Društvo

Kotorski vatrogasci satima gasili požar

foto: Skala radio

Kotorska Služba zaštite i spašavanja dobila je sinoć nešto poslije 21 sat i 30 minuta dojavu da je izbio požar većih razmjera u blizini sela Koložun.

Na lice mjesta je upuceno 15 vatrogasaca sa pet vozila. Komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić kazao je Skala radiju da su zatekli  požar koji je opasno prijetio da se proširi i zahvati znatno veću teritoriju.

Uz pomoć vjetra, ispričao je on, bilo je otežano gašenje požara koji je zahvatio  prvenstveno  nisko rastinje i šumu duba i jasena. Brzom intervencijom uspjeli smo da uspostavim kontrolu nad požarom i da razvučemo crijevne pruge u više pravaca kako bi spriječili vatru da se još više proširi.

Mandić kaže da su, zbog potrebe da što prije požar stave pod kontrolu, jer je teren bio izuzetno nepristupačan a noć hladna, i opasnosti da vatra napreduje i krene ka selima, u pomoć pozvali dobrovoljce Dobrovoljnog društva „Bogoljub Brezić“ iz Perasta.

“Tek oko dva sata uspjeli smo u potpunosti da kontrolisemo vatru da bi je konačno u tri sata ugasili i vratili se u jedinicu. Sa nama su na lice mjesta bili i  pripadnici Odjeljenja kotorske policije. Ubijeđen sam da je i ovaj požar, kao i mnogi šumski koji se dešavaju na teritoriji naše opštine, podmetnut i da to radi neko ko želi da napravi štetu i izazove opasnost na ovom prostoru. Služba kotorske zaštite i spašavanja je spremna i dobro obučena i opremljena da se uspješnosuprostavi svakom, pa i ovakvom, izazovu“, kategoričan je Mandić.

Send this to a friend