Društvo

Krvavi špricevi u dvorištu škole

U dvorištu OŠ “Pavle Rovinski”, sa zadnje strane objekta, mogu se vidjeti upotrebljivani špricevi sa iglama, a ima i tragova krvi. Slika je jeziva, naročito sada u vrijeme kada iz dana u dan epidemiološka situacija biva sve teža. Direktorica OŠ “Pavle Rovinski” Dijana Laković kaže da su sa ovakvom situacijom nekoliko puta do sada upoznavali policiju, ali da jednostavno ne postoji mehanizam da se takvom ponašanju stane na kraj.

“Dok se redovno odvijala nastava zaposleni u školi svakodnevno su obilazili dvorište, a sada to radi domar. Nekoliko puta smo do sada ovakve slučajeve prijavljivali policiji i sa njima smo, što se tiče ovog problema,u konstantnoj komunikaciji. Međutim, to je zaista veliki problem. I u policiji su nam rekli da je jako teško da se izbore sa tim i da jednostavno nemaju mehanizme. Dio iza škole je dobro osvijetljen, čak mnogo bolje nego prednji, ali ni to osobama koje tu dolaze nije problem. Danas je domar obišao dvorište i uklonio špriceve koje je našao”, rekla je Laković.

Ona ističe da imaju i taj problem što se u dvorištu skupljaju i djeca, pa ih često opominju.

“Prije neki dan sam obilazila dvorište škole i baš na tom ulazu zatekla grupu djece koja se ne pridržavaju naredbi da budu kućama. Skrenula sam im pažnju na to da moraju ostati kući i da ne izlaze, ali izgleda da su se neki drugi u večernjim satima tu skupljali”, kaže Laković

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Steamroller
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Steamroller
Gost
Steamroller

Vakcinišu se ljudi, što vam je…

Send this to a friend