Društvo

Let’s do it Montenegro: I vojnici čistili Pljevlja i Bar

Crnogorski vojnici danas su čistili otpad u Pljevljima i Baru, u okviru obilježavanja 14. septembra-Svjetskog dana uklanjanja otpada.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, šesnaest pripadnika Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, na čelu sa poručnikom Tomom Gutićem, zaputilo se iz „Milet Bašte“ u Pljevljima na čišćenje lokaliteta Brana Otilovići.

Obišao ih je i predsjednik opštine, Mirko Đačić, koji se vojnicima, kao i građanima Pljevalja, zahvalio na učešću u akciji i druženju.

Današnjoj četvoročasovnoj ekološkoj aktivnosti, pridružili su se i pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore, i to sadnjom masline u parku „Maslina i rogača“ na Topolici , u saradnji sa članovima Izviđačkog odreda „24. novembar“ i barskim osnovcima i srednjoškolcima.

Svjetski dan čišćenja otpada obilježava se 14. septembra, kada se građani iz više od 150 zemalja bore sa problemom otpada i zagađenosti okoline, čisteći gradove, njihove parkove, šume, riječne obale… Crna Gora već tri godine zaredom učestvuje u akciji čišćenja „Let’s do it Montenegro – Nastavljamo drugačije“.

Akciju u našoj zemlji organizuje Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid.

Iz Ministarstva su poručili da će Vojska Crne Gore nastaviti da daje primjer kroz doprinos u očuvanju životne sredine i promovisanju zdravih životnih navika, u cilju podizanja svijesti o važnosti ekološke kulture.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend