Društvo

LIVE: Koronavirus i Crna Gora

Jedan smrtni slučaj i 53 zaraženih-bilans je epidemije koronavirusa u Crnoj Gori. Pod zdravstvenim nazorom se nalaze  6.356 osobe. Samo u Tuzima je juče otkriveno 15 zaraženih. Zato je nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti sinoć donijelu odluku da stanovništvo Tuzi bude u kućama sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa koji je otkriven u tom mjestu i većoj razmjeri.

Pratite na CdM-u uživo sve informacije o koronavirusu u Crnoj Gori.

23:34

Vlada je ažrurirala spisak osoba po opštinama kojima je izdato rješenje o kućnoj samoizolaciji.

<<<Ažuriran spisak osoba koja su u samoizolaciji>>>

21:41

Više ljekara iz Andrijevice zaposlenih u Domu zdravlja i Hitnoj pomoći nalazi se u izolaciji jer se sumnja da su bili u kontaktu sa oboljelim od koronavirusa, saopšteno je iz Insttuta za javno zdravlje.

<<<U Andrijevici grupa ljekara u izolaciji zbog sumnje da su bili u kontaktu sa oboljelim od koronavirusa>>>>

21.27

Crnogorac star 33 godine preminuo je od koornavirusa u pokrajini Lacio u Italiji, prenosi portal romatoday.it.

<<<Crnogorac preminuo u Italiji od koronavirusa>>>

21.07

Prvi slučaj koronavirusa danas je registrovan u Beranama, potvrđeno je portalu Radio Berane iz Opšte bolnice.

<<<Prvi slučaj koronavirusa u Beranama>>>

19.50

Krenulo je snabdijevanje namirnicama građana Opštine Tuzi, saopštila je večeras ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

<<<Počelo snabdijevanje namirnicama građana Tuzi>>>

19.20

Koliko je kontakt opasan, govori i podatak da je, za sada, od samo od dva importovana slučaja bolest dobilo 28 osoba sposobnih da virus šire dalje. Jedan slučaj je započeo lanac obolijevanja kod 15, a drugi kod još 13 osoba, saopšteno na Twitter nalogu Insituta za javno zdravlje.

<<<Od samo dva importovana slučaja koronavirus dobilo 28 osoba>>>

18.30

Podgorička policija podnijela je dvije krivične prijave protiv četiri osobe koje su uprkos zabrani putničkog međugradskog saobraćaja napustila teritoriju Opštine Tuzi i boravila u Podgorici.

<<<Četiri osobe iz Tuzi prekršile mjere i boravile u Podgorici<<<

18.20

Država je sve mjere u suočavanju sa pandemijom kronavirusa donijela promišljeno i pravovremeno sa prvenstvenim ciljem zaštite zdravlja i životâ građana, a reprezentativni sindikati zdravstva mjere i aktivnosti državnih organa podržavaju u potpunosti, zaključeno je na sastanaku predsjednika reprezentativnih sindikata zdravstva i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

18.00

Od danasnjeg presjeka u osam sati, analizano je 13 uzoraka. Novi korona virus je potvrđen kod jedne osobe, dok je kod 12 osoba nalaz negativan, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje.

U Crnoj Gori sad imamo ukupno 53  inficiranih novim koronavirusom.

17.55

Bjelopoljac Hajriz Hačko Brčvak koji je prije par dana donirao 100.000 eura za borbu protiv koronavirusa u Crmoj Gori, sada je  donirao još 183.000 dolara u opremi za bolnice u Bijelom Polju, Podgorici i Baru.

<<<Bjelopoljac donirao opremu vrijednu 183.000 dolara<<<

16.45

Fond za zdravstveno osiguranje privremeno je obustavio pružanje pojedinih usluga, koje zahtjeve ne možete podnijeti na šalteru, pročitajte OVDJE.

16.15

Prijestonica Cetinje saopštila je da će sjutra započeti preventivnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada u svim gradskim naseljima.

16.10

Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu poručio je građanima Tuzi i Malesije da su svi uz njih, te naglasio da ostanu kući.

<<<Nimanbegu: Tuzani, svi su sa vama, ostanite kući<<<

16.05

Međunarodni klub žena u Crnoj Gori IWCM danas je saopštio da će na inicijativu Don Bosko Centra donirati 3.000 eura Kliničkom centru Crne Gore, kao znak podrške u borbi protiv pandemije koronavirusa KOVID-19.

16.00

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić uručiće tokom dana Opštini Tuzi tri hiljade paketa pomoći namijenjenih domaćinstvima iz ove opštine.

<<<Tri hiljade paketa pomoći za domaćinstva u Tuzima<<<

15.53

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio se premijeru Dušku Markoviću na podršci žiteljima Tuzi u ovim teškim okolnostima borbe sa koronavirusom.

<<<Marković Đeljošaju: Vlada i ja smo uz sve građane Tuzi<<<

14.51

Policija kod Mereze kontroliše ulaz i izlaz iz glavnog grada. Policija provjerava putnička i teretna vozila. Osobama koje putuju zbog posla policija traži i putne potvrde koje izdaje poslodavac kako bi se propustila vozila, a vozači teretnih vozila moraju imati putne naloge.

14.40

Nužno je sačuvati sva zdrava preduzeća koja su u prethodnom periodu pokazala odgovoran odnos prema biznisu i prema državi, prije svega kroz plaćanje poreza, i koja će i dalje imati odgovoran odnos prema zaposlenima kao i do sada, poručio je direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević.

14.15

Tuzi su od sinoć karantinu, nakon što je objavljeno da je 15 žitelja zaraženo koronavirusom. Ulice ove opštine danas su puste, prodavnice i benzinske pumpe ne rade i zabranjeno je svako kretanje građana.

<<<Tuzi u karantinu: Ulice puste, prodavnice zatvorene, rade samo apoteke<<<

14.10

Nacionalnog koordinaciono tijelo za zarazne bolesti formirao je Krizni medicinski štab na čelu sa Rankom Lazovićem,

14.00

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je, između ostalih, sljedeće privremene mjere sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana: obaveza nadležnih organa koji vrše kontrolu i regulisanje saobraćaja na putevima da saobraćajne dozvole kojima je istekao rok važenja smatraju važećim, ako vozač uz dozvolu posjeduje važeću polisu osiguranja i dokaz o izvršenom tehničkom pregledu vozila.

13.45

Nakon što je objavljeno da će novim mjerama u borbi protuv koronavirusa biti obustavljen putnički međugradski saobraćaj iz Ministarstva ekonomije je danas objašnjeno šta to znači. Oni koji na posao putuju iz jednog grada u drugi moraju putni nalog i potvrdu koju izdaje poslodavac. Dakle, mogu putovati samo oni koji prevoze robu ili im je radni angažman van mjesta stanovanja.

13.36

Mole se građani da poštuju novopostavljenu dinamiku i da otpad iz svojih domacinstava iznose u intervalu od šest do 19 sati, saopštili su iz Čistoće.

<<<Čistoća moli građane da otpad odlažu od šest do 19 sati<<<

13.14

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas pripadnike više službi koje su svakodnevno na terenu i uvjerio se da nesmetano obavljaju radne zadatke.

<<<Komunalna policija, inspekcija i Služba zaštite i spašavanja nesmetano rade<<<

12.50

Kompanije Z Petrol Nikšić i Zarubica Company na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplatile su 20.000 eura.

12.41

Akcija dezinfekcije grada sredstvima na bazi hlora nastavljena je danas tretiranjem trgova i ulaza na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, u mjesnim centrima Radovići, Gošići i Krašići, te od Gradiošnice ka magistralnom putu.

12.36

Budvanska policija je uhapsila tri osobe zbog kršenja naredbe o zabrani prevoza više od dva lica u vozilu.

12.24

Portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marije Zaharove apelovala je danas na ruske državljane koji borave u inostranstvu da razmisle kako će se vratiti kući, te ih upozorila da će spiskovi za povratak u tu zemlju sjutra biti zaključeni.

<<<Zaharova: Razmislite kako ćete se vratiti kući, spiskovi se sjutra zaključuju<<<

Kako je saopšteno iz Ambasade Rusije u Crnoj Gori, Zaharova je precizirala da će ti spiskovi biti zaključeni sjutra poslije 14 časova po moskovskom vremenu.

12.03

Pekare u Tuzima rade neprekidno i već su počele sa raspodjelom hljeba za sve porodice, saopšteno je iz ove opštine.

<<<Tuzi: Nikome neće faliti namirnica<<<<

11.47

Vaterpolo reprezentativci Crne Gore zajedno sa članovima stručnog štaba, kao i Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, donirali su 20.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u svrhu borbe protiv koronavirusa.

11.45

Premijer Duško Marković zahvalio se Evropskoj uniji EU koja je Crnoj Gori donirala tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo, plus 50 miliona za dugoročni program u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

<<<Vlada dogovorila ubrzavanje 18 miliona eura pomoći za mala preduzeća, najranjivije i nezaposlene<<<<

Zahvalio se i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

11.09

Misli naših iseljenika, bez obzira u kojoj državi se nalaze, okrenute su ovih dana ka Crnoj Gori. Najnoviji primjer dolazi nam iz Nju Džerzija, gdje već 20 godina žive Slobodanka (66) i Momčilo – Cakani Pajović (67), koji su juče donirali 22.000 dolara (preko 20.000 eura) pomoći ljudima u domovini.

<<<Penzionersko srce iz Nju Džerzija kuca za Crnu Goru: Pajovići donirali 20.000 eura<<<

10.59

Evropska unija će donirati tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo i 50 miliona eura za dugoročni program u skladu sa potrebama Vlade Crne Gore, objavio je na zvaničnom Tviter nalogu EU ambasador u Crnoj Gori Aivo Orav.

<<<Evropska unija donira Crnoj Gori tri miliona eura za zdravstvo<<<

10.57

Vlada Crne Gore prihvatila je prijedlog Opštiskog tima za zaštitu i spašavanje da se hotel Wahels u Rožajama osposobi za sprovođenje mjera karantina.

10.30

Tržni centar Delta City donirao je 10.000 eura Nacionalnom koordinacionom tima za borbu protiv zaraznih bolesti.

09.33

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović tvrdi da ne može doći do nestašice osnovnih životnih namirnica i eventualnih problema sa snabdijevanjem hrane na domaćem tržištu.

08.38

Doktorka Vesna Miranović, pomoćnica ministra zdravlja i članica Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kazala je u Jutarnjem programu TVCG da je Crna Gora imala sreću što je Institut za javno zdravlje pravovremenim akcijama uspio da zaštiti građane i mjesec i po odloži pojavu COVID 19.

Podsjetila je da je NKT donijelo sinoć jako tešku odluku sa ciljem da zaštiti građane Tuzi.

<<<Miranović: Jako teška odluka za Tuzi, dostavljaćmo hranu građanima<<<<

08.11

U Crnoj Gori su 52 osobe inficirane novim koronavirusom.

“Od jučerašnjeg presjeka u 18 časova, analizano je 25 uzoraka. Novi korona virus je potvrđen kod pet osoba, dok je kod 20 osoba nalaz negativan”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<U Crnoj Gori 52 zaraženih koronavirusom, deset pacijenata u Kliničkom centru<<<

07.55

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je sinoć na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, dvije preporuke. Koje su to pročitajte OVDJE.

07:41

Tim Crvenog krsta Crne Gore postavio je juče šator ispred Kliničkog centra za trijažu pacijenata.

<<<Šator ispred Kliničkog za trijažu pacijenata<<<

07:25

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, uz saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka, počelo je sa objavljivanjem imena osoba kojima su izdata rješenja o obaveznoj samoizolaciji. Na spisku su se našle i bezbjednosno interesante osobe. Kako saznaje Dan, radi se o 12 osoba koje su policiji poznate odranije, a koje se nelegalnim poslovima bave uglavnom na teritoriji Crne Gore.

<<<U izolaciji i 12 članova kriminalnih klanova<<<

07:21

Srđa Bulatović i Mirjana Dadižljević su jedan od sedam parova koji su prethodnog vikenda sklopili brak u službenoj sali za vjenčanja pod posebnim mjerama opreza koje u skladu sa preporukama zbog virusa korona nalažu Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i Vlada Crne Gore.

<<<Prethodne sedmice sklopljeno sedam brakova: Proslava će sačekati da prođe korona<<<

07:15

Ekonomisti znaju da će, nakon završetka epidemije, biti potrebna barem godina do dvije da se ekonomije barem približno podignu na razinu od prije epidemije.

<<<Što će biti s Evropom i Balkanom nakon pandemije COVID-a 19<<<

07:11

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, sinoć je, nakon što je objavljeno da je 15 žitelja ove Opštine zaraženo koronavirusom, u vanrednom obraćanju putem lokalne Televizije BOIN, građanima Malesije poručio da ne izlaze iz svojih domova, da strogo poštuju naredbu, kako bi sačavali zdravlje i živote i kako se Malesiji ne bi dogodio scenario Italije u kojoj je na hilade ljudi umrlo od posljedica koronavirusa.

<<<Vanredno obraćanje Nika Đeljošaja: Ne izlazite iz svojih domova, da se Malesiji ne dogodi Italija<<<

07:06

Teška vremena, poput aktuelnog u Crnoj Gori i svijetu, rađaju istinske heroje. Prvi među jednakima svakako su zdravstveni radnici, koji već sedmicama vode bitku sa nevidljivim neprijateljem u ime svih nas, ali gromoglasan aplauz zaslužuju i oni čija skromna, ali humana djela vraćaju nadu u bolje sjutra.

<<<Mojkovčanka sašila i poklonila 1.500 maski<<<

06:47

Najveći broj hotelskih preduzeća će bankrotirati ako država ne pomogne i ne subvencioniše plate zaposlenih sa minimum 500 eura u prosjeku, izjavio je hotelijer Dragan Ivančević.

<<<Ivančević: Bez subvencija države gasiće se hoteli<<<

06:18

Skoro 30.000 zahtjeva za otplatu kredita stiglo je za dan i po na adrese sedam banaka koje posluju u Crnoj Gori. Moratorijum na otplatu, u trajanju od tri mjeseca, banke su omogućile privredi i građanima zbog vanrednih mjera proglašenih usljed pandemije koronavirusa.

<<<Za dan i po pristiglo skoro 30.000 zahtjeva za odlaganje otplate kredita<<<

<<<Simović: Počinjemo bitku za Tuzi i za cijelu Crnu Goru<<<

<<<Trgovine i apoteke od četvrtka će raditi od osam do 18 časova, obustavlja se međugradski putnički saobraćaj…<<

13

avatar
1000
10
3
0
 
12
informatorKanavaroBababilaupravuRealnoMaks
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kanavaro
Gost
Kanavaro

Treba uvesti zabranu izlaska djeci do 7 god iz domova…

Bababilaupravu
Gost
Bababilaupravu

5g tehnologija razara celiju zdravu i ona sama stara koronu trenutno nas zraci 200 satelita a prvi grad u svjetu sa 5g tehnologijom je wuhan kina svako od nas nosi prijemnik sa sobom ili ti smatphone.. srecno testiranje i karantin

informator
Gost
informator

ajde ne pricaj gluposti kad ne znas nista. samo telefoni poslednje dvije generacije imaju 5g tehnologiju, i to high end telefoni. sto svakako malo ko ima. Wuhan nije prvi grad sa 5g tehnologijom, 5g tehnologiju koriste i wifi uredjaji kao i mikrotalasne, vec godinama. Ne pricaj o necemu u sta se ne razumijes

Realno
Gost
Realno

Malo po malo ode sve dodjavola. Bice ovaj virus zestok. Kad sam IZBACIO KINU iz matematike, iz dosadasnjih slucajeva (IZLIJECENI I OBOLJELO) smrtnost je 31%. Provjerite sami, nije sirenje panike.

Geo
Gost
Geo

Cuvajte se ljudi, pazite na svoje bliznje. Da se sto prije izborite sa ovim zlom. Pozz iz Cro i sretno svima!

Dorotej
Gost
Dorotej

Najveća farsa u istoriji. Sad ce ove naše bistrice da objave 20-50 zarazenih u Tuzi svaki dan i onda ko god umre od starosti ili bilo koje druge bolesti bice objavljeno da je od Korone, jer testiraju samo Koronu na nepouzdanim testovima.
Brazilac gospodin izjavio neću da mi država propada zbog virusa koji svake godine usmrti odredjeni br ljudi već godinama.

Maks
Gost
Maks

Vucicu jesi to to?

Marko pg
Gost
Marko pg

Pa recite odakle su ti ljudi da znamo ili objavite imena da znamo jesmo li bili u kontaktu sa njima

veso
Gost
veso

molimo krizni stab da osmisli mogucnost ljudima iz opstina da mogu poci na svoja imanja da izvrse proljecne radove
pogotovu sto ce dosta njih zavisiti od basti sa sela
Shvatamo situaciju i zato kazemo da se osmisli mogucnost pogotovu zbog nesavjesnih koji su i izazvali ove probleme

Pera Genije
Gost
Pera Genije

Delta samo 10 tauzen a malo mislio sam otvorit ce te se, e svaki treci Crnogorac je toliko u nju ostavio od kad je otvorena

12345
Gost
12345

Ne bi bilo loše da objavite vijest i porazgovarate sa nekim stručnjakom iz oblasti elektrotehnike o uticaju 5G tehnologije na čovjekov imuni sistem. Ovo je jako interesantno.

Radovan
Gost
Radovan

Policja sprovidi mjere o zabrani medjugradskog saobracaj. Put DG-PG . Blokada i kontrola gradjana na marezi

veso
Gost
veso

sta cemo sa imanjima u bjelopavlice zeta itd

Send this to a friend