Društvo

LIVE: COVID 19 i Crna Gora

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljelo je 249 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 7391 osoba. Najviše zaraženih je u Podgorici.

Interaktivni grafikon broja novooboljelih i ukupnog broja oboljelih po danima

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

22.10

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti konstatovalo je da značajno povećanje broja građana na ulicama i javnom površinama juče i danas predstavlja nedopustiv nivo kršenja naredbi i preporuka o potrebnoj fizičkoj distanci i ostanka u objektima stanovanja, zbog čega je data saglasnost da već večeras budu dopunjene i izmijenjene pojedine privremene mjere, kako bi nove odluke važile od sjutra.

<<<Nove mjere: Samo jedna osoba na javnim površinama, zabrana izlaska od nedjelje u 11 do ponedjeljka do pet<<<

20.35

U Institutu “Simo Milošević” u Igalu danas je zabilježena predivna slika. Naime, osobe koje su u karantinu odlučile su da se zahvale Crnoj Gori, tako što su okačili državne zastave na balkone Instituta.

<<<Karantin u Igalu ukrašen crnogorskim zastavama<<<

19.56

Zdravstveni sistem snabdjeven je medicinskom opremom za naredni period. Trenutno imamo 136 respiratora, narednih dana stiže još, saopštio je danas ministar zdravlja Kenan Hrapović.

<<<Hrapović: Zdravstveni sistem snabdjeven, imamo 136 respiratora<<<

19.37

Grupa Evropske investicione banke obezbijediće zemljama izvan Evropske unije 5,2 milijarde eura u okviru svog paketa podrške otklanjanju posljedica pandemije Covid-19, saopšteno je danas iz EIB.

<<<Zemljama izvan EU 5,2 milijarde eura za borbu protiv koronavirusa<<<

18.41

Operativni štab Ministarstva unutrašnjih poslova danas je, letom Montenegro Airlinesa iz Luksemburga, organizovao povratak 59 crnogorskih državljana iz zemalja Beneluksa u domovinu.

<<<Iz zemalja Beneluksa se vratilo 59 crnogorskih državljana<<<

18.22

Vojska Crne Gore boravila je u Opštini Bijelo Polje, gdje su dekontaminirali Opštu bolnicu i Dom zdravlja, saopšteno je na Twitter nalogu Ministarstva odbrane.

<<<Vojska dekontaminirala Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Bijelom Polju<<<

18.18

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Berane odlučio je da od sjutra zatvori izletište kod spomen parka na Jasikovcu, kao i četiri gradska parka (Cvjetni park, park pored Hrama, veliki park pored Lima i park u MZ Stari grad).

<<<U Beranama zatvoreni parkovi, izletište i pista<<<

17.05

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, danas je na konferenciji za medije, kazao da su zadovoljni kako funkcionišu sve službe u okviru zdravstenog sistema. Begić je kazao da u Crnoj Gori ima 11 karantina, i u njima 388 osoba, dok je pomoćnik direktora Kliničkog centra Nemanja Radojević kazao da su hospitalizovana 42 pacijenta.

<<<U institucionalnim karantinima 388 osoba, hospitalizovana 42 pacijenta<<<

17.02

U Crnoj Gori je od koronavirusa 249 oboljelo  osoba. Od jutros je urađeno još 140 analiza koji su potvrdili prisustvo COVID 19 kod još jedne osobe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje

<<<<Još jedan oboljeli od koronavirusa, ukupno 249<<<

16.37

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović poručio je na današnjoj video konferenciji ministara poljoprivrede zemalja Zapadnog Balkana da se treba uzdržati od uvođenja novih necarinskih barijera.

<<<Simović: Uzdržimo se od uvođenja novih necarinskih ideja<<<

14.46

Situacija sa novim koronavirusom je veoma iskomplikovala poslovanje Uniprom Kombinata aluminijuma (KAP), a ta kompanija će se, i u novonastaloj teškoj situaciji, boriti za sve zaposlene i nastavak proizvodnje, kazao je generalni menadžer Nebojša Dožić.

<<<Koronavirus zakomplikovao poslovanje KAP-a: Borimo se da i sa ovim izađemo na kraj<<<

14.20

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Crne Gore, Lovćen osiguranju i kompaniji Urion, instalirana su još tri nova repsiratora. Na vrijednoj donaciji zahvalio je direktor KCCG Jevto Eraković.

<<<U Kliničkom centru instalirana još tri respiratora>>>

12.46

Razmatrajući novonastalu sistuaciju vezanu za Covid 19, Upravni odbor Fonda za zaštitu depozita odlučio je da na teret pozicije planiranih sredstava za reklamu i propagandu u 2020. godini uplati iznos od 25.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, te na ovaj način iskaže društvenu odgovornost.

<<<Predrag Marković reizabran za direktora Fonda za zaštitu depozita, donirali 25.000 eura<<<

12.46 

Sadržaji #UčiDoma od danas su dostupni na mobilnoj aplikaciji za sve operativne sisteme, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

#UčiDoma od danas i na mobilnoj aplikaciji

12.38

“Crna Gora i Turska zajedno u borbi protiv COVID 19. Hvala predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu”, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na Twitter nalogu.

<<<Đukanović: Crna Gora i Turska zajedno u borbi protiv COVID 19, hvala Erdoganu<<<

12.31

Menadžerski tim kompanije Voli, koji broji dvanaest članova, donira Nacionalnom koordinacionom timu za borbu protiv zaraznih bolesti 10.000 eura.

<<<Menadžerski tim kompanije Voli donira 10.000 eura<<<

12.19

Generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković tvrdi da banke u ovom periodz nemaju ekstra profita, jer se o tome ne može prićati kada nema povećanja nominalne kamate, nema obračuna zatezne kamate, nema naplate za obradu za novi anuitetni plan.

<<<Banke u ovom trenutku nemaju ekstra profit, primamljivija je negativna kampanja<<<

12.17

Socijalistička narodna partija smatra da se dodatni paket mjera podrške privredi mora donijeti što prije jer bi svako dalje prolongiranje moglo dovesti do nesagledivih posljedica.

<<<SNP: Što prije donijeti dodatni paket mjera podrške privredi<<<

12.07

Ambasada Srbije u Podgorici i Generalni konzulat te države u Herceg Novom, u saradnji sa nadležnim institucijama u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali su danas odlazak 150 srpskih državljana koji su imali potrebu prioritetnog povratka u matičnu državu.

<<<Uz pratnju policije: Crnu Goru napustilo 150 državljana Srbije<<<

11.51

Rožajac Hajrudin Ledinić, koji godinama živi i radi u Njemačkoj, donirao je Crnoj Gori 10.000 eura u borbi protiv koronavirusa.

<<<Rožajac Hajrudin Ledinić donirao 10.000 eura u borbi protiv koronavirusa<<<

11:17 

Direktori centara za socijalni rad i ustanova socijalne i dječje zaštite donirali su 50 odsto zarade za borbu protiv Covid 19.

<<<Direktori centara za socijalni rad donirali 50 odsto zarade<<<

10.52

Načelnik Infektivnog odjeljenja beranske Opšte Bolnice, proglašenoj za Kovid bolnicu za sjever Crne Gore, Milovan Živković saopštio je na petoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Opštine Berane da se na bolničkom
liječenju od koronavirusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi nalaze četiri osobe koje su stabilnog zdravstvenog stanja, dok je njih deset na kućnom liječenju.

<<<Na bolničkom liječenju u Beranama četiri osobe zaražene koronom, nijedna iz tog grada<<<

10.38

Od kada su Tuzi u svojevrsnom karantinu kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, ne prestaju da stižu donacije onih koji žele da pomognu žiteljima Malesije.

<<<Humano: Tuzima više stotina hiljada eura pomoći<<<

10.21

Vrijedna medicinska oprema, koju je pripremilo Ministarstvo zdravlja Turske po nalogu predsednika Redžepa Tajipa Erdogama, poslata je u Crnu Goru i još četiri zemlje koje se bore protiv epidemije COVID-19.

<<<U Crnu Goru stiže 50.000 maski, 1.000 zaštitnih odijela i 1.000 testova od Turske<<<

09.38

Građani su mjeru zabrane izlaska iz objekta stanovanja od 19 do 5 časova najviše kršili u Nikšiću. Policija je u ovom gradu procesuirala devet osoba koje nijesu poštovale naredbe i mjere za sprječavanje širenja COVID 19.

<<<Nikšićani najviše kršili zabranu izlaska<<<

08.32

Nakon još jedne serije urađenih testova u Crnoj Gori je koronavirusom inficirano 248 osoba, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje IJZ.

<<<U Crnoj Gori još sedam pozitivnih na koronavirus, novooboljeli u Podgorici, Nikšiću i Tuzima<<<

08.30

Opšte zdravstveno stanje svih zdravstvenih radnika koji su u izolaciji je dobro, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

<<<Hrapović: Svi zdravstveni radnici u izolaciji dobrog zdravstvenog stanja<<<

08.10

Specijalnim letom nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines iz Luksemburga danas stiže oko 90 crnogorskih državljana.

<<<Iz Luksemburga danas stiže 90 državljana Crne Gore i donacija Hajriza Brčvaka<<<

07.50

Javne ustanove dom starih u Risnu, Pljevljima i Bijelom Polju, licencirani dom Duga, Komanski most, centar Ljubović i Dječiji dom Mladost u Bijeloj za sada nemaju nijedno lice zaraženo virusom CoVID-19, kazao je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

<<<U institucijama socijalne i dječije zaštite nema zaraženih koronavirusom<<<

07.30

Komunalna inspekcija uključiće se u rješavanje problema prosjaka koji na podgoričkim ulicama i dalje prose uprkos brojnim apelima i naredbama da se ostane u kućama i tako spriječi mogućnost širenja virusa korona.

<<<Spriječiti da prosjaci ne isprose ili udijele virus<<<

07.10

Prestala sam da pričam o virusu korona koji imam i to je jedan od načina kako se ponašam dok provodim dane u izolaciji, kaže za Dan žena iz Vuksanlekića, jedna od 35 stanovnika Tuzi koja je među zaraženim opasnim virusom Kovid -19.

<<<Tuzani se nadaju da su strpljenjem uzvratili koroni<<<<

06.50

Ako Vlada ne donese paket mjera podrške privredi pravovremeno, one neće imati skoro nikakav efekat, poručio je predsjednik upravnog odbora Unije poslodavaca (UPCG) Predrag Mitrović.

<<<Mjere podrške privredi neće imati efekta ako ne budu pravovremene<<<

06.35

Policija nije imala lažnih prijavljivanja za kršenje mjere samoizolacije koja je izdata od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

<<<<Policija nije imala lažnih prijava za kršenje mjere samoizolacije<<<

06.30

Šarolika razmišljanja o aktuelnim temama u karantinu, najčešće u formi poezije upakovane u prigodno muzičko ruho, Momčilo Zeković Zeko, kompozitor, tekstopisac, basista cetinjskog Perpera i autor nekoliko knjiga, svakodnevno predstavlja auditorijumu na društvenim mrežama.

<<<Umijemo, možemo i želimo da sačuvamo našu prelijepu zemlju<<<

06.25

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović obišao je juče Dom zdravlja i zaposlene u ovoj ustanovi, konstatujući da je zadovoljan tehničkim kapacitetima, zaštitnom opremom, učincima ljekara i medicinskog osoblja, te da uspijevaju da odgovore na sve izazove koje je nametnula borba sa korona virusom.

<<<Austrijski vojnik nikome nije prenio virus u gradu na Tari<<<

06.20

Protiv grupe budvanskih funkcionera Nikole Jovanovića, šefa kabineta predsjednika Opštine, Mladena Mikijelja, sekretara Sekretarijata za investicije, Dragana Božovića, načelnika Službe za zaštitu i spašavanje i Predraga Ivanovića, predsjednika Mjesne zajednice Bečići biće podnijete krivične prijave jer su prekršili mjere donijete u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa, saznaju Dnevne novine.

<<<Krivične prijave protiv budvanskih funkcionera zbog kršenja mjera<<<<

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Sistemhmm
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sistem
Gost
Sistem

Počnite sa gradnjom druge bolnice odmah. I onako je potreba odavno. Je se Podgorica uvećala za 100.000 a da Bolnica nije ni za sobu.
Počnite zidanje, makar prizemlje završite, što to ne pitate novinari…

hmm
Gost
hmm

Da li se razmatra za sada uspjesno lijecenje Korona virusa, krvnom plazmom?

Send this to a friend