Društvo

Komunalna policija zavodi red, izdata 2204 prekršajna naloga

Miloš Novović (Foto: Dan)

Komunalna policija Glavnog grada je tokom jula izdala 2.204 prekršajna naloga u novčanom iznosu od 73.220 eura. Tokom ovog mjeseca komunalni policajci izdali su 2.204 prekršajna naloga iz raznih oblasti obezbjeđivanja komunalnog reda, prevashodno u dijelu zaštite od buke u životnoj sredini, radnog vremena, sprječavanja vanpijačne prodaje, kontrole parkiranja na zelenim i drugim javnim površinama, kontrole auto-taksi prevoza…, piše Dan.

“Želimo posebno da istaknemo da Komunalna policija Glavnog grada u kontinuitetu, postiže zapažene rezultate u uvođenju komunalnog reda u Glavnom gradu i Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, kroz transparentno, efikasno, zakonito radno angažovanje, na unaprijeđivanju podizanje komunalne discipline koja je u odnosu na prethodni period na znatno većem nivou. U julu od strane ove posebne službe izdata su 2.204 prekšajna naloga u novčanom iznosu od 73.220 eura”, kazao je Miloš Novović, načelnik Komunalne policije.

Novović je istakao da je objektivno nemoguće istaći jednu oblast komunalnog reda u kojoj komunalni policajci sprovode veći, odnosno manji broj komunalnih nadzora.

“To posebno iz razloga što je komunalni red promjenjiva kategorija i kao takav ima svoje posebnosti u različitim djelovima grada tako da određene njegove karakteristike ne važe za sve djelove grada. Recimo u centru grada komunalni policajci najčešće preduzimaju radnje na obezbjeđivanju komunalog reda u oblastima zaštite od buke u životnoj sredini i poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, u prigradskim djelovima je karakteristično kršenje komunalnog reda iz oblasti održavanja čistoće, nelegane eksploatacije materijala iz riječnih korita i nelegalne sječe drveća. Kršenje komunalnog reda iz oblasti nepropisnog parkiranja, vanpijačne prodaje jednako je prisutno u svim djelovima grada”, kaže Novović.

23

avatar
1000
18
5
0
 
18
sprdnja@hotmailPrckoborisCrnogorac100%VOJO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sprdnja@hotmail
Gost

Zećo rukovodi u Titogradu

Prcko
Gost
Prcko

A ono što se kola parkiraju po bulevarima nikome ništa. Pogledajte samo bulevar Džordža Vašingtona, da ne gledamo ništa drugo, i sve nak je jasno kako komunalna policija radi svoj posao.

boris
Gost
boris

sto veli ovaj nosonja

VOJO
Gost
VOJO

ZAŠTO NE NAPIŠETE U koje vrijeme i kada možemo slušati muziku (malo glasniju) Kada se možemo veseliti… Kod vas se sve svodi na prijaVE GRAĐANA … treba da propisno istaknete PRAVILA PONAŠANJA DA BI GRAĐANI A POSEBNO MLADI ZNALI KAKO DA SE SE PONAŠAJU….

Maxim
Gost
Maxim

Čitam na Fos kako je neki vlasnik restorana na jugu Albanije napao goste iz Španije, oglasio se čak i predsjednik Rama povodom toga.Kaže povrijedio je sveto pravilo gostoljubivosti svih Albanaca. Ja tvrdim da svakog dana ovi bahati ludaci po donjem putu u Dobroti , potjeraju sa ponti na desetine turista i mještana. Pitam Vas ,imamo li mi nekih pravila i… Više »

Dux
Gost
Dux

U kotor taxisti kod luke zavode red xaxaxaxaxaxa,odredjuju pravila,e kuku

Maxim
Gost
Maxim

Objavite komentare,ne vrijedjaju nikoga, ovo su upozorenja gradjana koji su borci za slobodu Crne Gore,koji traže postovanje zakona i ništa više od toga. Uvjek uz Crnu Goru a protiv okupatora!

Maxim
Gost
Maxim

Ako neki zakon treba da se poštuje onda je to SLOBODA KRETANJA,koja je apsolutno uskracena na ovim površinama! Jedino kako se tu kao pojedinci možete izboriti za slobodu je da nekome polomite noge i ruke! Nikako drugačije ,jer KOMUNALNA svoj posao ne radi

Maxim
Gost
Maxim

Kada su to dozvolili,evo ovim putem bih zamolio Morsko dobro ,da svim gradjanima koji su zaineresovani, izadju u susret i dozvole da napravimo po 1 pontu koju bismo sami finansirali! Pošto se ovi okupatori pozivaju da su navodno renovirali ponte,pa su oni ti koji ce odrediti ko može staviti peškir i okupati se..takodje bih zamolio KOMUNALNU policiju da počne primnjivati… Više »

malji rajov
Gost
malji rajov

radi nesto, dokon si …

Kotor66
Gost
Kotor66

Zato u opstini Kotor rasulo…i sprema se protest jednog popularnog mjesta

Maxim
Gost
Maxim

Gdje je taj protest, da prisustvujemo u što vecem broju?

Petrovac
Gost
Petrovac

Komunalna policija u Petrovcu ne radi!
Hotel”Vile Oliva” svaku noć o jadu zabavi cijelo mjesto sa nesnosnom bukom i niko ne reaguje.

Maxim
Gost
Maxim

U Pg nzm kakva je situacija ali u Kotor je haos. Ponovicu jos 100 puta ,sama činjenica da su dozvolili uzurpaciju javnih površina PONTI i ULICE da se koriste kao parking, govori da namjerno ostale gradjane i turiste dovode u situaciju da budu potjerani,poniženi i na kraju da sami moraju uzeti pravdu u svoje ruke! Od leźajki se prici moru… Više »

vojo
Gost
vojo

pred sud dvoje parkirano auta na trotoar jedno parkirano na ivalidski prelaz
mene bi bilo sramota da sam nacelnik jer ih nesmijete maci

Prešo
Gost
Prešo

Komunalnu Policiju treba ukinuti i vratiti nadležnost Upravi Policije.Do taba trpite haos i selektivnu primjenu propisa za svoje aktiviste.
Nikada veći nered u Herceg Novom ko ove godine.

Slavko
Gost
Slavko

Podgorica je u totalnom komunalnom haosu, ova prica veze sa vezom nema. PET puta su prijavljivana nepropisno parkirana vozila u kolovoznoj traci na Trgu Bozane Vucinic, u ulici Kralja Nikole, ispred Hotela Nikic se parkiraju na sred trotoara ni majke sa kolicima ne mogu da prodju, ali niko ne reaguje jer izgleda primaju mito…

🔥_EL_🔥
Gost
🔥_EL_🔥

Jes a kaznjavaju ove sto su prinudjeni da ga dignu na trotoar ispred svoje zgrade jer silom prilika nemaju dovoljno parking mjesta i to na siroki trotoar dje mogu i kolica proc i tu pisu, a ne bi ga platio da ce krepat

Crnogorac100%
Gost
Crnogorac100%

Naostri kljuc pa se nece parkirat vise 😂

Send this to a friend