Društvo

Još jedan rekonstruisani i modernizovani prostor u zgradi tehničkih fakulteta UCG

Okončana je rekonstrukcija Zajedničke svečane sale u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Radovi su obuhvatili zamjenu svih postojećih instalacija u Sali, gipsarsko-molerske radove, kao i njeno potpuno opremanje novim split sistemom, savremenom rasvjetom, namještajem i najsavremenijim multimedijalnim uređajima. Ukupna vrijednost investicija je oko 100.000 eura i sva sredstva su dobijena donacijama kompanija Ramel i Bemax.

Iz UCG navode da svečana sala predstavlja jedan od najvažnijih i najčešće korišćenih prostornih segmenata zgrade tehničkih fakulteta.

“Sjednice Vijeća tehničkih fakulteta, važni sastanci, odbrane magistarskih teza i doktorskih disertacija se vezuju za ovu salu, koju osim Elektrotehničkog fakulteta koriste: Prirodno-matematički fakultet, Mašinski fakultet, Građevinski fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet i Arhitektonski fakultet. Vrijeme je uradilo svoje, radni vijek Sale je višestruko premašen i postojala je opravdana potreba za njenim renoviranjem”, ističu u UCG.

Kako su dodali, uspješne nacionalne kompanije Ramel i Bemax, pokazale su izuzetnu društvenu odgovornost i kroz zajedničku donaciju omogućili kompletno renoviranje.

“Danas, nakon rekonstrukcije, možemo konstatovati da su savremenost i funkcionalnost Sale na najvećem nivou. Zato, Univerzitet Crne Gore duguje ogromnu zahvalnost čelnim ljudima kompanija Ramel i Bemax, Marinku Raduloviću, Miodragu Kisiću i Veselinu Kovačeviću, na ovom izuzetnom gestu prema svim tehničkim fakultetima, prema tehničkoj struci, prema svim sadašnjim i budućim studentima ovih fakulteta i Univerziteta Crne Gore”, saopšteno je iz UCG.

Prema njihovim riječima, vrijedan pomena i svakog poštovanja odnos bivših studenata Elektrotehničkog fakulteta, Srđana Ćetkovića i Marka Lakušića, zaposlenih u kompanijama Ramel i Bemax, koji su svoju pozitivnu emociju prema Fakultetu iskazali kroz veliki trud i zalaganje da značaj ove rekonstrukcije bude što bolje predstavljen, da se dobiju potrebna sredstva, da se napravi idejno rješenje rekonstruisane sale i konačno da i sami budu uključeni u nadzor izvođenja radova.

“Nažalost, Srđan Ćetković je nedavno preminuo od posljedica korona virusa. Neka mu je slava, a nama ostaje da pamtimo njegova dobra djela i nemjerljiv doprinos koji je dao u realizaciji rekonstrukcije Sale”, poručuju iz UCG

Send this to a friend