Društvo

Krivokapić: Pandemija COVID-a 19 surovo podsjetila na vrijednost zdravlja

Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je povodom Svjetskog dana zdravlja da je očuvanje zdravlja građana jedan od glavnih prioriteta Vlade, Ministarstva zdravlja i čitavog sistema zdravstvene zaštite, koji u borbi s pandemijom COVID-19 pokazuju visoku odgovornost prema svojim građanima.

“Pandemija COVID-19, surovo je podsjetila cijeli svijet na vrijednost zdravlja i na mjesto koje u sistemu, po prirodi stvari, zaslužuju da zauzimaju nauka, medicina i solidarnost. Nadamo se da će naša država i čitavo čovječanstvo iz ove situacije izaći otpornije i bogatije za jedno novo iskustvo i jednu mudru i trajnu pouku našim potomcima”, kazao je premijer.

Svjetski dan zdravlja prilika je, dodaje, da Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji zahvali za sve napore koje ulaže na globalnom planu, kako bi pravo na zdravlje kao jedno od osnovnih ljudskih prava bilo dostupno svima.

“Ovogodišnja globalna tema SZO “Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta”, ukazuje da neravnopravnost jeste prisutna i da toga nije pošteđena nijedna sredina. Zato u svim planovima i aktivnostima koje preduzimamo, uvijek ističemo opredijeljenost Vlade da stvori društvo jednakih šansi“, poručio je Krivokapić.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Ma, daj!BBBBPosmatračDosta vise
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ma, daj!
Gost
Ma, daj!

Bolje da makar ćuti, obzirom šta radi, a šta priča.

BBBB
Gost
BBBB

Vidi se vasa briga za gradjanima,odlicno se vidi.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Selo gori, a deda se češlja.

Dosta vise
Gost
Dosta vise

Kad ce ostavka?

Send this to a friend