Društvo

Konferencija za nastavnike srednjih škola 23. i 24. novembra na UDG-u

Nevladina organizacija Studentski Biznis Centar Univerziteta Donja Gorica će 23. i 24. novembra organizovati Konferenciju za nastavnike srednjih škola iz Crne Gore i regiona.

Kako je saopšteno iz UDG-a, prvi događaj tog tipa, realizovan od 17. do 19. januara 2019. godine na tom Univerzitetu, okupio je 46 nastavnika srednjih škola iz Crne Gore, a rezultati konferencije su bili i više nego uspješni.

“Regionalna konferencija će okupiti preko 100 nastavnika i direktora srednjih škola iz 55 obrazovnih institucija, 31 grada i četiri zemlje: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore”, navode u toj ustanovi.

Domaćin konferencije će, ističu, ponovo biti Univerzitet Donja Gorica, a realizaciju projekta su podržali predstavnici Ministarstva prosvjete, Ministarstva nauke, Centra za stručno obrazovanje, kompanije Crnogorski Telekom i organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

“Cilj regionalne Konferencije jeste da svi zajedno, iz perspektive predstavnika nadležnih institucija, akademske zajednice, kompanija, nacionalnih i međunarodnih organizacija, kao i samih nastavnika iz Crne Gore i regiona, kroz konstruktivan dijalog pronađemo moguće modele za poboljšanje situacije u obrazovnom sistemu, sa akcentom na preduzetništvo, inovacije, naučno-istraživački rad i primjenu digitalnih tehnologija u edukaciji mladih”, poručuju iz UDG-a.

Najavljuju da će se struktura konferencije zasnivati na kombinaciji interaktivnih panela, stručnih i motivacionih predavanja, kao i teambuilding aktivnosti u okviru kojih će učesnici projekta imati priliku da timski rade na rješavanju aktuelnih izazova u oblasti primjene obrazovanja, nauke, preduzetništva, istraživačkog rada i digitalnih tehnologija u edukaciji mladih.

Rezultate aktivnosti nastavnici će prezentovati pred svojim kolegama, profesorima sa Univerziteta, kao i pred predstavnicima partnerskih institucija, kompanija i organizacija koje su podržale projekat.

“Ova konferencija će biti značajna za umrežavanje kolega, koji u svojim školama, a potom i zajednicama promovišu ideje i rezultate Konferencije. Nastavnicima će se obratiti i emitentni profesori koji rade sa mladim ljudima tokom studiranja i koji će takođe učestvovati u radu na teambuilding aktivnostima. Takođe, nastavnici će imati priliku da razgovaraju sa studentima UDG-a koji će zauzeti učešće na ovom događaju”, zaključuju u UDG-u.

Send this to a friend