Društvo

Jukić posjetio CEKUM: U zajedničkim težnjama ulaska u evropsku porodicu, prvi zadatak je graditi dobrosusjedske odnose na poljima kulture

Foto: CEKUM
Foto: CEKUM

Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina CEKUM Gzim Hajdinaga primio je danas u radnu posjetu ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića.
Ambasador Jukić je čestitao postavljenje na mjesto direktora  Hajdinagi, sa željama da kao i u prethodnim instutucijama na čijem je čelu bio, ostvaruje uspjehe i doprinosi sistemskim unapređenjima u oblasti kulture manjina.

“U cilju promocije zajedničkih vrijednosti u različitim oblastima kulture, amabasador Jukić i direktor Hajdinaga, razmjenili su iskustva saradnje u prethodnom periodu, sa težnjom da se ista dodatno unaprijede u budućim vremenima. Podneblje na kojem se prostiru Crna Gora i Bosna i Hercegovima su teritorije koje objedinjuje zajednička istorija, kulturni obrasci i folkloristika. U takvom ambijentu, a u zajedničkim težnjama ulaska u evropsku porodicu, prvi zadatak je graditi dobrosusjedske odnose na poljima kulture”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kao instutucija jedinstvenog statusa u zemlji, pa i u regionu, koja se bavi kulturom manjina, pozvani smo da to pokažemo i van granica Crne Gore.

“Imajući u vidu takav institucionalni okvir, ambasador Jukić je izrazio zadovoljstvo mogućnošću da Bosna i Hercegovina ugosti direktora Hajdinagu sa saradnicima, i da se ta posjeta organizuje na visokom nivou sa predstavnicima resornih ministarstava i udruženja građana porijeklom iz Crne Gore. Dijeleći zajednička opredjeljenja ka unapređenju kulture manjina, kao i upoznavanju i prezentaciji iste širom regiona, direktor i ambasador su dogovorili konkretne korake u tom pravcu: susret sa bosansko-hercegovačkim zvaničnicima početkom jula tekuće godine, kao i organizaciju niza zajedničkih događaja u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend