Društvo Taksi udruženje primjenjuje nove cijene bez saglasnosti Sekretarijata za saobraćaj

Lider taksi uveo start bez ovjerenog cjenovnika

Foto: Dan

Taksi udruženje Lider od 1. novembra uvelo je start koji se u dnevnoj tarifi naplaćuje 50 centi, a u noćnoj 60 centi, ali o tome nijesu obavijestili Sekretarijat za saobraćaj iako su bili dužni da ovom organu uprave dostave na ovjeru novi cjenovnik.

Da nijesu dostavili cjenovnik na ovjeru potvrđeno je Danu u Sekretarijatu za saobraćaj.

Pošto nijesu dostavili cjenovnike na ovjeruju, iz Sekretarijata za saobraćaja navode da je na potezu inspektor za drumski saobraćaj Komunalne inspekcije čija je obaveza inspekcijski nadzor.

Odredbama Odluke o auto-taksi prevozu definisane su minimalne i maksimalne cijene u okviru taksi tarifa. Taksi prevoznik predlaže cjenovnik koji mora biti ovjeren i to od strane taksi prevoznika i nadležnog organa za poslove saobraćaja.

Prevoznik je obavezan da na vidnom mjestu u vozilu istakne ovjereni cjenovnik. Vozilo kojim se obavlja taksi prevoz mora, između ostalog ispunjavati i uslov da ima taksimetar koji mora biti tehnički ispravan, baždaren, plombiran i postavljen tako da iznos koji otkucava bude vidljiv putniku. Poslove inspekcijskog nadzora vrši inspektor za drumski saobraćaj.

Odluka je propisala i novčane kazne za prekršaje ukoliko vozilo nema taksimetar koji je tehnički ispravan, baždaren, plombiran i postavljen tako da iznos koji otkucava bude viljiv putniku odnosno nije istaknut ovjereni cjenovnik.

Predstavnik taksi udruženja Lider Saša Đurović saopštio je da su start uveli znatno ranije od ostalih firmi iz tehničkih i finansijskih razloga da ne bi, kako navodi, u kratkom roku plaćali dva tri puta iste stvari. Đurović navodi da su cjenovnici u proceduri ovjere.

“Start je u prvoj tarifi 50 centi, a u drugoj, odnosno noćnoj tarifi, 60 centi. To je minimalni start koji je predvidjela Odluka o taksi prevozu. Dnevna tarifa je ostakla kao i do sada 55 centi, dok se kilometar u noćnoj vožnji naplaćuje pet centi više, to jeste umjesto dosadašnjih 55 centi, kilometar vožnje u noćnoj vožnji je 60 centi. Cijena taksi prevoza po novim cijenama je skuplja za start i to 50 centi u dnevnoj, odnosno 60 centi u noćnoj i plus pet centi kilometra vožnje. Mislim da su cjenovnici na ovjeru u Sekretarijatu”, naveo je on.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
EndAnonimniRozajaloUtajivaci
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Ocigledno pljackaju

alo
Gost
alo

Najjaci odgovor “Mislim da su cjenovnici na ovjeru u Sekretarijatu” hahaha

Utajivaci
Gost
Utajivaci

Taksi je jedina institucija u drzavi koja javno vrsi Utaju poreza i za to ih niko ne kaznjava.
Poreska uprava ne posjeduje ni jedan dokaz koliko zaradjuje taksista. Za mjerodavno se uzima samo izjava taksiste u poreskoj prihavi, jer oni nemaju fiskalnih kasa.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nisu jedini, kladionice i kockarnice prednjače u tome.

End
Gost
End

Gdje su zubari?

Dzordz
Gost
Dzordz

Ja bih ukinuo sve drzavne institucije pa nek se snalazi kako ko zna i umije, ionako slabe vajde od njih.

titograckiFakin
Gost
titograckiFakin

Znaci, Raju Bozovicu naplatiti kaznu? Pa Hajte, molim Vas…

Send this to a friend