje ime

Kada biste zaposlili više kom policajaca možda bi rijesili problem?

Maxim.
Gost
Maxim.

Ovo vam je mjerilo pameti ovoga naroda. Niko ne komentariše ovakve pojave u društvu! Objavite text o nacionalnosti,vjeri itd evo po portalu 1000 komentara. Ovo što bi trebalo da interesuje gradjane očigledno ih nije briga,sa toliko gradjanske svijesti nijedan narod ne raspolaže!

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Kako nisu ? A “privatne” javne plaže ?

Maxim.
Gost
Maxim.

Ovaj naslov Vam je najbolji da sada. Upravo o ovome trebate pisati svakodnevno. Ako hocete da idemo u društvu sa razvijenim svijetom. Javne površine niko ne štiti od neodgovornih i BAHATIH pojedinaca!

Maxim.
Gost
Maxim.

Najveci problem ovog društva su JAVNE POVRŠINE. To je jedan užas iz kojeg cemo se teško izvući, jer nema služba kvalitetne ljude koji bi to rješavali. Sve javne površine su od neodgovornih gradjana zarobljene. Počev od javnih površina po gradovima koje su zauzeli pojedinci kao svoja parking mjesta, pa PONTE koje su zauzeli kao njihova privatna kupališta,do eto i privatnih… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Evo sad dok ovo citam dobar dio Podgorice jer pod otrovnim dimom od zapaljenih guma sa Konika. Mi nismo ekoloska vec kanta drzava, blago nama sa DPSOM.

Maxim.
Gost
Maxim.

Nije problem samo Dps ,problem je što možeš promijeniti vlast ali narod ne možeš..svako ko misli za sebe i svoju porodicu,svako ko je svojim radom došao do uspjeha zato i bježi odavde. Nema slobode kretanja,nema normalnog ponašanja službenika,jednostavno naopak narod!

crnogorac
Gost
crnogorac

Ni država nije poligon za iživljavanje…

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Neka Srbendo, sto se lazno predstavljas?

Send this to a friend