Društvo

Koncert povodom Dana državnosti: Duo gitara Bulatović- Nikčević nastupili na Barutani

Povodom 13. jula, Dana državnosti, na spomeničkom kompleksu na Barutani, duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević nastupili su večeras uz pratnju kamernog orkestra i perkusija.

“Koncertu koji održan je uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, prisustvovao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima.

Iako u izmijenjenim okolnostima i ove godine Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada priredio je muzički program koji je bio emitovan preko društvenih mreža.

Na koncertu su izvedene kompozicije Bulatovića i Nikčevića napisane za dvije gitare i orkestar, inspirisane tradicionalnom muzikom i folklorom Crne Gore”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni su podsjetili da je spomen – kompleks na Barutani restauriran u susret Danu državnosti u saradnji Ministarstva kulture i Centralne banke Crne Gore i uz doprinos službi Glavnog grada.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
ZOKA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ZOKA
Gost
ZOKA

prelijepo…svaka cast ministarstvu kulture za obnovu spomenika…prelijepi spomenici kao spomen na zrtvu za slobodu i junastvo naseg naroda a i prelijep prostor gdje se mogu odrzavati razne svecanosti…posebno 13 jul..

Send this to a friend