Društvo

LIVE: Najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljelo je 214 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi više od 6300 osoba. Najviše zaraženih je u Podgorici. Prvi izliječeni pacijent od koronavirusa je Baranin Mihailo Vukić, a trogodišnji dječak iz Bijelog Polja koji je pozitivan na COVID 19 je otpušten na kućno liječenje. Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je juče donijelo odluku o samoizolaciji stanovnika iz 23 zgrade na Vrelima Ribničkim nakon što je jedan stanovnik toga naselja upućen u Klinički centar Crne Gore na bolničko liječenje.

Interaktivni grafikon broja novooboljelih i ukupnog broja oboljelih po danima

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

20:23

Britanska a-kapela grupa Camden Voices izvela je pjesmu “True colours” koja, kako kaže britanska ambasadorka Alison Kemp, kao da je pisana za Crnu Goru tokom borbe protiv koronavirusa.

<<<Solidarnost u doba korone: Pjesma Camden Voices kao da je pisana za Crnu Goru<<<

20:00

Redovne konferencije za medije Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti biće održavane od sjutra svakog radnog dana u 17 sati uz uobičajeni direktan TV prenos, umjesto dosadašnjih dviju konferencija za medije dnevno, odlučilo je NKT.

<<<Od sjutra jedna konferencija dnevno Nacionalnog koordinacionog tijela<<<

19:09

Crnogorski pjevač Bojan Delić snimio je pjesmu “Do pobjede”, posvećenu borbi crnogorskih ljekara i medicinskih radnika u borbi protiv koronavirusa.

<<<Posvećena borbi protiv korone: Bojan Delić snimio pjesmu Do pobjede<<<

18.34

Novi studentski dom u Podgorici biće mjesto za smještaj osoba koje su pozitivne na COVID19, kazala je za CdM šefica Operativnog dijela Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Vesna Miranović.

<<<Pozitivni na koronavirus biće smješteni u Novi studentski dom<<<

17.50

Od jutrošnjeg presjeka pa do 17:45 časova analizirana su 54 uzorka, od kojih je 11 bilo pozitivno na novi koronavirus. To znači da je do sada od COVID 19 u Crnoj Gori oboljelo 214 osoba. Novooboljeli su iz Bara jedno, Nikšića troje i Podgorice sedmoro, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Raste broj pozitivnih na koronavirus, ukupno 214<<<

16.42

Navijači grupe Ultra Crna Gora uspješno su odradili još jednu akciju u saradnji sa vojskom Crne Gore i to na dvije lokacije, Danilovgrad i Podgorica.

<<<Ultra Crna Gora opet u akciji, opremali lokacije za smještaj oboljelih<<<

16.15

Podgorička policija uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su prekršili mjere Nacionalnog koordinacionog tijela zabrane okupljanja. Nakon saslušanja tužilac im je odredio zadržavanje do 72 sata.

<<<Uhapšeno sedam osoba na Kučkim koritima, određeno im zadržavanje do 72 sata<<<

15.41

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori preporučio je vjernicima da prije konzumiranja hrane obrate pažnju na sastav, naročito namirnica životinjskog porijekla, zbog bojazni da u njima ima sastojaka svinjskog mesa.

<<<Islamska zajednica vjernicima: Obratite pažnju na sastav hrane iz humanitarnih paketa<<<

15:24

Nadležnim inspekcijskim službama biće izdat hitan nalog da provjere stanje na svim benzinskim pumpama koje podstiču okupljanje građana, a gdje bude ustanovljeno kršenje mjera odmah će se izdati nalog za zatvaranje pumpe i oduzimanje dozvole za rad, saopštila je Vlada.

<<<Upozorenje: Benzinske pumpe koje pružaju ugostiteljske usluge biće zatvorene<<<

15:23

Dok su porodice širom svijeta zatvorene u svojim domovima kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, mnogima on nije sigurno mjesto. Zato i telefoni NVO Crnogorski ženski lobi i Sigurne ženske kuće ovih dana zvone više nego uobičajeno.

<<<Dom nekima nije sigurno mjesto: U izolaciji eskaliralo porodično nasilje<<<

15:04

Baranin Elvir Mehović (27) danas se u svojoj okućnici u Baru – Zaljevo pripremao za Beogradski maraton, kao da treba uskoro da se održi.

<<<Polumaraton – trčao 21 kilometar oko svoje kuće u Baru<<<https://www.cdm.me/drustvo/polumaraton-trcao-21-kilometar-oko-svoje-kuce-u-baru/

13.48

Uzimajući u obzir informacije renomiranih institucija o krizi koja pogađa cijeli svijet a pogotovo sektor turizma i putovanja i neizvjesnost oko dužine trajanja ove situacije, TO Tivat je pripremio set preporuka i sugestija za turističku privredu kako bi se pripremili za period nakon oporavka i kako bi u nekoj mjeri smanjili uticaj koronavirusa na svoje poslovanje.

<<<Preporuke za turističku privredu u cilju smanjenja uticaja korone na poslovanje<<<

13.11

Crnogorska policija krivično je procesuirala 71 osobu zbog kršenja mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja vikendom od 13 do 05 časova, saopšteno je na Twitter nalogu Uprave policije.

<<<Procesuirana 71 osoba zbog kršenja mjere zabrane izlaska>>>

12:47

Za samo četiri dana putem elektronskog servisa „Doniraj i ti“ na sajtu www.coronainfocg.me, građani su donirali Nacionalnom Koordinacionom timu za zarazne bolesti 17.830 eura. U istom periodu ostvareno je 24. 313 posjeta, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

<<<Građani za četiri dana donirali skoro 18.000 eura>>>

11.58

Zaposljeni u gradskom preduzeću Čistoća doo Podgorica svakodnevno su angažovani na pranju javnih površina, čišćenju i odvozu otpada sa teritorije našeg grada i susjedne opštine Tuzi, a u vrijeme novonastale situacije, za njih se ništa nije promijenilo, na terenu su bez izuzetka i predani poslu, ako je to uopšte moguće, i više nego ranije.

<<<I oni se bore protiv korone: Radnik Čistoće moli građane da ostanu doma<<<

11.30

Da krizne situacije, kakva je i pandemija virusa COVID19, znaju probuditi najbolje u ljudima pokazao je primjer crnogorskih privrednika koji su svoje smještajne kapacitete stavili na raspolaganje Vladi Crne Gore i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT). Osim smještaja za ljude koji se nalaze u karantinu, brojni su crnogorski hotelijeri ponuduli mjesto za privremeni boravak zdravstvenim radnicima.

<<<Solidarnost u doba korone: Crnogorski ugostitelji ustupaju svoje kapacitete<<<

10.55

Podgorička policija uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su prekršili mjere Nacionalnog koordinacionog tijela zabrane okupljanja.

<<<Uhašeno sedam osoba na Kučkim koritima, okupili se uprkos zabrani>>>

10.46

Crveni krst Crne Gore je, odmah nakon informacije o odluci Nacionalnog koordinacionog tijela da stavi u samoizolaciju stanovnika zgrada na Vrelima Ribničkim, organizovao pakovanje i distribuciju pomoći, koja je realizovana sinoć. Sredstva za nabavku humanitarnih paketa je obezbijedilo Nacionalno koordinaciono tijelo.

<<<Crveni krst podijelio dodatnu humanitarnu pomoć stanovnicima Vrela Ribničkih>>>

09.27

Služba Komunalne policije tokom vikenda vrši pojačanu kontrolu i zabranu ulaska na lokalitetu Zabran kralja Nikole u Župi nikšićkoj.

<<<Zbog okupljanja Nikšićana pojačane kontrole na Zabranu kralja Nikole>>>

08.42

Od jučerašnjeg presjeka pa jutros do 08:40 časova analizirano je 127 uzoraka od kojih je dva bilo pozitivno na novi koronavirus. Svi novooboljeli su iz Podgorice i kontakti su ranije poznatih slučajevamsaopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Još dvoje zaraženo koronavirusom, u Crnoj Gori 203 osobe oboljele od COVID 19<<<

08.14

Narodna kuhinja na Koniku od juče je zatvorena zbog pojave koronavirusa na Vrelima Ribničkim. Sada se 600 obroka dijeli na kućnu adresu korisnicima, kako bi se izbjeglo okupljanje ispred ali i u objektu.

<<<Zatvorena narodna kuhinja na Koniku<<<

07.43

I do stotinu ljudi od koronavirusa dnevno umre u Padovi. Stanje je alarmantno u cijeloj Italiji. Vojska i policija su na ulicama. Klinike su pune. Opreme i respiratora fali. Tijela preminulih se kremiraju. Scene su, posebno u Lombardiji, zaista apokaliptične, priča za CdM Podgoričanin, specijalizant digestivne hirurgije u Padovi, Marko Marković.

<<<Podgoričanin u Padovi: Dnevno umre i do 100 ljudi, opreme nema, apokaliptične scene su realne<<<

07.42

Investiciono-razvojnom fondu (IRF) je za sedmicu stiglo 430 zahtjeva za kreditnu podršku, u proceduri obrade je preko 130 prijava, a donijeto je već 12 odluka. To je saopštio za Radio Crne Gore predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević. Istakao je da su najviše prijava dostavila mala i mikro preduzeća i tražila zajmove od deset, 20 i 30 hiljada eura.

<<<Veliko interesovanje za kredite IRF-a: Dobili 430 zahtjeva, odobrili dvanaest<<<

07.32

Važan primjer solidarnosti i jedinstva je svakako ono što Evropska unija pokazuje prema zemljama Zapadnog Balkana da bi se izbori sa vanrednom situacijom KOVID-19. Samo za Crnu Goru, Evropska unija je obezbijedila 12,4 miliona eura pomoći, od koje je veći dio namijenjen i već spreman za podršku zdravstvenom sistemu, rekao je u intervjuu za Dan italijanski ambasador u Crnoj Gori Luka Zelioli.

<<<Ambasador Italije: Za par nedjelja došli smo do 100 hiljada zaraženih<<<

07.00

Svoju životnu borbu sa koronavirusom za CdM je juče ispručao prvi izliječeni pacijent Mihailo Vukić.

<<<Pobijedio je koronu, crtež njegovih sinova mu je davao snagu, i poručuje ostanite doma<<<

06.00

Ako ste propustili jučerašnje najvažnije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori pročitajte OVDJE.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
KomandantKanavaroBudućnost BliskSmijurijaŠojic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komandant
Gost
Komandant

Nije ovo ništa za nas izboricemo se sa ovim!

Kanavaro
Gost
Kanavaro

Zabraniti izlazak penzionerima..

Budućnost Blisk
Gost
Budućnost Blisk

Ova koronavirus kriza, dovešće svuda u svijetu do ponovnog pokretanja domaće proizvodnje u mnogim državama. Trebamo se ugledati na to. Vrijeme slobodnih tržišta je prošlo. Država mora imati veću kontrolu nad tržištima, tj. već ima, ali sve što možemo, moramo sami proizvodit, nebitna je konkurencija. A to se već dešava u mnogim državama. A ne situacija, treba nam maska, a… Više »

Smijurija
Gost
Smijurija

Nije problem što se razboljevaju sve dok ne umiru! Neka nas Bog pogleda!

Šojic
Gost
Šojic

Zašto nema konferencija za medije?

Ђуро
Gost
Ђуро

Треба да се тестирају и радници кои раде на грађевини у Порто Нови.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Evo Sofro veli da je kina tek sesta ! Vjerovatno im slijedi smjena selektora ! Sto se tice Crne Gore Bog bi nas pogledao da prodjemo kao fudbalska reprezentacija na ove zadnje kvalifikacije, ako Bog da da budemo poslednji !

Poziv
Gost
Poziv

Hitno, testirati zaposlene koji trenutno rade,…
Oni moraju da rade, moraju da se vraćaju svojim porodicama, svakodnevno su pod stresom,…

Send this to a friend