Društvo

Krivokapić sa predsjednicima opština: Spriječimo da loša situacija postane još lošija

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić održao je danas sastanak u online formatu sa gradonačelnicima i predsjednicima opština, koje je zamolio da u svojim lokalnim sredinama učine sve što je u njihovoj nadležnosti po pitanju kontrole sprovođenja mjera zaštite od virusa COVID-19.

<<<Vuković: Krivokapićev politički marketing najgore vrste<<<

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Krivokapić je naglasio da sam način na koji je sastanak organizovan, govori dovoljno o tome koliko je situacija ozbiljna.

”Da spriječimo da loša situacija u Crnoj Gori ne postane još lošija”, kazao je Krivokapić.

Premijer naglašava da desetodnevna akcija prevencije, zaštite i striktnog sprovođenja propisanih mjera, koja se očekuje od predstavnika vlasti i njihovih službi na lokalnom nivou, može biti odlučujuća, kako Vlada ne bi došla u situaciju da naloži totalno zatvaranje države.

“Trend rasta broja oboljelih i preminulih mora da se zaustavi”

“Procjenili smo da je neophodno da Crnoj Gori damo šansu da se mjere sprovode kako treba, da apelujemo na stanovništvo, pa ćemo vidjeti kako će se situacija u narednih deset dana razvijati. Trend rasta broja oboljelih i preminulih mora da se zaustavi i da krene silaznom putanjom, kako zbog samog biološkog opstanka građana Crne Gore, tako i radi privrednog oporavka koji je prijeko potreban”, naveo je predsjednik Vlade.

Premijer je podsjetio na gubitke koje je crnogorska ekonomija pretrpjela zbog prošlogodišnjih restriktivnih mjera koje su paralisale prethodnu turističku sezonu i osiromašile državni budžet za oko 600.000.000 eura.

Krivokapić je kazao da vidi “svijetlo na kraju tunela” u brzoj masovnoj vakcinaciji stanovništva, koja je već otpočela.

“Današnja isporuka donacije NR Kine od 30.000 “Sinofarm” vakcina i kontigenti koji se očekuju, dobar su preduslov za izlazak iz nastale krizne situacije”, rekao je Krivokapić.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
ŽonjoLjubim rukeVjernik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Žonjo
Gost
Žonjo

1 milijarda zaduženja, uništen Montenegro Airlines, broj zaraženih isti kao u Kini, mandatar/premijer i apostolka zdravlja u najkritičnijim vremenima nije nosio ni masku niti držao distancu. O litijama, lizanju kašika, sahrani i slično da ne govorimo. Kakav su primjer narodu dali ovi što bi trebalo da budu lideri. Potpuni fijasko ove vlade koja još ni budžet nije definisala, a to… Više »

Ljubim ruke
Gost
Ljubim ruke

750 miliona a prosimo vakcine. Baš dostojanstveno.

Vjernik
Gost
Vjernik

Popove treba na ulice izbačiti da savjetuju svoje litijaše na distancu, na maske. Popove na ulice to nam je spas. Popovi sad jedu neku janjetinu a narod umire. Gdje je Gojko i Dzomić?

Send this to a friend