Društvo

LIVE: COVID 19 u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljele su 233 osobe. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi više od 6300 osoba. Najviše zaraženih je u Podgorici. Prvi izliječeni pacijent od koronavirusa je Baranin Mihailo Vukić.

Interaktivni grafikon broja novooboljelih i ukupnog broja oboljelih po danima

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

22.27

Fondacija “Hemiias” iz Njemačke, čiji je osnivač Hajriz Brčvak, obezbijedila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 1320 porodica u Crnoj Gori.

<<<Brčvak nastavlja humanu misiju: Obezbijedio 1320 paketa pomoći crnogorskim porodicama>>>

21.22

Klinički centar Crne Gore (KKCG) zahvalio je Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na donaciji tri monitora, koji će ljekarima te zdravstvene ustanove omogućiti da prate vitalne znake pacijenata priključenih na respiratore.

<<<KCCG zahvalio ambasadi SAD-a: Na muci se poznaju junaci>>>

20.40

Građani u najvećoj mjeri poštuju naredbe o sprječavanju širenja koronavirusa, ali ima i onih koji su neodgovorni prema sebi ali i prema drugima, saopštio je večeras pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević.

<<<Policija procesuirala 436 osoba, ne poštuju naredbe o COVID 19>>>

19.55

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) danas je na sjednici ocijenilo da su sve državne službe pravovremeno i kvalitetno preduzimale sve planirane aktivnosti na zaštiti zdravlja i života građana od epidemije novog korona virusa, te da se dosadašnje mjere u veoma visokoj mjeri poštuju. Osim toga, usvojili su i Izvještaj o donacijama uplaćenim do danas u 9 sati.

<<<Pogledajte šta je do sada nabavljeno od doniranog novca>>>

19.00

Crnogorski iseljenici iz Ciriha, Aco i Sanela Rastoder, priključili su se borbi protiv koronavirusa u Crnoj Gori donacijom od 12.000 eura. Oni su 10.000 eura uplatili Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, dok su 2.000 eura uplatili na račun trezora Opštine Tuzi.

<<<Porodica Rastoder iz Ciriha donirala 12.000 eura>>>

18.10

Šef Kiznog medicinskog štaba Ranko Lazović danas je na konferenciji za medije poručio da je socijalna distanca od  jednog i po metra najbolja zaštita od koronavirusa.  Poručio je i da građani treba da koriste maske.

<<<Lazović: Nosite maske, perite ruke, držite distancu<<<

17.48

Od jutrošnjeg presjeka pa do 17:45 časova analizirano je 109 uzoraka od kojih je 10 bilo pozitivno na novi koronavirus. Novooboljeli su iz Nikšića i to osam i Podgorice dvoje, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<U Crnoj Gori još deset pozitivnih na koronavirus, novooboljeli u Nikšiću i Podgorici<<<

17.46

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić posjetio je danas Dom starih u Bijelom Polju i u razgovoru sa direktorom Dejanom Pavićevićem se upoznao sa načinom funkcionisanja ove ustanove.

<<<Purišić u posjeti Domu starih u Bijelom Polju: Mjere dale rezultat<<<

17.00

Šef Kriznog medicnskog štaba Ranko Lazović danas je na konferenciji za medije Nacionalnog koordinacionog tijela kazao da se jutros u bolnici Kodra porodila žena pozitivna na koronavirus.

<<<Porodilja pozitivna na koronavirus danas rodila sina, beba zdrava<<<

16.48

Crnogorska komercijalna banka (CKB) i Podgorička banka, članice OTP Grupe, donirale su Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti (NKT) 100.000 eura, nakon što su, tokom marta, uputile Kliničkom centru Crne Gore donaciju u iznosu 20.000 eura.

<<<CKB i Podgorička banka donirale još 100.000 eura<<<

16.39

Predstavnici Centralne banke Crne Gore, zakonodavne, izvršne vlasti, asocijacije privrednika i Udruženja banaka, jedinstveni su u stavu da je bankarski sistem do sada snažno odgovorio najvećim izazovima uzrokovanim uticajem pandemije COVID – 19 na crnogorsku ekonomiju. To je zaključeno na današnjem sastaku na temu uloge bankarskog sistema u uslovima negativnog uticaja novog koronavirusa na ekonomiju Crne Gore.

<<<Bankarski sistem snažno odgovorio izazovima pandemije COVID-19<<<

15.37

Budvanska policija uhapsila je N.M. (37), M.Lj. (51), G.S. (51), D.B. (39), N.S. (42) i N.A. (32), nakon što ih je 3.aprila zatekla u restoranskom dijelu hotela “Pozzo” u ulici Kanjoša Macedonovića, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<Policija u budvanskom hotelu zatekla šest osoba, kažnjeni sa ukupno 24.000 eura<<<

14.52

Zaposleni u komaniji Mobile Land CG poklonili su policiji 4.500 zaštitnih maski za lice.

<<<Kompanija Mobile Land poklonila policiji 4.500 maski<<<

14.44

Na sjednici Odbora direktora „Luka Kotor“ A.D. Kotor  odlučeno je da Luka donira 25. 000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

<<<Luka Kotor donirala 25.000 eura<<<

14.25

Suočavajući se sa izazovom kakav sa sobom nosi COVID-19, Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) je, uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavila poziv za inovatore i preduzetnike pod nazivom „Healing Solutions for Tourism Challenge“, kojim ih poziva da predlože nova rješenja za oporavak sektora turizma od COVID-19.

<<<Objaviljen javni poziv za inovatore i preduzetnike u borbi protiv COVID-19<<<

14.03

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, za CdM između ostalog govori o kratkoročnim mjerama koje su neophodne kako bi u Crnoj Gori sačuvali radna mjesta u mikro, malom i srednjem biznisu, sa akcentom na one preduzetnike i privredna društva koji su zbog mjera i zabrana koje su uvedene prestali sa radom, kao i na one koji obavljaju svoju djelatnost u mnogo manjem obimu nego do sada.

<<<Mugoša: Ovo je vrijeme za istinsko zajedništvo, dobrim mjerama pomoći građanima i privredi<<<

13.47

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i Mtel-om, otvorilo SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani mogu da se pridruže zajedničkoj borbi protiv virusa korona.

<<<NKT: Od danas donacije SMS-om na broj 15888<<<

13.13

Novonastala epidemiološka situacija i samoizolacija svima nam može stvoriti osjećaj nelagode i stresa. Pročitajte savjete i preporuke psihologa o tome kako lakše prebroditi krizu, kako vladati emocijama i mislima, te kako se opustiti i u najtežim trenucima.

<<<Kako smanjiti stres u doba epidemije virusa korona<<<

12:09

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 31. marta objavila je privremeno uputstvo za sektor smještajnih kapaciteta, sa akcentom na kolektivne smještajne kapacitete, saopštilo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

<<<SZO objavila privremeno uputstvo za sektor smještajnih kapaciteta<<<

11.40

Policija je od početka primjene mjera zabrane izlaska iz objekta stanovanja ponedjeljkom do petka u vremenu od 19 do 5 časova i subotom i nedjeljom od 13 do 5 časova narednog dana, krivično procesuirala 190 osoba.

<<<Zabranu izlaska do sada prekršilo 190 osoba, sjever najdisciplinovaniji<<<

11.00

Sportsko-rekreativni centar Bar stavio je na raspolaganje svoj objekat – Sportsku dvoranu Topolica Kriznom medicinskom štabu za borbu protiv COVID19 koji je započeo i uređivanje sale za privremenu prenamjenu.

<<<Topolica preuređena za privremenu bolnicu<<<<

10.45

Centar za međunarodnu javnu politiku sa sjedištem u Beogradu obavještava sve građane Crne Gore koji se nalaze na teritoriji Srbije da se mogu obratiti za bilo koju vrstu pomoći ili informacije na kontakt dežurnog kol centra  (381)694003322 ili na mejl adresu [email protected]

<<<Pomoć za građane Crne Gore u Srbiji<<<

10.25

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je da ta institucija odgovorno prihvata brojne obaveze u potrebi da sačuvaju građane i savladaju i ovaj izazov sa što manje posljedica.

<<<Veljović: Podrška policijskim službenicima na požrtvovanosti u očuvanju javnog zdravlja<<<

10.15

Pozdrave i apel “Ostani doma” svim Barankama i Baranima šalje sugrađanin, humanista i filantrop, prvi čovjek KK Mornar Đorđije Đoko Pavićević.

<<<Pavićević: Svi smo jedna ekipa, protivnik je snažan i moćan, zato ostani doma<<<

09.52

Policija je podnijela krivične prijave protiv 56 osoba koje su kršile mjeru zabrane izlaska iz objekta stanovanja vikendom od 13 do 5 časova.

<<<Zabranu izlaska za vikend prekršilo 56 osoba, najdisciplinovaniji sjever<<<

09.43

Čak 37 djece nalazi se među 223 osobe oboljele od koronavirusa u Crnoj Gori.

<<<Koronavirusom zaraženo 37 djece<<<

08.47

Od jučerašnjeg presjeka pa jutros do 08:45 časova analizirano je 85 uzoraka od kojih je devet bilo pozitivno na novi koronavirus. Svi novooboljeli su iz Podgorice. To znači da su u Crnoj Gori od COVID 19 do sada oboljele 223 osobe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<U Crnoj Gori 223 osobe oboljele od koronavirusa, u Podgorici 113<<<

07.39

Oni su heroji današnjice i borbe sa COVID 19. Smjene u Kliničkom centru Crne Gore traju po 24 sata, medicinsko osoblje je pod punom opremom, posvećeni su pacijentima i njihovom ozdravljenju, a odvojeni od svojih voljenih. Crnogorski ljekari, sestre, tehničari…

<<<Crnogorski ljekari u doba korone: Na prvoj liniji fronta, bez sna, ali i bez straha<<<

07.30

U sklopu mjera podrške privredi i građanima, Građanski pokret URA uputio je svim crnogorskim lokalnim samoupravama i Zajednici opština novi predlog daljih aktivnosti, u cilju ublažavanja posljedica pandemije izazvane koronavirusom (COVID 19).

<<<URA pisala lokalnim upravama: Petnaest mjera za pomoć građanima i privredi<<<

07.24

Cetinjanin Ivo Đukanović, koji već 30 godina živi u Americi, donirao je 50 hiljada eura Bolnici “Danilo I” na Cetinju.

<<<<Cetinjanin Ivo Đukanović donirao 50.000 eura bolnici Danilo I<<<

07.10

U slučajevima elementarnih nepogoda, prirodnih katastrofa i pandemija mnogo su ranjivije zemlje u kojima je struktura BDP-a skoncetrisana na manji broj sektora. Takav je primjer i Crna Gora u kojoj je učešće usluga -turizma, građevine, trgovine i saobraćaja u BDP-u izrazito visoko. Zato je pred nama zadatak da se što je moguće više zaštitimo od negativnih uticaja i stvorimo prostor za postizanje povoljnih rezultata u sektorima koji su manje ugroženi, kazao je za Pobjedu predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović.

<<<Golubović: Moramo jačati domaću proizvodnju<<<

06.35

U spuškom zatvoru do sada nije bilo slučajeva u kojim je kod neke od uhapšenih osoba konstatovano da ima simptome virusa korona, iz kog razloga nije ni bilo potrebe za njihovim testiranjem, rečeno je za Dan iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

<<<Korone nema iza bedema spuškog zatvora<<<

06.25

Crnogorski državljani, koji su prije petnaest dana doputovali iz Istanbula, zajedno sa roditeljima zahvaljuju se ambasadoru Crne Gore u Sarajevu Obradu Mišu Stanišiću i Konzulatu Crne Gore u Istanbulu na organizaciji bezbjednog povratka u svoju zemlju, kaže za Dnevne novine jedan od roditelja Dalibor Stanković.

<<<Roditelji crnogorskih državljana: Hvala ambasadoru Stanišiću<<<

06.15

Mojkovac ovih dana liči na grad duhova. Život kao da je stao. Rijetko ko prođe centrom grada. Ljudi odu do trgovine i žure kući, pozdravljaju se preko ulice. Nema priče, nema zadržavanja. Nad gradom lebdi sjenka virusa korona. Oboljelih, srećom, nema. Svi se nadaju da će tako i ostati.

<<<Mišnić: Mojkovčani odgovorni, sjede doma, čuvaju i sebe i druge<<<

06.10

U novonastaloj situaciji koju je donijela pandemija korona virusa i sve ono što čovjek radi da bi se odbranio od nje, prvi čovjek grada na Tari Milosav Bato Bulatović, smatra da je izuzetno važno održavati dobru komunikaciju sa građanima.

<<<Bulatović: Pomoći poljoprivrednicima kako bi se sačuvao potencijal sela<<<

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
draško i smoto12345MilePapiricšofro bilde
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
draško i smoto
Gost
draško i smoto

Je li svaki komentar prvo ide u ANB na obradu, pa ako odobre?

12345
Gost
12345

Red bi bilo da objavite da je u Ulcinju juce umrla zena starica preko 80 godina od gladi. Da dobro ste culi. Od gladi. U zemlji koja je lider Zapadnog Balkana. Samo ne znam u cemu.

Mile
Gost
Mile

A nidje maske u apoteku da se kupi,a tobos sve neke donacije stizu

šofro bilde
Gost
šofro bilde

Može li Šofro da prenosi uživo rezultate i dinamiku?

Papiric
Gost
Papiric

I ispod kvote neke, da se gazimo

Send this to a friend