Društvo

Jokić: Zastave uklonjene zbog problema s jarbolom

Danilo Jokić

Crnogorske zastave na dva objekta Doma zdravlja Podgorica privremeno su uklonjene zbog tehničkog problema sa držalima koje su uništile vremenske prilike, tvrdi v.d. direktora Doma zdravlja Danilo Jokić.

Danilo Jokić

On je to kazao dan nakon što su građani juče primijetili da zastava nema.

Zastava nema ni danas.

Danas ispred doma zdravlja, FOTO: CDM

 

>Zašto su uklonjene crnogorske zastave ispred domova zdravlja u Podgorici>>>

Danas ispred doma zdravlja, FOTO: CDM

Jokić je reagovao nakon što je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na svom Fejsbuk profilu napisao da su, otkako je izabran novi v.d. direktora Doma zdravlja, s jarbola uklonjene zastave Crne Gore i Glavnog grada ispred objekta na Zlatici i u Bloku pet.

“Manir politizacije svakog segmenta društva i pokušaj uvlačenja zdravstvenog sistema, konkretno Doma zdravlja Podgorica, u politički brlog odlika je nesnalaženja u osmišljavanju i realizaciji konkretnih projekata za korist građana. Tako jučerašnji napad gradonačelnika Vukovića, samo je još jedan jeftini politikanski egzibicionizam, koji, da nije sinhronizovan sa napadima koji traju od mog postavljenja i opstrukcijom koju pokušava da napravi na svakom koraku ostatak bivšeg rukovodstva, ne bi bio vrijedan odgovora. Međutim, zbog zaštite digniteta ustanove na člijem sam čelu, dužan sam da odgovorim”, navodi Jokić.

Tvrdi da su zastave na dva objekta DZ Podgorica privremeno uklonjene zbog tehničkog problema sa držalima koje su uništile vremenske prilike, pa smatra da je neprimjerno da državni simboli budu istaknuti na nepriličnim mjestima.

“Mi, naravno, radimo na sanaciji ove tehničke stvari, jer – poštujemo državne simbole i ne želimo da se oni nalaze na neadekvatnim pozicijama kako bi se ispunila obična forma. I biće vraćeni na mjesta koja su predviđena čim se završi sanacija tog dijela konstrukcije”, navodi Jokić.

On je onda Vukovića upitao nekoliko pitanja.

“Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom brojne ljekare koji su napustili ovaj prostor zbog statusa nedostojnog profesije zdravstvenog radnika? Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom parazdravstvenu komisiju koju ste napravili u cilju dezinformisanja javnosti? Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom promašene investicije, namještene tendere i javne nabavke koje su štetne po Dom zdravlja Podgorica? Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom novoizgrađene objekte sa kojih lete aluminijumski krovovi, pa su naši zaposleni prinuđeni da kantama i lavorima sprječavaju poplave? Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom službe Glavnog grada koje, umjesto da sarađuju sa nosiocem zdravstvene zaštite Podgorice, premjeravaju centimetre gradske infrastrukture oko naših objekata ne bi li iznašli način da izbjegnu nadležnosti? Jeste li ogrnuti crnogorskom zastavom pokušali i da stupite u kontakt sa mnom, da porazgovaramo o epidemiološkoj situaciji, o načinima saradnje kojima bismo pomogli svima u Glavnom gradu?”, pita Jokić.

Tvrdi da su zaostavština bivšeg rukovodstva DZ i Vukovića redovi ispred domova zdravlja.

“Zaostavština su šminkanje infrastrukture oko domova zdravlja, bez idejnog projekta kako obezbijediti ljudima lakši prilaz. Mi nećemo da nam se zastave vuku po ulicama, kao što pod Vašom palicom svjedočimo da se svake godine dešava. Jer poštujemo državne simbole i poštujemo građane Crne Gore. Dom zdravlja Podgorica će vratiti zdravstvenim radnicima dignitet koji zaslužuju. A to se ne radi zastavama, ogrtanjem truleži državnim simbolima. To ostavljamo Vama, a mi ćemo da radimo za dobrobit svih građana Podgorice”, poručuje Jokić.

14

avatar
1000
14
0
0
 
14
Vaše imeMajakPrčGroznoKepec Pravde
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaše ime
Gost
Vaše ime

Obrazloženje mu je kao za malu đecu

Majak
Gost
Majak

Bravo direktore! Izuo si komitaća Vukovića iz cipela.

Prč
Gost
Prč

Kokicu aj prosetaj po domovima zdravlja pa vidji koji su redovi i koliko ljudi ceka po ulicama red da se pregleda.pa se onda ogrni zastavom kojom oces

Grozno
Gost
Grozno

Vrati ti zastave, kad su do sad mogle da stoje, mogu i sad. Koje gluposti

Kepec Pravde
Gost
Kepec Pravde

Jesi li ti postavljen tu đe jesi da bi vodio politiku, Jokiću? Nešto se ne sjećam da je tvoj prethodnik Kavarić to radio, pa ipak ga smijeniste.

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Jokicu, kako pravo govorio i mislio tako zdravo bio.

Mutna voda
Gost
Mutna voda

Brzo će biti uklonjena trajno i na njeno mjesto postavljena prava zastava Crne Gore i njeni pravi simboli!

Nepar
Gost
Nepar

cudno kako od 6 drzala samo ta 2 dje su se vijorile drzavne zastave imaju “tehnicke ” probleme.

Igor
Gost
Igor

Dke se bas svi jarboli pokvarise odjednom e moj Jokicu sve ti je tacno ka ovo.

Ceta
Gost
Ceta

Čudo po tri jarbola a ostetise se bas oni sa crnogorskom zastavom ,loša priča,nego probali da vide kakva ce bit reakcija

Mberane
Gost
Mberane

Ukloniti njega iz istih razkoga

Putnik
Gost
Putnik

Covjek objasnio. “Bravo” gradonacelnice “posteni i dobronamjerni”. Ocekujemo izvinjenje gradonacelnika.

Rale
Gost
Rale

Sanacija tehničkih problema😂kao da popravljate svemirski brod🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

darko 1988
Gost
darko 1988

vidi se ko si i sto si

Send this to a friend