Društvo

Kamenovan voz u Nikšiću

ilustracija

U nikšićkom naselju Kličevo juče oko 20 sati kamenovan je elektromotorni voz koji saobraća na relaciji Nikšić – Podgorica, a na njemu je polomljen jedan od prozora, saopšteno je iz Željezničkog prevoza.

Voz je nakon kamenovanja i utvrđivanja da može bezbjedno nastaviti saobraćaj, nastavio svoj put ka Podgorici.

Pri dolasku u Podgoricu, pripadnici MUP-a su izvršili uviđaj o ovom vanrednom događaju.

Kako dodaju iz ŽPCG, još jedno kamenovanje voza dogodilo se 3. februara kada je kamenovan međunarodni voz koji saobraća od Bara do Beograda.

Voz je tada kamenovan oko 20 sati na Zlatici, pri izlasku iz Podgorcie, i polomljeno je nekoliko stakala na prvom vagonu spavaćih kola i spoljno staklo na ulaznim vratima tog vagona, kao i na kolima koja su u vlasništvu preduzeća “Srbija voz”.

Takođe, kamenovanje je izazvalo i naprsnuće stakla na upravljačnici lokomotive.

“Ovi nedavni događaji, koji se često dešavaju na našim prugama, izazvali su ne samo prekid saobraćaja, kašnjenje vozova i poremećaj reda vožnje, već i ugrozili bezbjednost saobraćaja i naših putnika. Navedeni slučajevi vandalizma su za svaku osudu, te apelujemo na naše sugrađane da se odgovornije i savjesnije ponašamo prema javnoj imovini, čije je očuvanje ne samo u državnom i opštem interesu, već i u ličnom interesu svakog od nas”, navode iz ŽPCG.

Takođe, nadaju se da će i nadležni organi imati više uspjeha u otkrivanju počinioca ovih krivičnih djela i na taj način pomoći Željezničkom prevozu Crne Gore da što uspješnije suzbije ovaj problem.

18 Komentara na "Kamenovan voz u Nikšiću"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend