Društvo

Katić donirao mjesečnu zaradu Crvenom krstu u Herceg Novom

Izazovi borbe sa pandemijom koronavirusa teški su i nesvakidašnji, kako za pojedinca, tako i za građanstvo kao kolektiv, a na prvoj liniji fronta, uz medicinsko osoblje su humanitarni radnici – volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta Herceg Novi. U znak zahvalnosti, predsjednik te opštine Stevan Katić donirao je svoju mjesečnu zaradu Crvenom krstu, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Katić je volonterima poručio da je odricanje za potrebe socijalno ugroženih, starih i nemoćnih, u vremenu pandemije čin humanosti na kojem svi treba da budemo zahvalni.

Iz njegovog kabineta ističu da su u posjeti volonterima danas bile i potrpedsjednica Danijela Đurović i savjetnica predsjednika Tamara Vujović, koje su ukazale na veliki značaj volonterskog tima i opštinske organizacije Crvenog krsta kao centra za humanitarni rad.

“Dobra komunikacija, predan rad i entuzijazam, kvalitetne su pretpostavke uspješne saradnje lokalne samouprave i organizacije koja brine o egzistencijalno ugoženom dijelu stanovništva”, poručeno je tokom razgovora sa volonterima i predstavnicama Crvenog krsta Herceg Novi, Mirom Krsmanović i Milicom Kovačević.

Katić je rekao da je zadovoljan organizacijom rada i efikasnošću Crvenog krsta u tom gradu.

“Otkad je počela pandemija, svi su bili na visini zadatka. Oni su pomagali starima i bolesnima, socijalno ugroženima, podijeljeno je više stotina paketa pomoći, hrane, ljekova i namirnica, a veliku i nesebičnu pomoć pružili su i tokom trajanja karantina u Igalu. Uradili su značajne stvari za koje smo im svi dužni reći veliko hvala”, poručio je Katić.

Kako je kazao, donacija mjesečne zarade predstavlja skroman doprinos aktivnostima organizacije Crvenog krsta Herceg Novi. Dodao je da je siguran da će biti upotrebljena na pravi način.

Prema riječima programske koorinatorke Crvenog krsta Crne Gore Milene Šćekić, opštinske organizacije širom zemlje u ovom trenutku imaju blisku saradnju i visok stepen razumijevanja i podrške lokalnih vlasti.

“Sa Opštinom Herceg Novi je taj odnos na zaista zavidnom nivou, koja je svoje resurse stavila na raspolaganje Crvenom krstu”, dodala je Šćekić.

Krsmanović je, pak, istakla da se skoro dva mjeseca vode intenzivne aktivnosti sa volonterima i Opštinom Herceg Novi, koja je početkom pandemije pomogla donacijom sredstava za nabavku osnovnih životnih namirnica. Naglasila je i da su do sada uručili pomoć za više od 650 porodica, a donacije su stigle i od Turističke organizacije Herceg Novi, turističkih agencija i preduzetnika.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
KomentariArgonSss
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komentari
Gost
Komentari

Taman da posade luk

Argon
Gost
Argon

E ne vjerujem Bogami da se crvrena kravata odvojila od plate! Oni su poznati kao “partija koja je luda za parama” a da ne rade ništa!

Sss
Gost
Sss

Koji su to foleri hahaha

Send this to a friend